"COŚ" doniczkowego

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
agata06
1000p
1000p
Od: 17 wrz 2010, o 11:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: "COŚ" doniczkowego

Post »

Witam serdecznie :wit
Piękna kolekcja i już czekam na więcej bo założę się że coś jeszcze przed nami ukrywasz ;:183
Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości by żyć, pokonywać choroby i umierać w spokoju.
ZAPRASZAM
Awatar użytkownika
sari
1000p
1000p
Od: 18 maja 2010, o 19:46

Post »

Grażynko super że założyłaś swój wątek ;:138 ;:138
W ogrodzie wszystko dopracowane to teraz nas zakasujesz ślicznościami domowymi ;:196
pierwsze przedstawione śliczne, zroślina bardzo mi się spodobała i palma piękny okaz ;:63
uratowana dracena pięknie Ci się odwdzięcza za opiekę
Czekamy na następne śliczności ;:65
Fajnie że jesteś w doniczkowych ;:196
Pozdrawiam Beata

Moje doniczkowce Zapraszam Cz. 1, Cz. 2
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Agato bardzo serdecznie Cię witam :wit Coś tam jeszcze mam i po malutku Wam pokażę....gdy aparat znów zacznie funkcjonowac ;:108
Beatko kochana to Ty mnie wirusa fiołowego zaszczepiłaś i zainspirowałaś do założenia tego wątku ;:108
W sezonie ogrodowym domowe idą na drugi plan...mam na myśli powiększanie kolekcji...raczej skupiam się na zakupach ogrodowych i łapię wirusy z nimi związane,ale teraz gdy ogród zasypia człowiek spragniony zielonego staje się bardzo poddatny na wszelkie wirusy roślinne ;:224 :;230 Tak że już mam fioła na puncie fiołków,grudników i jednego skrzydłokwiata z biało-zielonymi liścmi....to dopiero mój drugi dzień w doniczkowcach.....aż się boję pomyślec co będzie dalej :roll: ;:224 :;230
Myślę czy dobrze zrobiłam zakładając tu wątek......czy mój budrzet to wytrzyma.....te wszystkie przyszłe choroby...A może jeszcze jest szansa stąd uciec czym jeszcze wcześniej :;230 :;230 :;230 Beatko to wszystko Twoja wina...... ;:224 :;230Za to należy Ci się.......zgadnij co....
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit Witam również. Masz rację, gdy ogród zasypia, to albo powracamy w naszych zdjeciach do wiosny, albo przenosimy się do naszych domów, aby tam cieszyć oczy naszymi "zielonymi" przyjaciółmi. Też mam dwa wątki (a nawt trzy) i zawsze, gdy na jednym przycicha, na drugim zaczyna się coś dziać. Pozdrawiam serdecznie. Wanda
Awatar użytkownika
sari
1000p
1000p
Od: 18 maja 2010, o 19:46

Post »

Hmmm... co mi się należy... może ;:196 a lepiej dwa :;230 Na ucieczkę za późno :;230 Dopadniemy Cie i ściągniemy z powrotem :tan
Ale świetnie Cie rozumiem z tymi chorubskami forumowymi, budżetem się nie martw, podzielimy się z Toba tym co mamy ;:196
Pw ;:138
Pozdrawiam Beata

Moje doniczkowce Zapraszam Cz. 1, Cz. 2
Justa007
200p
200p
Od: 24 wrz 2008, o 20:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękny kwietniczek. Zawsze mi się taki marzył, ale cóż, miejsca brak :(
Coś w tym jest, że odratowane roślinki odwdzięczają nam się pięknym wyglądem/zapachem/kwiatami (niepotrzebne skreśl ;) ). Sama tego doświadczyłam :uszy
Pokaż nam więcej zdjęć, kiedy tylko będziesz mogła, bo widzę, że po kątach inne pięknoty ukrywasz. A, miło mi to przyznać, jestem ich baaardzo ciekawa :)
Zielonolandia - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48079" onclick="window.open(this.href);return false;
Wątek sprzedażowy - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 11&t=48109" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

:wit Grażynko
Miło poznac Twoje zielone tym bardziej, że masz wśród nich moich ulubieńców.
Przede wszystkim dracenka. Śliczna i pieknie wyrośnięta. Następnie zroślicha i diffenbachia i maranta. ;:138
Pozostałe też bardzo ładne. I jestem pewna, że nie jedno jeszcze cudo ukrywasz :uszy
Pozdrawiam
Ela
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p

Post »

A dziś Wam pokażę moje roślinki z których się strasznie cieszę...
Najpierw moja upragniona psianka "szafirowa burza"...dostałam 5 badylków...3 poszły do wody a 2 do ziemi...Te które włożyłam do wody nie wypuściły korzonków i teraz niedawno wsadziłam do ziemi...bez korzonków,a te które odrazu posadziłam do ziemi wyglądają teraz tak....... :tan

Obrazek
niedośc że się przyjeły to jeszcze zaczynają kwitnąc....a ja myślałam że na kwiaty to trochę będę mósiała poczekac,a tu jakieś
1,5 miesiąca od posadzenia kwitnie....ale się cieszę :heja :tan
i hortensja...doastałam malutką szczepeczkę miesiąc temu a ona już sobie drugi "łebek" wypuściła :tan
Obrazek

Wandziu witam Cię :wit Ja nie mam bardzo czego pokazywac w wątku ogrodowym bo dobrych zdięc wspomnieniowych mam bardzo mało....wiosną dopiero uczyłam się robic zdięcia i większośc jest kiepska...założyła więc ten wątek żeby miec gdzie zaglądnąc,pogadac(popisac) sobie z kimś żeby nie umrzec z nudów w oczekiwaniu na wiosnę ;:108 Dziękuję Ci Wandziu za pomoc ;:196
Beatko zgadłaś...należy Ci się ;:196 razy sto.......No tak właśnie myślałam że na ucieczkę za póżno...zostanę więc i poddam się wirusom...bo walczyc z nimi nie mam siły ;:224 :;230
Justa ja ten kwietnik dostałam od męża...bo twierdził że nie można już nogi w domu postawic...wszędzie kwiatki...a że on kwiatki też lubi i żeby po domu można się było swobodnie poruszac zakupił mi kwietnik :D
Kupię chyba jeszcze jeden do kuchni bo miejsca mało zajmuję a kwiatków trochę pomieści...Kiedyś muszę się jeszcze zając tymi doniczkami i zmienic na ładniejsze(na razie mam inne warzniejsze wydatki)
A co do tych odratowanych roślinek to masz rację...ja mam kilka takich i ładnie sobie rosną :uszy
A po kątach to coś tam ukrywam...ale chyba to raczej nie pięknoty skoro one w kąty poupychane :;230 ale pewnie że pokażę...wszystkie Wam pokaże...tylko pomalutku...żeby do wiosny starczyło :uszy
Eluś witaj,witaj :wit Dracenek mam więcej,ale tą chyba najlepiej lubię,marantę sama wychodowałam ze szczepeczka(jak większośc moich doniczkowców)Zroślicha była ładniejsza...ale coś mi trochę zmarniała,a diffenbachię mam jeszcze jedną...odratowaną przed wyrzuceniem od szwagierki(był jeden nagi badyl)...póżniej pokażę jak teraz się ma
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
Tryamour
500p
500p
Od: 22 cze 2010, o 22:03

Post »

Bardzo ładne roślinki :) Psianka jest niesamowita, wcale się nie dziwię, że sprawia Ci tyle radości :wit
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Witam Grażynko. W wątku ogrodniczym jakoś się nie zgadałyśmy. Może więc tutaj lepiej się poznamy. Co do twojej psianki, to ja się nie dziwię, że ci szybciej zaczęła rosnąć, gdy wsadziłaś do ziemi. Ja prawie wszystko od razu wsadzam do ziemi, na przykład listki fiołków. I sprawdziłam, że to lepsza metoda.
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58

Post »

Grażynko ;:196 oj zachorujesz Ty w tym wątku na nie jedną chorobę
ze mną było tak samo i już jestem nieuleczalnie chora na wiele różnych.
Ale masz za to co pokazywać śliczne okazy u Ciebie widzę ;:138
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
obserwator
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2010, o 07:32

Post »

Witaj Graziu.Ten kwietnik to świetna sprawa.Ja kiedyś swój rozebrałam i teraz sobie leży na stryszku.Chyba go przeproszę i przyniosę z powrotem.Kwiatki ładne.Zwłaszcza palma wpadła mi w oko.
Pozdrawiam Iwona
rośliny domowe///
rośliny ogrodowe///wymiana
Pozdrawiam serdecznie
Justa007
200p
200p
Od: 24 wrz 2008, o 20:44

Post »

To, Grażynko, świetnego masz męża ;) Gratuluję dobrego gustu i wyboru ;:138
A ten kwiatuszek jest przepiękny. Rzeczywiście, metoda "do ziemi" jest lepsza, niż wkładanie do wody i czekanie, aż coś wypuści (albo i nie).
Zielonolandia - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48079" onclick="window.open(this.href);return false;
Wątek sprzedażowy - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 11&t=48109" onclick="window.open(this.href);return false;
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p

Post »

Olu cieszę się że do mnie trafiłaś....miło Cię gościc :wit O psiance marzyłam już od dawna,kiedyś już nawet próbowałam ukorzenic sobie badylki przywiezione z innych krajów ale jakoś mnie nie polubiły i niezechciały u mnie rosnąc....chyba słabo w ich języku mówiłam i się niezrozumieliśmy....... :;230
Wandziu ja już kilka razy zaglądałam do Twojego wątku ogrodniczego ale mi się fotki nie otwierają do końca i niemogę podziwiac Twojego ogrodu....może mi się w końcu kiedyś uda,a póki co możemy pogadac tu... ;:108 A z tym wsadzaniem do ziemi to u mnie różnie bywa....zależy chyba od roślinek....bo np oleandry te które wsadziłam bezpośrednio do ziemi padły wszystkie a te które ukorzeniałam w wodzie wszystkie puściły korzenie i ładnie się przyjeły i sobie rosną....tak że chyba jedne wolą do ziemi a inne najpierw do wody...tylko trzeba wiedziec które gdzie wolą ;:224
Stasiu wiem,wiem...już zachorowałam na kilka,a co będzie dalej... :roll: Mówisz że mam co pokazywac...hmmm no nie wiem...kilka zwyczajnych...nic szczególnie wyszukanego ani pięknego niestety nie posiadam :( Nawet mogę powiedziec że te domowe to troche zaniedbałam skupiając całą uwagę na ogrodowych,ale teraz postaram sie poprawic ;:224
Iwonko witaj :wit :wit :wit taaaaa właśnie ten kwietnik to bardzo staromodny już...ja pamiętam podobny z domu rodzinnego...ale praktyczny i pojemny i mało miejsca zajmuje....tak że mnie się podoba :D
Justa ja od razu wiedziałam że mój M lubi kwiatki...już od pierwszej wizyty w jego domu....bo takich okazów jak miał on to niemógł miec ktoś nielubiący roślinek...większośc mamy do tej pory...pokażę póżniej.Padła tylko najpiękniejsza paprotka jaką w życiu widziałam....niezechciała ze mną mieszkac...wolała umrzec,mimo że się nią dobrze opiekowałam :?
Patryku ja założyłam wątek...teraz czas na Ciebie...pokaż w końcu co tam ukrywasz...ogrodu nie chcesz nam pokazac to chociaż domowymi się pochwal ;:108

A dziś taka roślinka...nazwy oczywiście nie znam...ale chcę wam pokazac jak kwitnie(trochę się przykurzyła ale na to nipatrzcie.... ;:224 obiecuję ją wykąpac w przyszłą sobotę... :;230 )
Obrazek

Ii kwiatuszki w zbliżeniu
Obrazek

iii w jeszcze większym zbliżeniu....
Obrazek
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

a może dlatego tak pięknie kwitnie, bo nie wykąpana :;230 pewnie zaraz dziewczyny powiedzą Ci, co to za jedna, ale mnie oczarowały jej marmurkowe liście i rozmiar XXL :shock:
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”