Moja wielka improwizacja - Fleur78 - 1cz. 2007r

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
KaeR
1000p
1000p
Od: 10 maja 2007, o 18:09
Kontakt:

Post »

Witam.

Alu, Twój Bobik jest niesamowity, dobrze, że zimy u Ciebie są łagodniejsze
bo gdyby przyszły duże mrozy musiałabyś zakładać mu ciepłe ubranko.

U nas stan czworonogów przez pół dnia zmniejszył się do jednego, ale zmuszeni
byliśmy szybko ten stan zmienić.
Mamy śliczną malutką kudłatą kuleczkę.

Pozdrawiam, Krzysztof.
Awatar użytkownika
Raczek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2007, o 21:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Monika76 pisze:Alu, czy bordowy nachyłek jest na zdjęciu z 8/07/2007?
Alu pomocy,nie wiem jak znaleźć tego nachyłka.:oops: :oops:
Twój wątek ogrodowy zaczyna się w październiku ,na której stronie jest bordowy nachyłek?
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Awatar użytkownika
k-c
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 wrz 2007, o 15:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Fleur 78 pisze:Karolku, obudź się, Moje Słoneczko, i popatrz na daty na zdjęciach! :lol: :lol: :lol: A jeśli chodzi o Bobika, to przecież to jest chart a nie buldog! :lol: :lol: :lol:
nie zauważyłem tego szczegółu - może dlatego że rzeczywiście prawie spałem jak te zdjęcia oglądałem :D :D :D
pozdrawiam, Karol
moje wątki
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 lip 2007, o 23:21

Post »

Witam Wszystkich serdecznie! Dzisiaj rano pogoda była całkiem przyzwoita,co pozwoliło mi trochę popracować w ogródku, ale już po południu zaczął padać zimny deszcz a przy tym jest spory wiatr więc w sumie pogoda straszna! :? Ale, jak to zwykle bywa, nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło: mogę nazbierać trochę deszczówki dla moich biednych storczyków... :D

Lucynko, a ja słyszę strzały ;:163 przez całą zimę, co niedzielę! Coś okropnego! ;:161

Markusku, to chyba nie są chabry, tylko takie podobne do chabrów kwiatki, ale też je bardzo lubię! Podobnie maki! A ten mój piesio, to rzeczywiście niezły model! Szkoda, ze nie wszystko da sie sfotografować, bo dopiero mielibyście ubaw! :lol: ;:100

Kotko, a ja w ogóle nie miałam pojęcia, ze takie kwiatki "nachyłki" istnieją... (niezależnie od koloru!) :lol: :lol: :lol: W zeszłym roku, na jesieni, zobaczyłam takie ładne bordowe kwiatki wiec kupiłam. W tym roku, zobaczyłam podobne, tylko w dwóch odcieniach żółtego, więc i te kupiłam. A kilka dni temu, dowiedziałam się przypadkiem na forum, że to nachyłki... :lol: Po łacinie te żółte nazywają się COREOPSIS VERTICILLATA, bladożółte, to COREOPSIS VERTICILLATA "MOONBEAM", a te bordowe, to COREOPSIS LIMEROCK RUBY" , które możecie kupić tutaj :D Koteczko, to co widzisz na 6 zdjęciu, to heuchera czyli żurawka (nie pamiętam jak dokładnie nazywa się ta właśnie odmiana, (jak Ci zależy, to poszukam) ale istnieją z różnymi listkami: zielonymi, bordowymi, bordowo- srebrnymi, karmelkowymi... sporo osób ma na forum. Cieszę się, że podobały Ci się piosenki, a Bobiczka wypieszczę od... ;:24 ... CIOCI IZY! ;:87

Krzysiu
, a co się stało z Twoimi zwierzaczkami...? :( No i pokaz tego nowego "członka rodziny" :D
Zaletą Bobika jest to, ze w związku z jego rozmiarami i wagą , w przypadku niepogody, można go sobie wsadzić do kieszeni... :;230 :;230 :;230 Nie, no z kieszenią oczywiście żartuję, ale zdarzyło się kiedyś, że wracałam z nim ze spaceru i zaskoczył nas deszcz, to włożyłam go sobie pod sweter, że tylko nos wystawiał przez dekolt...

Aniu- Raczku
, nachyłek jest na stronie 62, w drugiej serii zdjęć, na czwartym zdjęciu (pod cegłami, takie małe, bordowe kwiatki)

Karolku, nie szkodzi... :lol: :lol: :lol: To się każdemu może zdarzyć...

Miło, że wpadliście i zapraszam częściej! O tym, co robiłam wczoraj i dzisiaj rano, napiszę później... ;:198 (A może już się domyślacie... :?: :lol:
Awatar użytkownika
KaeR
1000p
1000p
Od: 10 maja 2007, o 18:09
Kontakt:

Post »

Witam.

Alu, na wszystkie Twoje pytania znajdziesz u mnie odpowiedź,
oczywiście są również zdjęcia nowej domowniczki.

Zapraszam i pozdrawiam, Krzysztof.
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Już lecę, Krzysiu! ;:65

A tak swoją drogą, nie rozumiem dlaczego niejednokrotnie nie otrzymuję powiadomienia o odpowiedzi, mimo, że nie zaznaczam opcji "przestań śledzić ten temat". Nie zaglądam do kogoś, bo myślę, że nikt się nie odzywał, a potem okazuje się, że wiele postów w międzyczasie przybyło, tylko nie otrzymywałam powiadomień... Czy Wy też tak macie? :?
Awatar użytkownika
eleka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 kwie 2007, o 20:15

Post »

Tak, miałam podobnie z niepowiadamianiem.Ale za każdym razem, gdy wchodzi się w profil i coś zmienia lub dodaje, trzeba się upewnić czy automatycznie nie przeskakują zaznaczone opcje.Nie wiem czy mam rację, ale zauważyłam u siebie tę zależność.Pozdrawiam i pozwolę sobie przedstawić moją Nessę, może zakolegują się z Twoją uroczą psinką?Bobik jest rewelacyjny, podobna "udanizna" do mojej suni.
Obrazek
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Elżuniu, śliczna jest Twoja Nessa! ;:79 Powiedz coś o niej! Jaka to rasa? Wygląda na małego pieska. Powiedz o niej coś więcej... :D
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28

Post »

Witam
Fajnego masz pomocnika w ogrodzie i śpiocha w domu :D ale oprócz pieska moje sokole oko dostrzegło jeszcze coś bardzo interesującego w Twoim ogrodzie-mianowicie śliczną ławeczkę z jakimś ludzikiem :roll: Jeśli możesz to pokaż nam z bliska to cudo :D :D
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Witaj, Bożenko! Miło mi Cię gościć. Widać Sokole Oko nie obejrzało ogrodu od początku, bo ta ławeczka była już dokładnie obcykana ze wszystkich stron, na prośbę Nalewki. Zerknij tu. :D :D :D
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ale mi wstyd :oops: :oops: :oops: jakoś umknęła ona mojej uwadze ,,a oglądałam Twój piękny ogród już kilka razy :( Starość nie radość -chyba sobie okulary kupię :twisted: :roll: A ławeczka cudna -brak mi słów na nią :? no i jestem chora na taką ,albo chociaż podobną ławeczkę :twisted: :D
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Bożenko, nie masz się czego wstydzić! :lol: :lol: :lol: To się przecież każdemu może zdarzyć! Pisałam już wcześniej, że kupiłam ją w Polsce. Jadąc w kierunku granicy z Niemcami, kiedy już zjedzie się z autostrady A2 i jedzie się drogą w kierunku Słubic, jest kilka takich miejsc, przy szosie, gdzie sprzedają różne figurki ogrodowe: krasnale, drewniane wiatraczki i studnie, figurki z kamienia itp. I właśnie na jednym z takich "bazarków" kupiłam tę figurkę. :D Nie wiem dokładnie gdzie mieszkasz, ale tak strasznie daleko to chyba nie masz. :D
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki za info -będę szukać jak latem pojedziemy na urlop -ślicznie to wygląda bo za krasnalami nie przepadam i pewnie mąż by mnie wyrzucił razem z takim krasnalem z domu ;:112 ;:112 ale taka ławeczka to robi wrażenie ;:111 :D
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Bozenko, mam do Ciebie pytanie. Czy na Twoim atavarze jest calycanthus floridus czyli kielichowiec wonny?
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Ja za krasnalami też nie przepadam... :lol: :lol: :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”