działka w Jeżewie - Bory Tucholskie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Budleja000
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 14 paź 2010, o 23:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: działka w Jeżewie - Bory Tucholskie

Post »

Witam Zbyszku
od południa zwiedzam Twój ogród i nie mogę wyjść z podziwu (a tym bardziej od komputera) ;:138 Jest w nim wszystko co i mnie się podoba, te same rośliny ten sam styl.
Będę tu często zaglądać i podglądać nowe aranżacje, może kiedyś i mój ogródek osiągnie taki etap że będę mogła się nim pochwalić :lol:
Awatar użytkownika
Bogdan Sz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2008, o 10:33

Post »

Dzisiaj tylko starczyło mi czasu na trzy strony Twego ogródka pięknie,widzę że nasze córki mają te same zainteresowania mają można oglądać na fotosiku leśna Ania.Zajrzę tu ponownie za jakiś czas ;:136
Awatar użytkownika
renim
500p
500p
Od: 30 sty 2010, o 16:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cyprysik nutkajski też lubię, a ten iglak przed nim to prawdziwy? :D

pozdrawiam ;:3
Awatar użytkownika
ZbigniewG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 cze 2010, o 18:42

Post »

Budlejko jak pobuszujesz po innych ogrodach na forum to dopiero :shock: :shock: ale miło że mnie odwiedziłaś ;:7

Bogdan tak to już jest z tymi córkami zawsze zadbają by rodzice zbytnio się nie nudzili :;230

Reniu prawdziwy on na 100% choć NN przyjechał z Małopolski szkółka pod Krakowem wracałem z Tatr i ostatnie złotówki na niego wydałem ryzykując że na paliwo zabraknie, ale kolor i kształt był taki że nie odpuściłem :tan :tan
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

ZbigniewG pisze:a imię jego czterdzieści i cztery (ups bajki mi się pomyliły) 44 to cena muszę poszperać ;:132 kolor od wiosny do jesieni -złocisto żółty stopniowo stare złoto i jak widać odrobinkę brązu
:;230 No i wygrzebałeś? Bo wiesz, jest taki wątek identyfikacyjny i tam dobrzy ludzie pomagają takim, którym bajki się mylą i etykietki gubią :D
Awatar użytkownika
ZbigniewG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

szaro mokro ale i na naszej ulicy zaświeci kiedyś słońce-to chyba rosyjskie przysłowie

Obrazek

Obrazek

Marto nie wygrzebałem :oops: drugi dzień mocuję dodatkowe drzwi prosta sprawa ale jak trzeba je osadzić w zewnętrznym ociepleniu to ;:224 styropian kołka nie utrzyma ;:223 ;:223
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p

Post »

Obawiam się, że w tym temacie nic nie doradzę :( A może by tak do tego styropianu deseczkę,to deseczka kółko utrzyma...Pod warunkiem, że styropian deseczkę utrzyma...
Ale co tam drzwi...Lelije masz piękne, zwłaszcza to białe trąbkowe monstrum!
Awatar użytkownika
ZbigniewG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marto j jeżeli po ...dziestu latach pamięta się znaki funkcji trygonometrycznych dla poszczególnych ćwiartek to osadzenie drzwi w styropianie (stabilne) to pikuś :;230

długaśne monstrum - odpowiednie ujęcie i nawet ja wyglądam na 190cm wzrostu :;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
ZbigniewG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marto miałaś rację dobry człowiek pomógł i rozszyfrował to juniperus chinensis Plumosa Aurea

z bliska Obrazek
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

ZbigniewG pisze:dawno dawno temu w odległej galaktyce ....irysy te należały do pierwszej ligi, teraz są tylko urocze (...)
One nadal są obezwładniające!!! Piękne, dorodne i takie... nieco nostalgiczne :)

Altana brzozowa z lekka nieuczesana, ale nic jej to nie szkodzi, a wręcz przeciwnie. Fantastyczna!!!
Hosty faktycznie całkiem nieźle rosną na twoim piachu, to zresztą niesprawiedliwe, przecie one nie lubią rosnąć na piachuuu, buuu (wycie z zazdrości :lol: ).
Różowy kolor też "uwielbiam", ale czego nie zniesie się dla uszczęśliwienia bliźnich... I niestety strasznie dużo roślin kwitnie właśnie na majtkowo, trudno je więc ominąć...
Róże i paprocie - mistrzostwo świata! Szczególnie te zdjęte o poranku... To zadziwiające, jak różnorodne rośliny świetnie się u was czują. Wydawałoby się, że paprocie wolą wilgoć i półmrok (z naciskiem na mrok), a tu w piachu i słońcu rosną w najlepsze. Nie wiem co im robisz, ale rób tak dalej :;230 (czytam dalszy ciąg wątku i już wiem, twoje rośliny jadą na dopalaczach z pralki :lol: )

A jeszcze liliowce masz i i lilie, i hortensje, i krzewuszki, nie mówiąc o iglakach... Co to za cudo, żółte i spienione w tym poście: - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 9#p1673929 ?

A czy mogłabym poprosić o zdjęcie kamiennych schodów? Tak dla inspiracji? Wpadły mi w oko, ale nie ma zbliżenia, tylko cała panorama kamiennego wykończenia skarpki... A może masz gdzieś zdjęcie samych schodów?

No dobra, jestem dopiero na 20 stronie, a już mam wytrzeszcz oczu na stałe :;230 Chyba muszę tę przyjemność (zwiedzania ogrodu) rozłożyć na raty :) Tak, właśnie przyjemność, bo zdjęcia pokazujesz nieprzeciętne, tak jak i kompozycje, i pojedyncze rośliny, tak więc wrócić tu będzie mi bardzo miło ;:100
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Awatar użytkownika
ZbigniewG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Nalewko w naszych piaszczysto kamiennych progach, same przyjemności dzisiaj mnie spotykają taka słodka laurka od Ciebie i nie mniej słodki sernik rosa od mojej M, na sernik chyba zasłużyłem bo drzwi wstawione i nawet zamykają się bez trzaskania :heja a resztę zostawmy do przemyśleń i refleksji ;:224
to "żółte i spienione" /rozczochrane to liliowiec NN

Obrazek
paprocie to nie tylko piach dostały torfu i ściółki leśnej a słoneczko zostało za wysokim parkanem- teraz szykuję im większą kwaterę (podpatrzyłem u Adama)
schody (schodki) to inwestycja rozwojowa na miarę przytarganych kamieni drugi etap wiosną zobaczę jutro czy można coś jeszcze pokazać
pozdrawiam i zapraszam Zbyszek
Awatar użytkownika
ZbigniewG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nalewka pisze:..A czy mogłabym poprosić o zdjęcie kamiennych schodów? Tak dla inspiracji? Wpadły mi w oko, ale nie ma zbliżenia, tylko cała panorama kamiennego wykończenia skarpki... A może masz gdzieś zdjęcie samych schodów?..
zrobiłem ale nie wiem czy nadają się do upublicznienia :oops: ogrom pracy kamieniarskiej mnie czeka a zaległości porządkowe - liczyłem że śnieg to przykryje ;:224
w tych dwóch miejscach(1 i 2) schodki będą przedłużone (prawe górne rogi)
1
Obrazek
2
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

skarpa po wielkiej przeprowadzce
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Zbyszku jak pojadę to nie poznam Twojego ogrodu tak się zmienił od ostatniej naszej wizyty .
Ja chyba już skończyłam z przeróbkami ogrodu , tylko lepiej nigdy ie mów nigdy .
Trudno powiedzieć co mi strzeli go głowy :;230

Genia
Awatar użytkownika
ZbigniewG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Geniu tak myślę że jakieś 3 góra 4 lata i zakończę pierwszy etap przebudowy a potem zobaczymy :;230
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p

Post »

Ja chcę takie kamienne schodki! Ja chcę mieć wzniesienia, różnice poziomów! A u mnie płasko! ;:145 No i jak ja się mam zrealizować jako budowniczy.... :( Zostaje mi tylko kolekcje budować...
Drzwiczki obsadzone i nie kłapią! ;:63 ;:63 Wiedziałam, że pogromca górskich szczytów z takim drobiazgiem sobie poradzi!
Ale jeszcze o tych kamieniach...Jak rośliny w takiej kamiennej oprawie od razu inaczej wyglądają...Też się staram...Muszę jednak starać się bardziej! :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”