W moim ogrodzie - reniazt cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
reniazt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wiolu słuchaj - ja w tym roku wsadziłam u siebie tulipanowca - sadzonkę przywiozłam z wystawy. Posadziłam go i już w tym roku cieszyłam się ..... no pomyśł czy? - nie kwiatuszkami, bo to byłoby zbyt proste. One zakwitają chyba po 5 latach, ale uwież mi jego liście - najpierw takie soczysto-zielone, jesienią przebarwiły sie na żółty, a właściwie to złoty kolor (nie zdążyłam tego utrwalic na fotce i wielka szkoda - ale w internecie mozna takie zdjęcie namierzyć) a potem były w kolorze jasnegobrązu - cudo. Sama zastanawiałam się długo. Ale wiem, że warto mieć tulipanowca.

w moim ogrodzie
Awatar użytkownika
reniazt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewelinko - oj te tereny świezo po budowie - masakra - dziekuje Bogu, że to już daleko za mną. Ale z drugiej strony to też fajnie mieć tak dużo miejsca i sobie tak planować, sadzić i w ogóle urządzać. Z tymi zdjęciami panoramicznymi to jakoś gorzej, bo dotychczas nie udalo mi sie tego zrobić i nie wiem jak się zabrać. Wcześniej tez juz osoby pytały. Ja wychodze na balkon - to tu - to tam i nic mi nie wychodzi z tego. Jeszcze trochę cierpliwości. Zrobię takie ujęcia - że mucha nie siada :D. A co do wielkości dzialki to pisałam - cała działka ma 9 arów - i na tym stoi do. Dzięki za dorady - ja jeszcze tak we wszystkim to się nie łapię - ale chyba jestem dość pojętna uczennica. A to sie jeszcze okaże.
Pozdrawiam
renia

w moim ogrodzie
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Reniu - na naszym forum ,tu była dyskusja na temat tulipanowców. Możesz sobie zerknąć i dowiesz się co nieco.
Awatar użytkownika
andriu53
1000p
1000p
Od: 6 maja 2007, o 10:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Reniusiu czy Ty przycinałaś swoje ogniki , że tak ładnie są uformowane ?Mój jest jeszcze mały ,czy mam go prowadzić czy niech sobie rośnie jak chce? ;:12
Pozdrawiamy - Zosia i Jędruś!!!
Spis wątków
Awatar użytkownika
reniazt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zosiu Jędrusiu - tak ja swoje ogniki pilnuję i je w różnym czasie przycinam. Jeśli widzę, że gałązki wyrastaja byle jak - to łapię za sekator i je po prostu skracam.
pozdrawiam
renia

w moim ogrodzie
Awatar użytkownika
andriu53
1000p
1000p

Post »

Reniu zajrzyj do mnie ;:80
Spis wątków
Awatar użytkownika
andriu53
1000p
1000p

Post »

Reniu są glebogryzarki ręczne -spalinowe . Jak mieszkasz blisko większej aglomeracji to są wypożyczalnie sprzętów ogrodniczych lub zostaje Ci firma projektująca ogrody . ;:8
Spis wątków
Awatar użytkownika
reniazt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Azalie i rododendrony w moim ogrodzie

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Piękne są Twoje krzaczki taka ładna gama kolorystyczna.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
andriu53
1000p
1000p

Post »

Reniu piękne masz azalie i rododendrony ,a czy zabezpieczasz je na zimę ?
Spis wątków
Awatar użytkownika
reniazt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

andriu53 - Dzięki za tę informacje w sprawie gleboryzałki. Zaraz po Świętach poustalam sobie telegonicznie w firmach ogrodniczych - może gdzieś uda mi sie wypozyczyć. To by było super. A co do azalii - to ich nie okrywam - one mają juz po 5 - 6 lat i wytrzymują. Natomiast rododendrony zakrywam stroiszem, albo agrowłókniną i to im wystarcza. Musza byc okryte - bo są zimomozielone i przez liście odrawowuje sporo wody.
Pozdrawiam
renia

[/url]
Awatar użytkownika
reniazt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko - są one bardzo wdzięczne. Warto je mieć w ogrodzie, bo gdy przyjdzie maj - to jest czym oczy nacieszyć. A jak pchną.... ale tylko niektóre.
pozdrawiam
renia
x_B-a
---
Od: 14 lip 2006, o 21:52

Post »

Witaj Reniu! Pospacerowałam dzisiaj po twoim bajecznym ogrodzie. Musiałaś włożyć w niego ogrom pracy. Zazdroszczę ci tego ogrodu w domu. Zawsze marzyłam o takiej małej oranżerii, ale to tylko marzenia. Nie wiem czy już ktoś ci nie powiedział co robić po tym Randapie. Ja mam małe doświadczenie, ale też robiłam trawnik z łąki porośniętej chwastami. Mnie pomógł znajomy rolnik. Skropił mi łąkę randapem i po około dwóch tygodniach zaorał, później zbronował. Wysiałam trawę, a on ubił mi to wszystko takim walcem. Teraz mam piękną trawkę. Może też masz takiego sąsiada.
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Ja mam jeden mały krzaczek ,ale nie wiem czy to azalia ,czy rododendron, kwitnie na różowo w tym roku chorował nie zakwitł,ale już się trochę pozbierał.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
reniazt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko - azalia to krzew, który zrzuca liście na zimę, a rododendron jest wiecznie zielony. Napisz co to jest w takim razie. I jak wyglądały objawy choroby tego krzewu.

renia

w moim ogrodzie
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”