Tuje , czy inne drzewa?
- byna
- 500p
- Od: 18 maja 2009, o 19:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Tuje , czy inne drzewa?
Witam, chciałabym oddzielić mój kawałek świata( ogród) od pola, gdzie rośnie zapuszczony sad. Od zachodu strasznie hula wiatr i bardzo jest nieprzyjemnie wieczorem, gdy odchłań ciemności wchodzi mi do ogrodu. Moja działka jest niewielka ( 6 arów razem z domem) i nie chciałabym, by korzenie drzew zajęły mi 3/4 ogródka. Czy ktoś z forumowiczów ma dobre doświadczenia w tym temacie? Jutro zrobię zdjęcia i postaram się w obrazowy sposób przedstawić sytuację. Pozdrawiam pogodnie.
- gemciu83
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 maja 2008, o 09:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Tuje , czy inne drzewa?
Tuje Ci korzeni nie dadzą na działce 
A może zwykły żywopłot Cię bardziej zainteresuje np: z berberysu.

A może zwykły żywopłot Cię bardziej zainteresuje np: z berberysu.
- grzesiek_z
- 200p
- Od: 13 paź 2008, o 12:19
- Kontakt:
To może coś bardziej przyjemnego, pęcherznica kalinolistna i połączenie Dart's Gold z Diabolo, przyjemna kolorowa ścianka, nie stworzy to szczelnej zasłony od wiatru tak jak to liściak ale niechciany widok sadu zasłoni.
-
- ---
- Od: 5 sty 2009, o 10:51
To może pytanie jaki chcesz bardziej lisciasty czy iglasty(zimozielony)żywopłot .?
- byna
- 500p
- Od: 18 maja 2009, o 19:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam, mam pęcherznicę i zdaje mi się, że ona nie dorasta do 2m wysokości,a może jednak rośnie tak wysoko, a ja chciałabym działkę osłonić nie tylko od dzikich widoków ale tez od wiatru. Zrobię fotki tego feralnego miejsca i wtedy może coś wspólnie ustalimy. Dziękuję za pomoc i liczę na dalsze sugestie.
-
- ---
- Od: 5 sty 2009, o 10:51
Czyli pozostaje iglak zimozielony ew ,płot (nawet prowizoryczny widziałem takie)opleciony pnączem gdzie nie widać całej tej biedy spoza roślin.