Tuje , czy inne drzewa?

Drzewa ozdobne
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
byna
500p
500p
Od: 18 maja 2009, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Tuje , czy inne drzewa?

Post »

Witam, chciałabym oddzielić mój kawałek świata( ogród) od pola, gdzie rośnie zapuszczony sad. Od zachodu strasznie hula wiatr i bardzo jest nieprzyjemnie wieczorem, gdy odchłań ciemności wchodzi mi do ogrodu. Moja działka jest niewielka ( 6 arów razem z domem) i nie chciałabym, by korzenie drzew zajęły mi 3/4 ogródka. Czy ktoś z forumowiczów ma dobre doświadczenia w tym temacie? Jutro zrobię zdjęcia i postaram się w obrazowy sposób przedstawić sytuację. Pozdrawiam pogodnie.
Awatar użytkownika
gemciu83
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2008, o 09:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Tuje , czy inne drzewa?

Post »

Tuje Ci korzeni nie dadzą na działce :)

A może zwykły żywopłot Cię bardziej zainteresuje np: z berberysu.
Awatar użytkownika
grzesiek_z
200p
200p
Od: 13 paź 2008, o 12:19
Kontakt:

Post »

To może coś bardziej przyjemnego, pęcherznica kalinolistna i połączenie Dart's Gold z Diabolo, przyjemna kolorowa ścianka, nie stworzy to szczelnej zasłony od wiatru tak jak to liściak ale niechciany widok sadu zasłoni.
Fallenangelv
---
Od: 5 sty 2009, o 10:51

Post »

To może pytanie jaki chcesz bardziej lisciasty czy iglasty(zimozielony)żywopłot .?
Awatar użytkownika
byna
500p
500p
Od: 18 maja 2009, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam, mam pęcherznicę i zdaje mi się, że ona nie dorasta do 2m wysokości,a może jednak rośnie tak wysoko, a ja chciałabym działkę osłonić nie tylko od dzikich widoków ale tez od wiatru. Zrobię fotki tego feralnego miejsca i wtedy może coś wspólnie ustalimy. Dziękuję za pomoc i liczę na dalsze sugestie.
Fallenangelv
---
Od: 5 sty 2009, o 10:51

Post »

Czyli pozostaje iglak zimozielony ew ,płot (nawet prowizoryczny widziałem takie)opleciony pnączem gdzie nie widać całej tej biedy spoza roślin.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Drzewa i krzewy OZDOBNE, pnącza”