Witajcie w mglisty poranek!
Izo-Tamaryszku, dziękuję bardzo

Lubię od czasu do czasu coś upiec, ale nie za często by nie przyzwyczajać rodziny
Fotergilla dosadzona do już rosnących azali, jałowców, cyprysików i hortensji i myślę, że pociągnę rabatę dalej złożona z tych roślin. Tym bardziej, że planuję przeprowadzkę rabaty azaliowej przed studnią. Tam cały dzień pełne słońce i moje rh i azalie chyba się tam troszkę męczą. Poza tym zima są tam strasznie przeciągi. Natomiast za szklarnią jest troszkę więcej cienia i zacisznie. Myślę, że roślinom to wyjdzie na zdrowie. Zamierzam tam też umieścić hortensje bukietowe. Jedyny problem to śnieg zsuwający się ze szklarni, ale krzewy posadzę po prostu troszkę dalej a przy samej szybie wsadzę jakieś byliny lub może trawy ?
No i dużo lilii

Mam całą zimę na planowanie.
Nie mam w tej chwili innego zdjęcia, ale tutaj cos widać. Rabata rozrośnie się od rogu gdzie rośnie azalia.
Aga żebym ja to wiedziała

. To jakiś cyprysik (chyba

) Może Marta jak się zjawi go rozszyfruje. Iglaki kupowała głównie moja teściowa.
Reniu, dziękuję. Solenizant wycałowany za wszystkie czasy
Ewa, żurawkowa choroba to częsta przypadłość

Nie wiem może chodzi ci o przywrotnik?. Ostnica fajna jest. bardzo ją lubię pomimo rozsiewania.
Aniu, o tak

Korzenie z rh komponują się bardzo dobrze. Leśna rabata mówisz... no to czekamy na realizację. Na pewno będzie super.
Grażynko, dobrze, że jej się chce. Pomyśl jak musiałybyśmy polować gdyby nie ona
I na miły dzień jeszcze taki pączek. Ostatni