Ogród Agnieszkir1978
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 gru 2009, o 12:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Agnieszkir1978
Dziękuje Aguś. Ze względu na wykańczanie domu musze na razie ograniczyć się do donić. Ewentualnie małej ilości
cebulek tulipanów, żąkili,narcyzów.Miałam troche ich posadzone ale zostały zmasakrowane podczas prac wykończeniowych domu i pewnie już nie odbiją.
cebulek tulipanów, żąkili,narcyzów.Miałam troche ich posadzone ale zostały zmasakrowane podczas prac wykończeniowych domu i pewnie już nie odbiją.
- AgaNet
- Od: 26 sie 2010, o 11:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wykańczanie domu jest szalenie... wykańczające
Doszłaś do wprawy z uprawą pelargonii i fuksji !!! Zresztą przy tej ilości balkonowych balustrad to można pójść z torbami gdyby przyszło co roku kupować tyle kwiatów
A i na resztę ogrodu przyjdzie czas
Próbowałaś wyhodować coś z nasion? Ja posiałam w lutym ostróżke, hodowałam na kuchennym parapecie, i mam parę okazów
latem przesadziłam do ogrodu i liczę, że w przyszłym roku będą pięknie kwitły !!!

Doszłaś do wprawy z uprawą pelargonii i fuksji !!! Zresztą przy tej ilości balkonowych balustrad to można pójść z torbami gdyby przyszło co roku kupować tyle kwiatów

A i na resztę ogrodu przyjdzie czas

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Obejrzałam twój uroczy ogródeczek i troszkę dowiedziałam się o twojej rodzince. jeśli chodzi o wykańczanie domu, to my już mieszkamy w naszym sześć lat, ale przed nami ogrom pracy. Przed wprowadzeniem wszystko szło szybciej, ale teraz, jak człowiek już mieszka, to jakoś się nie chce. Aż wstyd. Wspomniałaś o begoniach. Ja ostatnio mam na nie oko, bo u mnie od frontu jest cień, a one lubią w cieniu. Mam kilka kolorów i skłonna jestem do wymiany, jeśli byłabyś zainteresowana.
-
Wandzi na pewno coś się znajdzie ale dopiero na wiosne bo wtedy będe wiedziała jakie bulewki się przechowały.
W tym roku straciłam kilka bulewek.Dla tego wole wymiane na wiosne jak już zaczną pokazywac kełki wtedy bęzie wiadomo czy dostaniesz dobre bulwy.
W tym roku straciłam kilka bulewek.Dla tego wole wymiane na wiosne jak już zaczną pokazywac kełki wtedy bęzie wiadomo czy dostaniesz dobre bulwy.
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jasne, Agnieszko, ja też myślałam o wiośnie. A jak tam nasze sadzoneczki fiołkowe? Twoje, te dla mnie, rosną?
Mam nowy wątek ogrodniczy. jeśli amsz ochotę, zapraszam w odwiedziny.
Mam nowy wątek ogrodniczy. jeśli amsz ochotę, zapraszam w odwiedziny.

-
Wandziu sadzoneczki rosną. Coraz więcej rozdzielam od listeczków i muszą teraz spokojnie podrosnąć.
- mirdem
- Od: 26 sty 2010, o 11:55
Agnieszko listeczki fiołków do ziemi , czy do wody

Pozdrawiam Mirka
Ogródkowy galimatias - aktualny
Ogródkowy galimatias - aktualny
-
Listeczki fiołków można na trzy sposoby do wody ale sparawdzaj czy ogonki nie gniją,prosto do ziemi - mieszanka ziemi z perlitem wtedy ukorzeniają się najlepiej bo sama ziemi szybko zię zbija i wysycha. Można też ukorznić listki we woreczka zamykanych.Do woreczka wsypujemy ziemie z perlitem i wsadzamy listek. Trzeba jednak pamiętać o wietrzeniu.
Ja najpierw wsadzam do wody i pilnuje żeby ogonki nie gniły a jak już mają korzonki to sadze do ziemi.W ten sposób szybciej mam sadzonki.
Ja najpierw wsadzam do wody i pilnuje żeby ogonki nie gniły a jak już mają korzonki to sadze do ziemi.W ten sposób szybciej mam sadzonki.
- gosia07
- Od: 1 gru 2009, o 20:55
Agnieszko gdzie ty się podziewasz czy zapomniałaś o forum?? I o nas 

-
Nie zapomniałam o was. Tylko mam ostatnio mało czasu. Dzieciaki na przemian choruja i w pracy mam teraz gorący sezon. Też już się za wami stęskniłam ale nie mam kiedy usiąść do komputera.

- gosia07
- Od: 1 gru 2009, o 20:55
No nareszcie jesteś
Jakieś fotki by się przydały 

-
Gosiu z fotkami to będzie ciężko bo moje roslinki już zimują. Nie chciały jeszcze spać a ja musiałam być okrutna i je poobcinać.
teraz mam tylko nadzieje że przezimują.
Na wiosne będą nowe zdjęcia. Wsadziłam troche upragnionych tulipanów, żąkili i narcyzów

Na wiosne będą nowe zdjęcia. Wsadziłam troche upragnionych tulipanów, żąkili i narcyzów
-
Witajcie
Dziękuje za życzenia i przesyłam wam od siebie buziaczki. Nie mogłam odpisać wcześniej bo u mnie były problemy z prądem.
Ale już jestem i nie moge doczekać się wiosny i widoku naszy pięknych roślin.
Teraz pędzę nadrabiać zaległości u was

Ale już jestem i nie moge doczekać się wiosny i widoku naszy pięknych roślin.

Teraz pędzę nadrabiać zaległości u was

-
Oj tak. Strasznie się za wami stęskniłam. Musze nadrobić sporo zaległości. O daturce dla Ciebie pamiętam.
Wczoraj robiłam przegląd w mojej przechowalni. Prawdopodobnie udało mi się przechować tą którą Ci obiecałam.
Straciłam jednak daturke variegata nad czym bardzo ubolewam. Teraz musze poszukać nowej.
Straciłam też wszystkie fuksje zakupione u fuksjany ale spodziewałam się tego już w jesieni. Zostało mi tylko kilka
odmian.Moje nowości daturkowe też się nie przyjeły.
Wczoraj robiłam przegląd w mojej przechowalni. Prawdopodobnie udało mi się przechować tą którą Ci obiecałam.
Straciłam jednak daturke variegata nad czym bardzo ubolewam. Teraz musze poszukać nowej.
Straciłam też wszystkie fuksje zakupione u fuksjany ale spodziewałam się tego już w jesieni. Zostało mi tylko kilka
odmian.Moje nowości daturkowe też się nie przyjeły.