Moja skromna działka i przeprowadzka Ada-kj

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
anka_
ZBANOWANY
Od: 12 lip 2010, o 14:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moja skromna działka i przeprowadzka Ada-kj

Post »

Krysiu jestem pod wielkim wrażeniem ogromu pracy jaki włożyliście- ty i forumkowa ekipa ;:180 Efekty imponujące i do tego w tak krótkim czasie. Pomysł z cegłami znakomity- praktyczny i bardzo ładnie to wygląda. Mam nadzieję, że się nie pogniewasz jak zgapię :D
ada.kj pisze:...Do tego Marek wymyślił kapitalną metodę kładzenia tych cegieł, więc idzie to stosunkowo szybko. ...
Można poznać szczegóły :?:
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Krysiu
Bardzo cieszę się z szalonych postępów na Twojej nowej działce :D
Wielkie brawa dla Moni i Marka za pomoc ;:138
Niesamowite, że hiacynty już wypuszczają czubki liści.
Pozdrawiam Cię serdecznie i ściskam mocno ;:196
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Aniu - widziałam to Krysi narzędzie.
To taka łopatka ( jaką moja Babcia wygrzebywała popiół z pieca ) dokładnie na szerokość cegły, kopie się jakby rowek dokładnie na szerokość cegły :P
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

KRYSIU ,rewelacyjnie wyglądają te ceglane obrzeża . :P ;:138 ;:138 ;:138

U mnie też cebulowe wyłażą . :? Nie wiem czy się cieszyć ,czy martwić .Chyba raczej to drugie .
Nawet wszystkie odmiany ciemierników biorą się za kwitnienie. :?

Też mam taką łopatkę do pieca ,a nie przyszło mi do głowy żeby użyć jej przy ceglanych rabatkach . ;:223
Awatar użytkownika
ewkapaw
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2008, o 09:18

Post »

Krysiu jestem pod wielkim wrażeniem tych rabat ;:138 . Bardzo fajnie to wyszło .
Gratuluję Tobie i oczywiście POMOCNIKOM. Chylę przed nimi czoła ;:180 ;:180 ;:180 . Takich ludzi trzeba cenić i szanować . Teraz czekam na wiosnę jak to wszystko się zazieleni .
U góry też nad Tobą czuwały dobre ;:118 , że taką pogodę załatwiły . Miłej niedzieli :wit .
Pozdrawiam EWA
Spis linków
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witam wszystkich niedzielnie. We Wrocławiu przepiękna wiosna, w słońcu upalnie w cieniu + 14. Byłam na spacerku i gdyby nie pełno liści na trawnikach, to można by powiedzieć - wiosna. :D
Aniu. Zgapiaj do woli, jeżeli Ci się podoba. Często faktycznie nie ma co z cegłami zrobić, które leżą się po kątach, więc można w ten sposób wykorzystać. Pomysł Marka to faktycznie jak Mariolka pisze - łopatka do węgla, z tym że musi być szeroka - właśnie na szerokość cegły. Łatwiej znaleźć w sklepach takie wąskie, ale trochę po mieście polatałam i znalazłam. I najlepiej aby była ocynkowana lub z dość solidnej blachy, a nie emaliowana, gdyż takie też są, ale są tępe. Kopie się rowek na szerokość i prawie głębokość cegły. Jutro będę na działce, to cyknę fotkę.
Aguś. Nie tylko hiacynty. Przed chwilą rozmawiałam z Monią i mówiła, że u niej na działce krokusy są na wierzchu, ale trudno się dziwić przy takich temperaturach. Oby to się źle nie skończyło dla roślinek ;:223
Joluś. Dzięki. Zapraszam wiosną, jak już będzie trawka, to liczę, że dopiero wtedy będzie efekt. Pisałam wcześniej, że z Marka to taki pomysłowy Dobromił. Ciemiernikami bym się nie martwiła, gdyż one lubią zimno, więc im chyba nic nie będzie. Moje w tym roku po przeprowadzce chyba nie zakwitną, a jeden boję się, że uśmierciłam, gdyż strasznie mu uciachałam korzeń. W ubiegłym roku tak mi przepięknie kwitł - ciemiernik biały - ale one są stosunkowo najczęściej spotykane, więc jak nic z niego nie będzie, to będę musiała dokupić.
Ewuniu. Jeszcze raz dzięki. To prawda, że takim ludziom jacy są we Wrocławiu to wielki szacun jak to młodzież dziś mówi.
Również wszystkim życzę miłej niedzieli.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Krysiu, te ścieżki są super, teraz to wszystko już nabrało wyrazu, jakie to równiutkie :shock: , piękne półksiężycowe rabaty masz ;:63
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03

Post »

Witam wieczorkiem. Powiedzcie, czy ja nie jestem szczęściarą mając takich przyjaciół wokół siebie. Wczoraj dostałam na pw. taką wiadomość
Krysiu, jest tam u Ciebie jeszcze coś do zrobienia? Mam jutro wolne i mogę pomóc :)
od wrocławskiego Grzesia, a na dzisiaj miałam obiecane przez Marka-Orinoko przywiezienie 60 worków kory. Każdy kto był na mojej działce, to wie, że ciężkie jest dostarczenie wszystkiego bezpośrednio na działkę, gdyż można dojechać tylko do bramy, a później to już pozostaje transport raczej ręczny. Oczywiście skorzystałam z propozycji Grzesia. Marek jednak wraz z korą miał na samochodzie porządny wózek transportowy, tak że korę przewiozło się na 3 w sumie tury. Cały dzień koledzy solidnie pracowali - Grzesiu rozsypywał korę na rabatki, a ja z Markiem pracowaliśmy przy dalszym układaniu cegieł. Mogę już stwierdzić, że cegieł na wyłożenie wszystkich rabat starczy. Również zostaną cegły wybrakowane na wybudowanie ewentualnego grilla. Większość rabat już jest wykorowana, zostało jeszcze trochę kory na dokończenie jutro lub pojutrze, jeżeli pogoda pozwoli pod krzewami i na błękitnej rabatce. Pozostaną bez kory do wiosny miejsca gdzie są posadzone róże, gdyż im chcę w tym roku zrobić kopczyki z ziemi.
I tak wyglądają rabatki żurawkowe
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Grzesiu rozsypujący korę na kwaśnej rabatce

Obiecałam pokazać pomysłowego Dobromiła w czasie układania cegieł. Potrzebne dwa w sumie proste przybory, łopatka szerokości cegły i dwie zbite ze sobą łaty, jedna szerokości ścieżki z cegłami, druga szerokości bez cegły i wtedy idzie to szybciutko
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Grzesiu i Marku. Jeszcze raz serdeczne dzięki. ;:196 ;:196 ;:196 Jesteście wielcy.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30

Post »

Krysiu piękne rabaty żurawkowe..........ja potrzebowałam 2 lat żeby osiągnąć obecny wygląd.
A ty szast-prast i zrobione :D .
I stale podziwiam solidarność Wrocławia ;:180 ;:180 ;:180 .
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

Po rozsypaniu kory rabatki zrobiły się jakieś takie wytworniejsze . ;:138 ;:138 ;:138
;:138 ;:138 ;:138 Dla GRZESIA i MARKA . ;:138 ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Grzesiu i Marku , powtórzę za Krysią " jesteście WIELCY " :!: :!: :!: .
Awatar użytkownika
ewkapaw
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2008, o 09:18

Post »

Szczecin pozdrawia WROCŁAW . Jak tu nie wierzyć w LUDZI :heja i też dziękuję .
Gorąco pozdrawiam :wit
Pozdrawiam EWA
Spis linków
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Ado - dla Twoich Przyjaciół SZACUN WIELKI!!!! ;:180 ;:180 ;:180 Daliście pokaz niewątpliwie bezinteresownej i godnej najwyższego uznania przyjacielskiej pomocy i zaangażowania !!!. :shock: Ja osobiście jestem pełna podziwu i szacunku dla Wszystkich,którzy przynieśli Ci pomoc.!!! ;:63 ;:100 ;:167
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
anka_
ZBANOWANY
Od: 12 lip 2010, o 14:06

Post »

Jak najbardziej przyłączam się do wyrazów uznania dla całej WROCŁAWSKIEJ EKIPY ;:180 ;:180 ;:180
Krysiu to wspaniale mieć obok siebie takich przyjaciół ;:114
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
maryla-56_56
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2009, o 19:18

Post »

Krysiu ślicznie wyszły rabatki żurawkowe.
I na całej działce widać już porządeczek. :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”