wilczomlecz trójżebrowy (Euphorbia trigona), Brasiliopuntia brasiliensis, myrtillocactus geometricus, Austrocylindropuntia, żyworódkę pierzastą
cdn.

To jest Myrtillocactus geometrizans. Stożki zaczynają mu się wyciągać z braku światła. Jeśli teraz jest we fazie wzrostu to trzeba przestać go podlewać. Musi odpocząć do wiosny.
Witaj na forumpieczarah pisze:Witam wszystkich forumowiczówod jakiegoś czasu przeglądam kaktusowe wątki i postanowiłam pochwalić sie swoją skromną kolekcją kaktusów i sukulentów (przy braku zrozumienia ze strony męża to wynik i tak chyba nienajgorszy ;) )
To Cleistocactus sp. - najprawdopodobniej C. jujuyensis albo C. strausii ;)
To najprawdopodobniej Cylindropuntia ;)
A tu mamy: po lewej Chamaecereus silvestrii fma. aurea szczepiony na Hylocereus undatus oraz jakiś wilczomlecz ;).
Wygląda na ekstremalnie wyciągniętą z braku światła roślinkę z rodzaju Sulcorebutia.
Otóż i właśnie. Po tych 'robakowatych' areolach skojarzyłem z tym rodzajem choć wolałem się nie wychylać bez zbliżenia na fragment z cierniami.blabla pisze: Wygląda na ekstremalnie wyciągniętą z braku światła roślinkę z rodzaju Sulcorebutia.