Moje ukwiecone parapety

Zablokowany
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje ukwiecone parapety

Post »

Wow :D
Super wielka ta Philadelphia, chciałabym mieć takową, jeszcze z keiczkiem i pędzikami... ;:224

Pięknie rosną oba falki rozdzielone, widać, że wolą rosnąć w pojedynkę ;)
A Mogłabys wstawić fotkę, jak stoją obok siebie. Chętnie porównam sobie wielkość roślinek... ;:108
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ale keiki! Ma fantastyczne listka. tez bym chciała się doczekać keików, mam nadzieję, że keiki pasta coś pomoże.
Migrenqa
500p
500p
Od: 2 lut 2010, o 19:15

Post »

O, Bosshhhe. Jak Wy to robicie, że Wam chcą zakwitać stroczyki? Ja już zdążyłam się załamać, bo moje ani myślą zabrać się za kwitnienie. Noooo, może jeden zechce zakwitnąć-przedłuża pęd. Ale naokoło 40 sztuk "aż" jeden? :?
Pozdrawiam Agnieszka
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Może jeszcze się pojawią jakieś pędziki? Mi też na początku przygody ze storczykami nic nie kwitło, a teraz ze 30 szykuje się do kwitnienia (ale 30 na 100 to też nie jest jakaś wielka liczba). Phalaenopsis nie potrzebują nic specjalnego, by zakwitnąć, po prostu kwitną i już, nic nie trzeba z nimi robić. Najczęściej kwitną wiosną i jesienią, wtedy jest najwięcej pędów, u mnie zaczęly się pojawiać po 20 września, może wyczuły, że skraca się dzień? Jak u ciebie nie ma, to może po prostu coś im nie pasuje, może jest za ciemno dla Phal. albo mają jeszcze jakiś inny powód.
kasia74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2010, o 23:15

Post »

Dzisiaj parę storczyków botanicznych, które niedawno kwitły a o ich istnieniu oraz o tym, że nie są zbyt trudne w uprawie dowiedziałam się dzięki temu foru :heja

Obrazek

Obrazek

Tu cc który kwitnie do dzisiaj chociaż tylko jednym kwiatkiem na zdjęciu kwiat w dniu zakupu
Obrazek

A to equestris alba niestety w chwili obecnej już nie kwitnie, ale pojawił się malutki pędzik na equestrisie różowym więc może nie długo ten będzie kwitł to zrobię zdjęcia
Obrazek

A to pulchra w dniu zakupu z małym pędzikiem
Obrazek

I jej kwiatek już rozwinięty, kwiat bardzo długo utrzymywał się i dopiero nie dawno przekwitł

Obrazek

Obrazek
A tu jeszcze jedno ujęcie tetraspisa i cc

Obrazek
I zbliżenie kwiatków dla Dusi chociaż trochę niewyraźne. Dusia mój ma dość dużo kreseczek
Obrazek
Awatar użytkownika
darek p
500p
500p
Od: 11 lip 2010, o 23:53

Post »

Chwilę mnie nie było i proszę :nowe Dendrobia śliczności zwłaszcza to żółte ,pomarańczowa Cattleya i na koniec kolekcja botaników ;:138 .
moje storczyki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=38721" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30

Post »

Kasiu philadelphia szaleje u Ciebie :shock: ;:138 a botaniki masz cudne ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
agata06
1000p
1000p
Od: 17 wrz 2010, o 11:44

Post »

Cudne botaniki ;:138 Ja też siętutaj dowiedziałam i mam już pierwszego ;:108
Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości by żyć, pokonywać choroby i umierać w spokoju.
ZAPRASZAM
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33

Post »

Potwierdzam to co inni Kasiu - kolekcja botaników piękna.
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Piekne botaniki :D
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jakie cudeńka! Tetraspisik, cornu-cervi, equestris... A pulchra to jedno z moich marzeń! Byłabym sobie kupiła na wystawie, ale już 5 miałam kupionych (cornu-cervi i equestrisika sobie kupiłam, nie umiem się doczekać kwiatów). A ty tez je masz z wystawy? A tetraspisik jest zachwycający, mój niestety nie ma tylu kreseczek ani tak ostrych płatków.
kasia74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2010, o 23:15

Post »

Dziękuję serdecznie Wam wszystkim za odwiedzanie mojego wątku ;:196

Agata06 to forum to skarbnica wiedzy, dzięki niemu nasze kolekcje wzbogacają się o kolejne co raz to bardziej oryginalne kwiaty :heja

Storczykowa ja swoje w większości kupiłam na OG, niektóre przez all..., oprócz tu pokazanych mam jeszcze inne ale pokażę jak zakwitną, właśnie pojawił się pęd na p.manni.
Awatar użytkownika
kinga_232
200p
200p
Od: 11 paź 2010, o 16:12

Post »

Kasiu witaj :wit Kolekcja super, postrzępiony falek, philadelphia, MM i żółte dendrobium - cudo. Botaników zazdroszczę, piękne okazy ;:138 (coraz bardziej mam ochotę skusić się na jednego). Czy obok cattlei na parapecie widać sabotka :?:, chyba ;:108
Pozdrawiam Kinga.
Moje storczyki
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Storczykowa ja swoje w większości kupiłam na OG, niektóre przez all..., oprócz tu pokazanych mam jeszcze inne ale pokażę jak zakwitną, właśnie pojawił się pęd na p.manni.
Moje z wystawy też wszystkie kupiłam na OG, mieli ogromny wybór i jakbym mogła, to bym kupiła jeszcze kilka, bo mi się tyyyle podobało. Obecnie mam 9 botanicznych z OG, tam mają najlepsze ceny i dobry stan roślin, więc lubię tam zamawiać. Botanicznych ogólnie mam mało, bo w sumie je zaczęlam zbierać dopiero 2 lata temu, wcześniej miałam same hybrydy.
Awatar użytkownika
Goska1307
200p
200p
Od: 5 sty 2010, o 20:31

Post »

Piękna kolekcja i piękne kwitnienia botaników ;:138 Też czekam na kwitnienie p.manni mój kilka miesięcy temu wypuścił pędzik ale do tej pory stoi w miejscu Teraz wypuścił dwa i mam nadzieję że te będą już rosły ;:108
Zapraszam... :) i pozdrawiam..
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=31919" onclick="window.open(this.href);return false;
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”