Zielone zakątki u Marty cz.2 /doniczkowe/
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Zielone zakątki u Marty cz.2 /doniczkowe/
Absolutnie nie ruszaj kliwii teraz. One strasznie lubią, gdy się ej rusza. W poradniku kazali nawet zaznaczać doniczkę długopisem, aby na przykład po wytarciu kurzu z parapetu postawić ją identycznie jak była. Rusz ja więc dopiero po kwitnieniu 

Z przestawianiem to nie będzie tak łatwo, przecież świeżo zakupiona jest
No a jeśli chodzi o przesadzanie.. zobaczymy dopasowałam jej identyczną wielkością doniczkę jak miała, bryła jest nieruszona,
jestem dobrej myśli. No chyba, że zmiana oświetlenia i klimatu jej zaszkodzi..
Jeśli chodzi o podłoże, tragedia; dla Kliwii bardziej gliniaste z domieszką piasku, natomiast to w czym zakupiona rośnie, dalekie jest od ideału.
Puszysty torf 

No a jeśli chodzi o przesadzanie.. zobaczymy dopasowałam jej identyczną wielkością doniczkę jak miała, bryła jest nieruszona,
jestem dobrej myśli. No chyba, że zmiana oświetlenia i klimatu jej zaszkodzi..
Jeśli chodzi o podłoże, tragedia; dla Kliwii bardziej gliniaste z domieszką piasku, natomiast to w czym zakupiona rośnie, dalekie jest od ideału.

wszystko moje jest tu:
zapraszam
zapraszam
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
nie wiem, gdzie wy chadzacie, że rośliny Wam za "darmo" dają...5 zł
anturium piękne i mam nadzieję, że szybciutko wróci do równowagi, kliwia też niczego sobie, ale mniej mnie podnieca, bo mam pięć 

- sari
- 1000p
- Od: 18 maja 2010, o 19:46
Martynko szczerze gratuluję piekności
, niech teraz pięknie zakwitnie i pokazuj ją nam
moja ciągla w sferze marzeń, podglądam taką na oknie w drodze do pracy :P

moja ciągla w sferze marzeń, podglądam taką na oknie w drodze do pracy :P
Do niedawna i ja w głowę zachodziłam, gdzie tak tanio dająheliofitka pisze:..że rośliny Wam za "darmo" dają...5 zł....

Od nadmiaru rozkoszy to i ciśnienie padaheliofitka pisze:.. kliwia też niczego sobie, ale mniej mnie podnieca, bo mam pięć

Iwonko a jak z kwitnieniem u nich??
Beatko jestem pewna, że trafisz w końcu na swoją. Z moich marzeń to mi jeszcze pozostało dostać się na nieosiągalny parapet sąsiada, a szczególnie jego wisząca zawartość. Ale pracuję `nad kontaktem` :P
wszystko moje jest tu:
zapraszam
zapraszam
-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
kliwie kwitną mi każdej wiosny, pod warunkiem, że nie grzebię w doniczce, w celu oddzielenia młodych
bo musisz wiedzieć, że kliwie, jak mają za dużą doniczkę, to zaraz oblepione są "dzieciarnią"
Marto zdradzisz mi, co takiego upatrzyłaś na parapecie u sąsiada 

- sari
- 1000p
- Od: 18 maja 2010, o 19:46
Iwonko nad tym samym sie zastanawiam
Co naszej Martusi jeszcze brakuje w kolekcji i co takiego ciekawego może mieć sąsiad

Co naszej Martusi jeszcze brakuje w kolekcji i co takiego ciekawego może mieć sąsiad

- nuta23
- 1000p
- Od: 17 kwie 2010, o 13:53
Anturium i grudniki pięknie Tobie kwitną a kliwia ma przepiękne pączki.
pozdrowienia dla wszystkich Renata
moje początki
moje początki
heliofitka pisze: Marto zdradzisz mi, co takiego upatrzyłaś na parapecie u sąsiada
Iwonko, Beatko Żebym ja wiedziałasari pisze: Co naszej Martusi jeszcze brakuje w kolekcji i co takiego ciekawego może mieć sąsiad

Nie ma szans w takim razie na dzieciheliofitka pisze:kliwie kwitną mi każdej wiosny, pod warunkiem, że nie grzebię w doniczce, w celu oddzielenia młodychbo musisz wiedzieć, że kliwie, jak mają za dużą doniczkę, to zaraz oblepione są "dzieciarnią"

Renatko Anturium na chwilę obecną mam 3 . Wszystkie w kwieciu. Jedno jest do oddania mojej Mamie. Później może pokażę fotki.nuta23 pisze:Anturium i grudniki pięknie Tobie kwitną a kliwia ma przepiękne pączki.
Natomiast grudniczki z dnia na dzień piękniejsze. No i mała niespodzianka. Jeden, mały który miał być chyba również biały, jakiś inny będzie

wszystko moje jest tu:
zapraszam
zapraszam
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
MARTYNKO, witaj sobotnio. Takie zagadki, jeśli chodzi o niewiadomy kolor szykującego się do rozkwitu kwiatka, są najcudowniejsze, prawda? Człowiek co chwila zagląda i patrzy, czy coś się zmieniło w roślince.
- elcia1974
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Martuś, wyjechałam tylko na kilka dni a po powrocie zastałam u Ciebie takie mnóstwo ślicznych nowości
Gratuluję nowej kalatejki. Ja już zostałam nieodwracalnie zarażona wirusem "kalatejozy"
Mam już kilka odmian upatrzonych do wiosennych zakupów. Za anturium trzymam kciuki. Wierzę, że uda Ci się je odratować.
Grudniczki pięknie kwitną. A kliwia to istne cudo
Już nie mogę się doczekać, kiedy pokażesz ją z w pełni rozwiniętymi
kwiatuszkami.

Gratuluję nowej kalatejki. Ja już zostałam nieodwracalnie zarażona wirusem "kalatejozy"

Mam już kilka odmian upatrzonych do wiosennych zakupów. Za anturium trzymam kciuki. Wierzę, że uda Ci się je odratować.
Grudniczki pięknie kwitną. A kliwia to istne cudo

kwiatuszkami.

Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Masz rację Wandziu, to prawdawanda7 pisze:...jeśli chodzi o niewiadomy kolor szykującego się do rozkwitu kwiatka, są najcudowniejsze, prawda? Człowiek co chwila zagląda i patrzy, czy coś się zmieniło w roślince.

---
No coś w tym Elu jestelcia1974 pisze:...Ja już zostałam nieodwracalnie zarażona wirusem "kalatejozy"..Mam już kilka odmian upatrzonych do wiosennych zakupów....

wszystko moje jest tu:
zapraszam
zapraszam
- Andziax007
- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Kontakt:
Marto to zdjęciu grudniczków jest niesamowite

I przy okazji pochwalę te ich śliczne buźki :P
- chabermona
- 500p
- Od: 30 sty 2009, o 11:58
Ślicznie kwitną twoje grudniki. Biały cudny.
Moje też się pospieszyły i zaczynają kwitnąć , a biały zakwitnie mi po raz pierwszy.

Moje też się pospieszyły i zaczynają kwitnąć , a biały zakwitnie mi po raz pierwszy.

Monika poszukująca Aspidistr, sansewierek, stefanotisa i anturiów
Doniczkowi domownicy Moniki
Doniczkowi domownicy Moniki
Aniu, Monisiu dziękuję w imieniu grudniczków
Z każdym dniem bardziej się otwierają, tak więc i fotki będą
Kochani, II część dobiegła końca, dziękuję za wszystkie ciepłe, miłe komentarze i rady
III część znajdziecie tutaj
Zapraszam

Kochani, II część dobiegła końca, dziękuję za wszystkie ciepłe, miłe komentarze i rady

III część znajdziecie tutaj
Zapraszam

wszystko moje jest tu:
zapraszam
zapraszam