Zielone zakątki u Marty cz.2 /doniczkowe/

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Zielone zakątki u Marty cz.2 /doniczkowe/

Post »

Absolutnie nie ruszaj kliwii teraz. One strasznie lubią, gdy się ej rusza. W poradniku kazali nawet zaznaczać doniczkę długopisem, aby na przykład po wytarciu kurzu z parapetu postawić ją identycznie jak była. Rusz ja więc dopiero po kwitnieniu ;:108
Awatar użytkownika
maribat
1000p
1000p
Od: 4 mar 2010, o 12:53

Post »

Z przestawianiem to nie będzie tak łatwo, przecież świeżo zakupiona jest :roll:
No a jeśli chodzi o przesadzanie.. zobaczymy dopasowałam jej identyczną wielkością doniczkę jak miała, bryła jest nieruszona,
jestem dobrej myśli. No chyba, że zmiana oświetlenia i klimatu jej zaszkodzi..
Jeśli chodzi o podłoże, tragedia; dla Kliwii bardziej gliniaste z domieszką piasku, natomiast to w czym zakupiona rośnie, dalekie jest od ideału. :? Puszysty torf ;:124
wszystko moje jest tu:
zapraszam
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

nie wiem, gdzie wy chadzacie, że rośliny Wam za "darmo" dają...5 zł :shock: anturium piękne i mam nadzieję, że szybciutko wróci do równowagi, kliwia też niczego sobie, ale mniej mnie podnieca, bo mam pięć ;:224
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
sari
1000p
1000p
Od: 18 maja 2010, o 19:46

Post »

Martynko szczerze gratuluję piekności ;:63 ;:63 , niech teraz pięknie zakwitnie i pokazuj ją nam ;:65
moja ciągla w sferze marzeń, podglądam taką na oknie w drodze do pracy :P
Pozdrawiam Beata

Moje doniczkowce Zapraszam Cz. 1, Cz. 2
Awatar użytkownika
maribat
1000p
1000p

Post »

heliofitka pisze:..że rośliny Wam za "darmo" dają...5 zł :shock:....
Do niedawna i ja w głowę zachodziłam, gdzie tak tanio dają :D ;:224
heliofitka pisze:.. kliwia też niczego sobie, ale mniej mnie podnieca, bo mam pięć ;:224
Od nadmiaru rozkoszy to i ciśnienie pada :;230
Iwonko a jak z kwitnieniem u nich??

Beatko jestem pewna, że trafisz w końcu na swoją. Z moich marzeń to mi jeszcze pozostało dostać się na nieosiągalny parapet sąsiada, a szczególnie jego wisząca zawartość. Ale pracuję `nad kontaktem` :P
wszystko moje jest tu:
zapraszam
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

kliwie kwitną mi każdej wiosny, pod warunkiem, że nie grzebię w doniczce, w celu oddzielenia młodych :;230 bo musisz wiedzieć, że kliwie, jak mają za dużą doniczkę, to zaraz oblepione są "dzieciarnią" :tan Marto zdradzisz mi, co takiego upatrzyłaś na parapecie u sąsiada ;:224
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
sari
1000p
1000p
Od: 18 maja 2010, o 19:46

Post »

Iwonko nad tym samym sie zastanawiam ;:224
Co naszej Martusi jeszcze brakuje w kolekcji i co takiego ciekawego może mieć sąsiad :oops:
Pozdrawiam Beata

Moje doniczkowce Zapraszam Cz. 1, Cz. 2
Awatar użytkownika
nuta23
1000p
1000p
Od: 17 kwie 2010, o 13:53

Post »

Anturium i grudniki pięknie Tobie kwitną a kliwia ma przepiękne pączki.
pozdrowienia dla wszystkich Renata
moje początki
Awatar użytkownika
maribat
1000p
1000p

Post »

heliofitka pisze: Marto zdradzisz mi, co takiego upatrzyłaś na parapecie u sąsiada ;:224
sari pisze: Co naszej Martusi jeszcze brakuje w kolekcji i co takiego ciekawego może mieć sąsiad :oops:
Iwonko, Beatko Żebym ja wiedziała ;:223 Wygląda pięknie, to `wisiołek` , donica oblepiona sznurami zielonych `coś`, zajmuje pół okna. Ostatnio nawiązałam lekki kontakt z kobitką i myślę, że powoli wejdę `w temat` ;:109 ;:109
heliofitka pisze:kliwie kwitną mi każdej wiosny, pod warunkiem, że nie grzebię w doniczce, w celu oddzielenia młodych :;230 bo musisz wiedzieć, że kliwie, jak mają za dużą doniczkę, to zaraz oblepione są "dzieciarnią"
Nie ma szans w takim razie na dzieci :;230 Mieszkanko małe, ciasne, naturalna metoda? :lol: :;230
nuta23 pisze:Anturium i grudniki pięknie Tobie kwitną a kliwia ma przepiękne pączki.
Renatko Anturium na chwilę obecną mam 3 . Wszystkie w kwieciu. Jedno jest do oddania mojej Mamie. Później może pokażę fotki.
Natomiast grudniczki z dnia na dzień piękniejsze. No i mała niespodzianka. Jeden, mały który miał być chyba również biały, jakiś inny będzie ;:224 No i bardziej czerwieniasty maluszek się otwiera.Pokażę jak w pełni rozkwitną im kwiatuszki bo na razie to i dla mnie zagadka jest.
wszystko moje jest tu:
zapraszam
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

MARTYNKO, witaj sobotnio. Takie zagadki, jeśli chodzi o niewiadomy kolor szykującego się do rozkwitu kwiatka, są najcudowniejsze, prawda? Człowiek co chwila zagląda i patrzy, czy coś się zmieniło w roślince.
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Martuś, wyjechałam tylko na kilka dni a po powrocie zastałam u Ciebie takie mnóstwo ślicznych nowości ;:138
Gratuluję nowej kalatejki. Ja już zostałam nieodwracalnie zarażona wirusem "kalatejozy" :;230
Mam już kilka odmian upatrzonych do wiosennych zakupów. Za anturium trzymam kciuki. Wierzę, że uda Ci się je odratować.
Grudniczki pięknie kwitną. A kliwia to istne cudo :D Już nie mogę się doczekać, kiedy pokażesz ją z w pełni rozwiniętymi
kwiatuszkami. :wink:
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
maribat
1000p
1000p

Post »

wanda7 pisze:...jeśli chodzi o niewiadomy kolor szykującego się do rozkwitu kwiatka, są najcudowniejsze, prawda? Człowiek co chwila zagląda i patrzy, czy coś się zmieniło w roślince.
Masz rację Wandziu, to prawda :D Zaglądam co raz i porównuję. Miały być dwa białe, nawet jednego już obiecałam oddać, ale coś mi się widzi, że się powstydzę, bo on w innym kolorze zamierza być ;:224
---
elcia1974 pisze:...Ja już zostałam nieodwracalnie zarażona wirusem "kalatejozy" :;230 ..Mam już kilka odmian upatrzonych do wiosennych zakupów....
No coś w tym Elu jest ;:108 Kilka odmian to i mnie wciąż kusi. Potrzebuję np. jakiejś jeszcze zwisającej. Pięknie by mi się komponowała przy smutno stojącej na wieszaku marancie. Myślę, że coś tam uda się wyśledzić , najpewniej sama w ręce wpadnie. Jak już się przekonałam - szukając- przeważnie nie znajduję ;:108
wszystko moje jest tu:
zapraszam
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 gru 2008, o 08:18
Kontakt:

Post »

maribat pisze: Obrazek
Marto to zdjęciu grudniczków jest niesamowite ;:180
I przy okazji pochwalę te ich śliczne buźki :P
Awatar użytkownika
chabermona
500p
500p
Od: 30 sty 2009, o 11:58

Post »

Ślicznie kwitną twoje grudniki. Biały cudny. ;:138
Moje też się pospieszyły i zaczynają kwitnąć , a biały zakwitnie mi po raz pierwszy. ;:65
Monika poszukująca Aspidistr, sansewierek, stefanotisa i anturiów
Doniczkowi domownicy Moniki
Awatar użytkownika
maribat
1000p
1000p

Post »

Aniu, Monisiu dziękuję w imieniu grudniczków ;:196 ;:180 Z każdym dniem bardziej się otwierają, tak więc i fotki będą ;:108

Kochani, II część dobiegła końca, dziękuję za wszystkie ciepłe, miłe komentarze i rady ;:79

III część znajdziecie tutaj

Zapraszam :wit :wit
wszystko moje jest tu:
zapraszam
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”