Działeczka Ali

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
MalinaG
1000p
1000p
Od: 30 sie 2008, o 09:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Działeczka Ali

Post »

Wando ja dzisiaj to u ciebie cały dzień siedzę :D najpierw obejrzałam nowe fotki w ogrodzie,potem piękne witraże,serwety itp.a teraz przeglądam twoje fiołkowe królestwo :heja
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Awatar użytkownika
MalinaG
1000p
1000p

Post »

kajpej Elu -moja piwnica jest w bloku,więc jest ocieplana,ale jaką ma temp.to nie wiem,przy okazji wezmę termometr to zmierzę.A co do twoich cebul ismen-to jak wyglądają korzonki jak je sadzisz wiosną? czy nie są za mocno przesuszone lub przegniłe?-to ma podobno też wpływ na to że nie kwitną.Nawożenie wiosną też powinno być dopiero jak cebula zacznie rosnąć.Gdzieś też czytałam,że w doniczkach sadzi się płytko,tak żeby trochę cebulka wystawała nad ziemię.
Nie wiem co ci jeszcze podpowiedzieć-nie myślałam,że mogą nie kwitnąć :(
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Upatrzyłam sobie latem metasekwoję na pniu, piękną i bardzo drogą. Z początku bardzo się napaliłam, ale decyzję odwlekała cena. W końcu doszłam do wniosku, że nie mam miejsca na wyeksponowanie takiego cudu. Na razie odpuściłam, ale... :)
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
MalinaG
1000p
1000p

Post »

Basiu to prawda ;:108 ,te szczepione na pniu są bardzo drogie :( ale ....jak by się ładnie komponowała z modrzewiem ,którego masz :D
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Awatar użytkownika
MalinaG
1000p
1000p

Post »

Byłam dzisiaj na działce,co prawda kropiło co chwila,ale się uparłam i mimo deszczyku pograbiłam trochę liści,zlikwidowałam kilka krecich kopców ;:223 zrobiłam parę fotek:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

....a to od M,ma być lekiem na jesienną chandrę
Obrazek
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jak w ogrodzie szaro to przynajmniej w domu niech coś kwitnie ..
piękny storczyk ,u mnie kwitnie jaśniejszy a dwa inne mają pąki więc pewnie będę miała kwiaty przez zimę , nawet grudnik ma ładne pąki a drugi ani jednego może dopiero w grudniu ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

Witaj Alu :wit
Moja działka jest nad jeziorem skrzyneckim 3 min. :tan Też miałam w pierwszym roku rybki ;:108 Ale przed zimą wyłowiłam i wyniosłam do jeziora :lol: Bo one stamtąd były ,teraz są tylko żabki :heja Kamienie jak zakładałam oczko kupiłam kilka km. od działki ,u mnie w okolicy nie ujrzysz kamieni ;:223 Dobry lek na chandrę ;:224
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55

Post »

Witaj Alu masz piękny zadbany ogród i lubisz róże tak jak ja.Najbardziej uśmiechnęłam się do zdjęcia z twoim M mój też najbardziej lubi datury i to on się nimi zajmuje może panowie tak mają.
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

Alu - jeszcze się rwiemy do pracy w ogródkach,jeszcze ale już czujemy nadciągający marazm.
Może jednak nie będzie tej srogiej zimy?
U mnie na dobrą sprawę nie było jeszcze przymrozków...

Fajnie,że miewasz tak piękne prezenty.... śliczny umilacz jesienny sprawił Ci M ;:100
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

ALINKO, pierwsza fotka jest świetna, bardzo pieknei ukazałaś te długie srebrzyste igły. No a na drugim zdjęciu czerwone pędy derenia. CZy go co roku przycinasz, czy dajesz rosnąć swobodnie?
Awatar użytkownika
MalinaG
1000p
1000p

Post »

Janeczko jak to dobrze,że są kwiaty kwitnące zimą :D Masz też cymbidium?bo chciałabym się poradzić co do jego pielęgnacji....

gosia07 dzięki za wizytę i miłe słowa i pozdrowienia dla od mojego dla twego M :D

KaRo u ciebie jest pewnie zaciszniej i cieplej ,bo w mieście,a moja działka na "wygwizdowie".
Które krzewy wg ciebie najładniej wybarwiają się na wiosnę?masz może ambrowca?
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
MalinaG
1000p
1000p

Post »

Romo W ubiegłym roku zrobiłyśmy z koleżankami wypad nad to jezioro na rowerach. Bardzo nam się podobało.Tam są całe osiedla domków wypoczynkowych.Kamieni faktycznie nie było :D za to piachu na polnych drogach...po kostki :;230 ( jechałyśmy przez wsie i lasy żółtym szlakiem)

Wando ta sosna wyglądała przepięknie z kropelkami deszczu na każdej igiełce,zdjęcie tego tak nie oddaje.....derenia przycinam wiosną bardzo krótko i jeszcze latem poprawiam ,bo rośnie w niesamowitym tempie :D
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Alinko , mam aż 4 storczyki i bez przerwy mi któryś kwitnie , teraz żółty a biały centkowany szykuje się do kwitnięcia , natomiast jasno żółty mi przekwitł i odpoczywa a liliowemu znowu wychodzą pąki ..
Storczyki stoją na północnym oknie , podlewam ich raz na tydzień a raz na dwa tygodnie dostają nawóz , odkąd stoją w szklanych osłonkach i nie odlewam nadmiaru wody lepiej mi kwitną , chyba gdy woda paruje to nawilża im powietrze ...
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

ALINO, witam niedzielnie. Pytałaś mnie, ile mam storczyków. Więc wczoraj policzyłam. Mam 71 sztuk. Gdybys chciała sobie zerknąć, to są niektóre kwitnące na moim wątku "Fiołkolandia" na stronie 12. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
MalinaG
1000p
1000p

Post »

Wando oczywiście zajrzałam do ciebie i przejrzałam od początku do końca cały wątek doniczkowy:D a jest co oglądać i cieszyć oczy ;:138
a tak przy okazji,to poproszę cię o poradę-mam taką "bidę" z rodziny storczyków i nie chce rosnąć,ciągle przysychają jej listeczki o kwitnieniu nie ma mowy i nie wiem co z tym zrobić?Kupiłam to jakiś czas temu ,wygadał jak olbrzymi hiacynt o pomarańczowych kwiatach.
wklejam fotkę:
Obrazek
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”