Ogród Grety
- Greta
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 mar 2007, o 20:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Grety
Gosiu - mamcia to ogromny skarb ... Ty też jesteś skarbem dla syna 

Witaj Greta.
Wczoraj też się zatrzymałam w swoim ogródku, bo zdziwiła mnie kwitnąca stokrotka, ponieważ pada nie uwieczniłam tego zdjęciem.
Oglądam Twój ogród z nostalgią i z zachwytem.
A nastroje tworzysz apetyczne, takie do schrupania, tym co piszesz i jak piszesz.
Co jakiś czas tu wpadam i rozmyślam.
Wczoraj też się zatrzymałam w swoim ogródku, bo zdziwiła mnie kwitnąca stokrotka, ponieważ pada nie uwieczniłam tego zdjęciem.
Oglądam Twój ogród z nostalgią i z zachwytem.
A nastroje tworzysz apetyczne, takie do schrupania, tym co piszesz i jak piszesz.
Co jakiś czas tu wpadam i rozmyślam.
- ZbigniewG
- Od: 3 cze 2010, o 18:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
-
- ZBANOWANY
- Od: 30 kwie 2009, o 20:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Greciu, przy takim kominku to ja się wygrzewać mogę przez 25 godz/dobę na okrągło. Proszę o rezerwację miejscówki dla mnie przy nim.

- Greta
Witam ...
Zbigniewie odlew piekny , mam ogromny sentyment do starych piecy , kominków , krat ozdobnych , wszystkich przedmiotów z historią ...
Smutno i pusto się u mnie zrobiło , dla rozweselenia dam pare fotek z maja ... ciekawostka dla botaników i znawców ...
Koło mojej miejscowości są naturalne stanowiska szachownic ... w maju przyjeżdrzają całe autokary botaników i biologów , szkolne wycieczki i podziwiają to cudo przyrody ...

a resztę zostawiam na ponure , szare , smutne , zimowe wieczory ...
Zbigniewie odlew piekny , mam ogromny sentyment do starych piecy , kominków , krat ozdobnych , wszystkich przedmiotów z historią ...
Smutno i pusto się u mnie zrobiło , dla rozweselenia dam pare fotek z maja ... ciekawostka dla botaników i znawców ...
Koło mojej miejscowości są naturalne stanowiska szachownic ... w maju przyjeżdrzają całe autokary botaników i biologów , szkolne wycieczki i podziwiają to cudo przyrody ...

a resztę zostawiam na ponure , szare , smutne , zimowe wieczory ...
- Greta
Witaj Krysiu ... zapraszam serdecznie , kominek jest może i ładny , ale ciągle musze w nim palić , aby było ciepło w salonie , bo wystarczy , że płomień w nim zgasnie to zimno wieje okropne ...
Greto, ogród masz taki tajemniczy, zaskakujący ale dom... dom jest zapewne nie mniej fascynujący niż ogród.

Dużo można znieść mieszkając w takim otoczeniu

Dużo można znieść mieszkając w takim otoczeniu

Kasia
-
- Od: 24 lis 2009, o 14:56
Witaj Greto
Przepiękna podłoga, kolor ścian, okno, parapet i dekoracje.
Bardzo mi się podoba.
pozdrawiam Elżbieta.
Przepiękna podłoga, kolor ścian, okno, parapet i dekoracje.
Bardzo mi się podoba.
pozdrawiam Elżbieta.
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Greciu podoba mi się wszystko u Ciebie , łącznie z tymi ślicznymi prymulkami na oknie .
Zazdroszczę dziko rosnących szachownic .
Genia
Zazdroszczę dziko rosnących szachownic .
Genia
- ZbigniewG
Greto tak na wszelki wypadek - czy przypadkiem przewód kominowy nie jest otwarty , stare kominki mają bardzo duży przekrój kanału dymnego, w parę minut wyciąga całe ciepło z pomieszczenia, ale chyba fachowcy uszczelnili dolny i górny wylot więc niepotrzebnie się wymądrzamGreta pisze:... kominek jest może i ładny , ale ciągle musze w nim palić , aby było ciepło w salonie , bo wystarczy , że płomień w nim zgasnie to zimno wieje okropne ...

pamiętasz tę audycję

Przez cały kraj, idziemy dwaj, czy słońce czy śnieżek czy słota!
Niezbędna jest, czy chce ktoś, czy nie, w pionie usług fachowa robota.
Czy to sens ma kląć, że ten świat z kiepskiego zrobiony surowca?
Bo dobry Bóg już zrobił, co mógł, teraz trzeba zawołać fachowca!

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Greciu,masz artystyczną rękę nie tylko do zdjęć,ale i do otoczenia,którre cię otacza.
-
- ZBANOWANY
- Od: 30 kwie 2009, o 20:40
Greciu, a może warto by było to sprawdzić o tym co pisze Zbyszek ??ZbigniewG pisze:Greto tak na wszelki wypadek - czy przypadkiem przewód kominowy nie jest otwarty , stare kominki mają bardzo duży przekrój kanału dymnego, w parę minut wyciąga całe ciepło z pomieszczenia, ale chyba fachowcy uszczelnili dolny i górny wylot więc niepotrzebnie się wymądrzamGreta pisze:... kominek jest może i ładny , ale ciągle musze w nim palić , aby było ciepło w salonie , bo wystarczy , że płomień w nim zgasnie to zimno wieje okropne ...
Ta szachownica jest piękna i tak sobie dziko rośnie. Wspaniały widok.
- Greta
Witam serdecznie miłych gości !
Kasiu - przyjemnie mi bardzo , że podoba się moja "graciarnia" , faktem jest , że ściągam do domu sporo starych , czasem nikomu nieprzydatnych , zapomnianych przedmiotów , ale to jest moj nałóg , coś mnie zawsze przyciąga na bazary , giełdy staroci i zawsze coś ciekawego wypatrzę
,
Elu - podłoga kamienna , okna i parapety są bardzo stare , zostawiłam je takie jakie były przeszło sto lat temu ...
Ganiu - widok torfowiska porośniętego szachownicami , storczykami i bajkowo ukwieconego jest wspaniały , dla mnie to raj dla oczu .
Zbyszku - przewód kominowy jest zabezpieczony , ale pomieszczenie jest spore , szyby są pojedyńcze , na podłodze kamień , a w piwnicy woda , czyli ... sama sobie jestem winna ...
oczywiście , że pamiętam , ale ukochałam bardzo Rodzinę Poszepszyńskich np http://youtu.be/mRYHie1N64k i Kocham pana , panie Sułku http://youtu.be/S56ylf8VPrQ , to jest to ...
http://youtu.be/z4dMWaI6MBY i jeszcze coś odnośnie fachowców ...
Kasiu - przyjemnie mi bardzo , że podoba się moja "graciarnia" , faktem jest , że ściągam do domu sporo starych , czasem nikomu nieprzydatnych , zapomnianych przedmiotów , ale to jest moj nałóg , coś mnie zawsze przyciąga na bazary , giełdy staroci i zawsze coś ciekawego wypatrzę

Elu - podłoga kamienna , okna i parapety są bardzo stare , zostawiłam je takie jakie były przeszło sto lat temu ...
Ganiu - widok torfowiska porośniętego szachownicami , storczykami i bajkowo ukwieconego jest wspaniały , dla mnie to raj dla oczu .
Zbyszku - przewód kominowy jest zabezpieczony , ale pomieszczenie jest spore , szyby są pojedyńcze , na podłodze kamień , a w piwnicy woda , czyli ... sama sobie jestem winna ...
oczywiście , że pamiętam , ale ukochałam bardzo Rodzinę Poszepszyńskich np http://youtu.be/mRYHie1N64k i Kocham pana , panie Sułku http://youtu.be/S56ylf8VPrQ , to jest to ...
http://youtu.be/z4dMWaI6MBY i jeszcze coś odnośnie fachowców ...
- ZbigniewG
Greto to są nie tylko perełki ale prawdziwe diamenty (Sułek i sp.),
na zdjęciu nie widać czy jest jeszcze wylot ciepłego powietrza górą nad główną komorą rura spalinowa grzeje najbardziej,jeżeli nie to tam gromadzi się większość gorącego powietrza, mój kominek ma zaledwie 14KW a ogrzewam nim cały dom, mam tylko swobodną dystrybucję ciepłego powietrza i rurę spalinową którą wyprowadziłem na poddasze , tam dopiero wprowadziłem do komina - grzeje całą górę aż miło
na zdjęciu nie widać czy jest jeszcze wylot ciepłego powietrza górą nad główną komorą rura spalinowa grzeje najbardziej,jeżeli nie to tam gromadzi się większość gorącego powietrza, mój kominek ma zaledwie 14KW a ogrzewam nim cały dom, mam tylko swobodną dystrybucję ciepłego powietrza i rurę spalinową którą wyprowadziłem na poddasze , tam dopiero wprowadziłem do komina - grzeje całą górę aż miło