Działeczka Ali

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
kajpej
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 lis 2009, o 14:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Działeczka Ali

Post »

Alinko poproszę o receptę na zdrowe i kwitnące ismeny.
ja swoje przechowuje w domu w torfie. Napisz proszę jak Ty je pielęgnujesz.
pozdrawiam Elżbieta
Awatar użytkownika
maryla-56_56
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2009, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj sąsiadko.
Alu co ty chcesz upiększać? Masz ślicznie.
:wit
Awatar użytkownika
MalinaG
1000p
1000p
Od: 30 sie 2008, o 09:51

Post »

wanda7 Dziękuję za wizytę i zapraszam częściej :D Zajrzałam też do ciebie ale tylko na chwilkę i nie wszystko obejrzałam....ależ ty masz talent dziewczyno!!!!!! ;:180

maniusika u mnie też piaseczek...ale uprawiamy to już ładnych parę lat, to trochę zmieniło się dzięki dokupowaniu ziemi w ogrodniczym,kompostowi i nawożeniu.....piszesz,że dopiero tworzysz ogród.....dzięki temu forum będzie ci łatwiej :D ja tak dobrze nie miałam i teraz muszę tyle poprawić :D zaraz zajrzę do ciebie,popatrzę na to dzieło :wit

Tajka u mnie :( wszystkie drzewa i krzewy zmroził mi ten pierwszy mróz i działeczka wygląda smętnie ale u ciebie jeszcze pięknie ,kolorowo
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Awatar użytkownika
MalinaG
1000p
1000p

Post »

kajpej Elu, :wink: ja specjalnie nie dbam o te ismeny.Traktuję je podobnie jak cebule np.mieczyków,galtonii. Przetrzymuję przez zimę w piwnicy w piasku. Wiosną idą do ogrodu ,dostają trochę nawozu i już :D i jakoś im się u mnie podoba ,bo zawsze ładnie kwitną.U mnie raczej piaszczysta gleba-myślę,że cebulowe taką wolą,bo nie ma za dużo wody.

maryla-56_56 och! jakie tam ślicznie... :D no...może tak źle nie jest ;:224 ale inne ogrody bardziej mi się podobają :(
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Awatar użytkownika
maryla-56_56
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2009, o 19:18

Post »

Cudze chwalicie swego nie znacie :D ;:196
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Alu, szukałam u Ciebie zdjęcia metasekwoi i nie ma :roll: Duże to Twoje drzewo? Bardzo mi się podoba, a nie mogę sobie na nie pozwolić.
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
MalinaG
1000p
1000p

Post »

maryla-56_56 ;:196

Basiu Metasekwoja to olbrzymie drzewo.....u mnie też już takie jest :D Mimo ,że jest przycinane,bardzo szybko przyrasta. Obcięliśmy jej czubek i wcale tego nie widać-tak ładnie odrosła.Teraz jesienią też ją poskracaliśmy i brzydko wygląda :(
Mam jej wcześniejsze fotki...
Obrazek
a tu góruje na tle nieba...
Obrazek
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Witaj Alu. Ja też mam metasekwoję. Chyba od trzech lat. Jest na razie mała. Gdy ją kupowałam od baby na targu, nie wiedziałam, że wyrasta na takiego olbrzyma. Posadziłam w ogrodzie i dopiero po tym wszystkim poczytałam o niej w Internecie. No i się przeraziłam, jak się dowiedziałam, jakie to jest wysokie! Ale na razie rośnie i jest ładna. Zobaczymy, co będzie dalej.
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

piękna metasekwoja , jest na mojej liście zakupów u mnie może rosnąć do samego nieba .mam gdzie sadzić takie piękności ,
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
camellia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2010, o 16:00

Post »

Witaj Alu :wit Masz ogromną metasekwoję, zauważyłam też grujecznik, miłorząb, piękne róże. Miło było pospacerować po Twojej działeczce. Sama mam metasekwoję, jest jeszcze malutka ale chyba posadziłam ją zbyt blisko ogrodzenia. A Ty piszesz, że bardzo szybko rośnie. I ogólnie jak patrzę po forumowych fotkach to jest szerokim drzewem. Ile lat ma Twoja?
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

Alu chociaż mieszkam w Łodzi to działeczkę mam 15 km od Gostynina ;:138 Przybiegłam szybko podziwiać piękną działkę u sąsiadki ;:138 Masz Piękne kwiaty i duże drzewa ,czy widziałam też oczko :?: Widzę że mamy podobną ziemię :( Ja też ciągle wożę ziemię w workach może za kilka lat będzie poprawa ;:108
Awatar użytkownika
MalinaG
1000p
1000p

Post »

Wando-wiem ,że masz metasekwoję-wypatrzyłam ją u ciebie w ogrodzie,wydawała mi się wcale nie taka mała. :D
maniusika oczywiście-jak masz tyle miejsca to koniecznie posadź ją,to naprawdę ładne drzewo-jej igiełki są soczysto-zielone i mięciutkie.Tylko szkoda,ze opadają na zimę :(
camellia dzięki za odwiedziny i miłe słowa ;:196
Metasekwoja ma już "swoje latka" :D dokładnie nie pamiętam,ale tak ma 7-8 lat. Też swoją posadziłam za blisko ogrodzenia i wchodzi do sąsiadki :D Grujecznik natomiast to młodzik,kupiłam go w 2008r. miał ok.1m.i tak szybko urósł-polecam go ,bo to drzewo o ładnym pokroju i ładnych liściach.
Zajrzę do ciebie-jestem ciekawa twojego ogrodu.
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Awatar użytkownika
MalinaG
1000p
1000p

Post »

Witaj Romo! Miło,że do mnie zajrzałaś...zaintrygowana twoim wpisem pobiegłam też do ciebie :D Troszkę popatrzyłam,ale muszę dokładniej,bo bardzo mi się spodobało.Skąd masz takie wielkie kamulce na skalniaku?
Ja też mam oczko-nawet rybki w nim są i żaby i często zaskrońce zaglądają( z czego nie za bardzo się cieszę).
Nad którym jeziorem ta działeczka? Bo wokół G. sporo ich....
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

O kurczę, właśnie byłam u ciebie, a ty u mnie. Pozdrawiam cię serdecznie. I mimo tej szarości i burości życzę przyjemnego popołudnia. :D
kajpej
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 lis 2009, o 14:56

Post »

Witaj Alu
jeszcze jedno mam pytanie, czy ta piwnica jest ogrzewana? Czytałam że muszą odpoczywać w temperaturze 20 stopni. czy to prawda. Moje przechowuje w pomieszczeniu w torfie w temperaturze ok 10 stopni.
pozdrawiam Elżbieta
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”