Asiu dziękuję za miłe słowa

, pszenica moja, goście już sobie poszli, dziś można pływać w pszenicy. Cieszę się że kolejna osoba z połnocnego Mazowsza trafiła na forum, będzie więcej jeszcze piekniejszych ogrodów.
A tymczasem pada i pada
Geniu oby tak było bo lista już gotowa i to nawet długa

malinki w listopadzie

jabłoń Ola
Alicjo niby zielona a potrafii zwrócić na siebie uwagę
Igor dzięki

ja najpierw sadziłem drzewa i krzewy iglaste, było zielono dlatego zaczałem sadzić liściaki o różnej fakturze i barwie liści i zróżnicowanym pokroju, było mało kwiatów sadziłem róże , następnie byliny - trzeba jednak dążyć do różnorodności gatunków aby móc cieszyć się pięknem roślin o każdej porze roku, teraz mi padło na trawy

i listy na wiosenne zakupy wydłużają się szybko

. Zrobiłem przed chwilą kilka zdjęć roślin o których Ci pisałem, takie maja kolorki na dzień 10 listopada

klon polny Carnival
kruszyna pospolita Fine Line
kalina hordowina Aureum
Paweł myślałem że u mnie jest surowszy klimat jak u Ciebie, a busz to topiero będzie teraz 20% roślin jest wyrośniętych reszta to jeszcze maluszki, duże świerki to jeszcze czasy podstawówki

mają ponad 15 lat.

Abies nordmanniana "Golden Spreader"

chyba za ciepło te pąki jakieś większe
Aniu woda doprowadzona jest do dziękuję rewizyjnej , zrobionej na końcu mojej ogrodowej sieci melioracyjnej,

a ta studzienka jest połączona z siecią melioracji pól. Będzie mi bardzo miło jak skorzystasz z mojego doświadczenia i rośliny które się u mnie sprawdziły trafią na Twoja listę

kilka ciepłych dni i astry jeszcze zakwitły