Moje ukwiecone parapety

Zablokowany
Awatar użytkownika
arlet3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 maja 2010, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje ukwiecone parapety

Post »

Kasiu z przyjemnością obejrzałam Twoje piękne kwitnienia ;:138 ;:138 i nie mogłam nie pozostawić śladu bo z miłą chęcią będę tu wracać, bo tak czuję że jeszcze nie jedna piękność się tu pojawi :D ;:224
kasia74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2010, o 23:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mała_Mi, Storczykowa, darek p, arlet3 dziękuję za odwiedziny mojego wątku i pochwały moich kwiatków a to zdjęcie dla Was

Obrazek

pozdrawiam
Kasia
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Masz śliczna miltonię, podobną do mojej ;)
Jakiej wielkości ma kwiaty, pachnie?
Hmm...to sklepowe kwitnienie? Cudna jest ;:108
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

Ale piękna Miltonia...
Awatar użytkownika
darek p
500p
500p
Od: 11 lip 2010, o 23:53

Post »

Dzięki za śliczną Miltonię.Pierwszy raz byłem na początku wątku,widzę że wyciągasz coraz leprze ''karty''. Ciekawe czym nas jeszcze zaskoczysz?
moje storczyki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=38721" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
nieinna
200p
200p
Od: 9 wrz 2010, o 15:31

Post »

Zacierałam ręce, zacierałam... i mało nie nie padłam z wrażenia przy oglądaniu Twoich okazów i TAKICH kwitnień ;:138 ;:138 ;:138 Pięknie gratuluję!
Moje absolutne faworyty wśród Twoich storczyków to bordowy woskowiec (mam trochę podobnego, choć u mnie to bardziej łaciatek jest, ale to już wiesz), pieprz i sól (czy on jest też woskowy?) i ten tęczowy ze str. 2. A takie słoneczko, jak prezentujesz na drugiej stronie też od jakiegoś czasu mam. Cala reszta oczywiście jest nie mniej piękna, sama radość oglądać takie zdjęcia. Jestem pod wrażeniem obfitości Twoich kwitnień ;:224 ;:224
Pozdrawiam, Agata
Moje storczykowe skarby
kasia74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lauro1806 to zdjęcia tetraspisa C1 o które prosiłaś pierwsze z dnia zakupu z jednym pędem- to ten który się zatrzymał, a drugie obecne- są na nim już trzy pędy

Obrazek

Obrazek

A takiego kupiłam sobie w zeszłym tygodniu w netto wzięłam go dlatego ze był jedyny taki niewyrośnięty a do tego w środku były dwie roślinki i kosztował całe 19,90 ;:138

Obrazek

Obrazek

Miejsca coraz mniej więc stałam się bardziej wybredna w kwiatkach i wybieram tylko te co rzadziej się udaje spotkać.

Nieinna dziękuję Ci za odwiedziny pieprz i sół oraz tęczowy nie są niestety woskowe lecz mają dość grube i sztywne płatki

Darku p dziękuję że chwalisz moje roślinki, wiesz mam w rękawie jeszcze parę tak zwanych asów ale pomału przy ciężkiej chorobie storczykowej trzeba sobie dozować emocje bo nadmiar może źle wpłynąć na zdrowie :;230

pozdrawiam
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Piekny Phal., taki ci się okaz trafił... A tetraspisik C1 to już w ogole cudo, tylko po co go trzymasz w tym mchu?
Awatar użytkownika
nieinna
200p
200p

Post »

kasia74 pisze: A takiego kupiłam sobie w zeszłym tygodniu w netto wzięłam go dlatego ze był jedyny taki niewyrośnięty a do tego w środku były dwie roślinki i kosztował całe 19,90 ;:138

Obrazek
O ja Cie..... ;:111 ;:111 ale śliczny, i znowu woskowy ;:152 ;:152 dopisałam do chciejstw, ja u nas do netto nawet nie zaglądnęłam ;:223
Pozdrawiam, Agata
Moje storczykowe skarby
kasia74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dusiu, fakt ten storczyk to faktyczne okazja , było wtedy w netto bardzo dużo różnych phal. nawet z nakrapianymi liśćmi niektóre, ten był taki mały że go w pierwszej chwili w ogóle nie zauważyłam tylko kobieta która też wybierała sobie kwiatki go przestawiała bo pewnie jej przeszkadzał, wtedy od razu mi się spodobał i już go miałam w koszyku, co do phal. C1 to kupiłam go w spagnum tylko ze tamto było całe porośnięte glonami więc zmieniłam doniczkę i wsadziłam w nowy mech , po za tym czytałam na forum ze ten gatunek dobrze rośnie w mchu więc po co mu zmieniać?

Nieinna to żałuj bo tym razem w netto się postarali i naprawdę było z czego wybierać :tan
Awatar użytkownika
nieinna
200p
200p

Post »

Kasiu.... nie drażnij lwa :evil: :evil: :evil: :wink:
Pozdrawiam, Agata
Moje storczykowe skarby
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

kasia74 pisze:Dusiu, fakt ten storczyk to faktyczne okazja , było wtedy w netto bardzo dużo różnych phal. nawet z nakrapianymi liśćmi niektóre, ten był taki mały że go w pierwszej chwili w ogóle nie zauważyłam tylko kobieta która też wybierała sobie kwiatki go przestawiała bo pewnie jej przeszkadzał, wtedy od razu mi się spodobał i już go miałam w koszyku, co do phal. C1 to kupiłam go w spagnum tylko ze tamto było całe porośnięte glonami więc zmieniłam doniczkę i wsadziłam w nowy mech , po za tym czytałam na forum ze ten gatunek dobrze rośnie w mchu więc po co mu zmieniać?

Nieinna to żałuj bo tym razem w netto się postarali i naprawdę było z czego wybierać :tan
Po prostu jakoś tak mech mi się wydaje dziwaczny, przywykłam do storczyków w korze, a jak jakiś kupie w mchu, to od razu przesadzam. Tetraspisika od początku mam w korze i bardzo dobrze rośnie. Schilleriana była w mchu, jeszcze tego samego dnia ją przesadziłam. W korze przynajmniej normalnie się podlewa, a mech podobno trzeba co kilka miesięcy wymieniać, a storczyki nie lubią tak częstego przesadzania.
Joane
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2009, o 23:10
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kasiu nowy nabytek naprawdę orginalny i jeszcze za taką cenę. ;:224 ;:224
Tetraspsis C1 ;:138 czekam na kwitnienie. ;:65
kasia74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A teraz dwa nowe cuda jeden z nich na pewno spodoba się Duśce, muszę przyznać ze oba kupiłam po tym jak naoglądałam się ich u Was

Obrazek

MM to w 100% moje kwitnienie, obecnie też puszcza pędy ma ich trzy.

Obrazek

Tetraspisa kupiłam z trzema przekwitniętymi pędami i zawiązką czwartego, kwiaty rozwinął już u mnie i mogę przyznać za Duśką ze nie jest to zbyt trudny w uprawie storczyk. Obecnie znów przedłuża te pędy do tego na dwóch z nich pojawiły się rozgałęzienia ;:138
Awatar użytkownika
Goska1307
200p
200p
Od: 5 sty 2010, o 20:31

Post »

Kasiu ale dałaś po oczach spać nie będę mogła ;:154
Ty się naoglądałaś u nas a my u ciebie i ciągle mamy otwartą liste chciejstw ;:132 mi już się marzy Tetraspis bo MM już mam ;:108
Zapraszam... :) i pozdrawiam..
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=31919" onclick="window.open(this.href);return false;
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”