julita20 pisze:Ale przepiękny ten storczyk, niespotykane ubarwienie.
Mąż wybierał, a grzebał na tych półkach chyba z pół godziny

. Są to jedyne rośliny, które mu nie przeszkadzają. Ten egzemplarz oprócz ciekawego koloru, jest bardzo cierpliwy, jeśli chodzi o moje umiejętności w zapewnieniu mu tego co lubi, powtarza kwitnienie, do tego bardzo długo kwitnie

.
Agathos3 - stała sobie ta hatiora w kąciku, a teraz nie powiem, bardzo mnie zaciekawiłaś tym opisem. Cięcia nawet nie przewidywałam, no ale jak wskazane, żeby uzyskać ciekawą formę, to warte zastanowienia

. Co do małej ilości wody, to ma u mnie to jak w banku

.
Heniu - może Cię zaskoczę, ale moja stoi 2m od okna

, wcześniej stała na parapecie.
A jeśli chodzi o hoye to w ogóle są chyba grymaśne, carnosa variegata najlepiej się sprawuje. Jak im jest źle to po prostu padają, zamiast dać jakieś
znaki bardziej czytelne i mniej drastyczne

. Właśnie dzisiaj stwierdziłam, że drugie podejście do ukorzeniania australis lisy jest nieudane, a obovatę chyba przelałam.
Doti - bo ja wiem, zobacz niżej dzisiejsze zdjęcia

:
?????? ?????? ćwiczy moją cierpliwość
niby taki zwykły, ale bardzo go lubię, na żywo wygląda lepiej, ma takie cieniowane płatki
temu się ostatnio dostało, to się wziął za kwitnienie

, stwierdziłam, że jest bez sensu, jak kwitnie to ma z jeden kwiatek i to byle jaki, a tu proszę jaka odmiana
Big Bells kolejne zdjęcie
??????? ????? zdobyła moje serce pierwszym kwitnieniem i tak zostało
Smookey Moon - dał mi dzisiaj w kość, nie dał się zfocić, wyniosłam do na zewnątrz, ale to też nic szczególnego nie dało
Silverglade Apples - czyli kapusta w pełnej krasie, te kwiaty bardziej się nie rozwijają
Senk's Vespa Verde
Irish Creame
Phobos
???? ?????????
Sea Shell
??????