Iwonko, Twoje pelargonie takie żywotne są - wyglądają jeszcze całkiem świeżo :P Ale i jesień w tym roku jest stosunkowo ciepła.
Trzmielinki są różne, różniaste; ja ma jedną, która rośnie dosyć wysoko przy murze i inną, którą tnę kilka razy w roku, ponieważ stanowi niski płotek, obwódkę dla bukszpanowych kul...
Miłego wieczorku
....o jeszcze pelargonie masz na dworze -mój M. to juz dawno zabrał do domu i ja nie mam
już miejsca na parapetach-tylko potem zrobią sie brzydkie-
....zawilce jeszcze są ładne-
...dzwoniłam w sprawie drzewek owocowych...
Dalu jesień faktycznie w tym roku bardzo łaskawa, a w mieście zawsze kilka stopni więcej, więc moje pelargonie jeszcze całkiem przytomne. Trzmielinę też mam strzyżoną, a na wsi jeszcze malutka więc nie wiem co z niej wyrośnie
....tak do nich mają kosztele-ale wstrzymałam sie M. mowi musimy poczekac do uzgodnienia
z kuzynem bo w tym miejscu co chciałam posadzić moją podobno budować garaż- i kicha
...nawet nie drogo...
Faktycznie nie drogo i ładne sadzonki, ja mam od nich dwie śliwki, jabłonkę i gruszkę, wszystko ładnie rośnie. Poczekaj na decyzję i zobaczysz, a może wpadnie Ci do głowy inne miejsce
Witaj Iwonko!
Piękne masz ogrody Bardzo klimatyczne (szczególnie ten na wsi ) choć miejski też zachwyca.
Widzę, że prawdziwy z Ciebie zapaleniec ogrodowy, w zupełności rozumiem i popieram
....Iwa dzisiaj byłam na targu który jest tyko w poniedziałki w starej dzielnicy mojego
miasteczka i pomyślałam oTobie - były gliniane garnki
...ten targ to misz -masz... chyba Ciebie nie uraziłam
Jolu dziękuję, fajnie że znowu jesteś na forum, moje ogródki w porównaniu z Twoim to przedszkole ale fakt, jestem maniakiem ogrodowym więc z czasem będzie, mam nadzieję coraz lepiej
Misiu, absolutnie nie, uwielbiam takie targi, szkoda, że coraz ich mniej. Glina to moja pasja, również i wyuczony zawód, niestety niezbyt dochodowy, chociaż ostatnio wraca do łask co mnie bardzo cieszy Trochę jeszcze lepię ale raczej dla przyjemności niż zarobkowo, ale pracownia to moje marzenie
....Iwa marzenia spełniają się jak bardzo pragniemy-domyśliłam się z wątków o Twoim zawodzie!
...marzyłam o ogródku i udało się...tylko zmieniłam zawód o 380stopni będąc początkującym
ogrodnikiem....