Wandy ogródek pod dębami
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Wandy ogródek pod dębami
Igorze, witam. Niedługo zacznę pokazywać wiosnę, ale na razie, jak wspomniałam uparcie trwam przy pięknej jesieni.
-- 7 lis 2010, o 22:28 --
Igorze, witam. Niedługo zacznę pokazywać wiosnę, ale na razie, jak wspomniałam uparcie trwam przy pięknej jesieni.
-- 7 lis 2010, o 22:28 --
- Ma-Do
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 lut 2010, o 20:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wandziu,podoba mi się u Ciebie.Dęby,rośliny i kamienne ścieżki tworzą przyjazny ogród,w którym chce się przebywać.Kolory,które wybrałaś dla swoich roślin , działają kojąco i optymistycznie.
Pozdrawiam , Małgosia
Moje wątki
Moje wątki
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Witaj Wandziu. Tak sobie chodze po Twoim ogrodzie i wyobrażam jak tam musi byc przyjemnie w upalne dni.
Masz taka różnorodność roślin.
mam podobna tonacje do Twojej.
Chociaz ostatnio świadomie wprowadziłam kilka czerwonych róz.
Masz taka różnorodność roślin.
mam podobna tonacje do Twojej.
Chociaz ostatnio świadomie wprowadziłam kilka czerwonych róz.
- gosia07
- Od: 1 gru 2009, o 20:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wandziu i co postanowiłaś odnośnie róż? Ty masz dużo łatwiej bo u was mnóstwo szkółek i sklepów.Moje najładniejsze róże 3 pochodzą np z Kobyłki po Warszawą

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
Gosiu, ale numer! Ja tu właśnie mieszkam i w tym centrum się zaopatruję w różne różności. Ostatnim nabytkiem były róże kupione w wyprzedarzy 30%. Skoro ty bywasz, musisz mnie keidyś odwiedzić.
Pęcherznica to bardzo piekny i wdzięczny krzew. Też mam jedną-jasnozieloną, już taką sporą i ukształtowaną. I też pięknie wybarwiła się jesienią na złoto. Po obu jej stronach posadziłam pęcherznice bordowolistne - dla kontrastu, ale są jeszcze malutkie.
- gosia07
- Od: 1 gru 2009, o 20:55
Wandziu w Kobyłce mieszka mój brat.Trzy lata temu kupił mojemu m na imieniny Bonice na kiju którą wszystkim polecam bo przetrwała dwie zimy.A dwa lata temu Chopina i Westerlanda.Szkółka fajna sporo roślin a jak jeszcze są wyprzedaże to warto zaglądać A jakie róże kupiłaś?
- camellia
- Od: 21 mar 2010, o 16:00
O jakim centrum ogrodniczym w Kobyłce mówicie? Czy mają tam spory wybór róż? W takim razie może i ja bym się tam wybrała, choć od Warszawy to kawałek drogi (aktualnie przebywam w Warszawie).
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
Gosiu, znów widzimy, jaki świat jest mały! Tę nową różaną grządkę pokazuję na stronie 13, a na 22 pokazuję moje róże.
Camellio, to jest centrum Kalisiaka, chodzę do niego pieszo. Teraz już jest zamknięte, cóż sezon się już skończył. Ma ono swoją stronę w Internecie. Widzę, że wiosną będę musiała zorganizować u siebie spotkanie forumowiczów i razem zrobimy wypad do tego centrum.
OKej, na razie kończę, bo własnie wybieram się do Lidla w Wopłominie, bo są fajne polarowe bluzy.
Camellio, to jest centrum Kalisiaka, chodzę do niego pieszo. Teraz już jest zamknięte, cóż sezon się już skończył. Ma ono swoją stronę w Internecie. Widzę, że wiosną będę musiała zorganizować u siebie spotkanie forumowiczów i razem zrobimy wypad do tego centrum.
OKej, na razie kończę, bo własnie wybieram się do Lidla w Wopłominie, bo są fajne polarowe bluzy.
- camellia
- Od: 21 mar 2010, o 16:00
Szkoda, że już zamknięte. Wiosną koniecznie muszę się tam wybrać.
- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Wandziu witaj.
Śliczny storczyk. Ja mam dopiero 3 szt, ale od czegoś trzeba zacząć, uważam, że Palenopsisy są najłatwiejsze w uprawie, długo kwitną i nawet zapomniane sobie radzą.
Pęcherznica rzeczywiście fajnych kolorków dostała. To nie zawodne krzewy, dobrze sobie radzą na mojej piaszczystej glebie, mam 2 odm o żółtych liściach i jedną bordową.
Fajnie, że wklejasz jeszcze jesienne fotki, na ,,odkurzenie,,wiosennych jeszcze przyjdzie czas, jak w ogrodzie już nie będzie czego focić.
Śliczny storczyk. Ja mam dopiero 3 szt, ale od czegoś trzeba zacząć, uważam, że Palenopsisy są najłatwiejsze w uprawie, długo kwitną i nawet zapomniane sobie radzą.
Pęcherznica rzeczywiście fajnych kolorków dostała. To nie zawodne krzewy, dobrze sobie radzą na mojej piaszczystej glebie, mam 2 odm o żółtych liściach i jedną bordową.
Fajnie, że wklejasz jeszcze jesienne fotki, na ,,odkurzenie,,wiosennych jeszcze przyjdzie czas, jak w ogrodzie już nie będzie czego focić.

- AgaNet
- Od: 26 sie 2010, o 11:00
Witaj Wandziu
Piękny ten Twój storczyk
U mnie kwitną trzy, i w taką beznadziejną pogodę jak dzisiejsza, cieszę nimi oczy
Nie jestem specjalistą w hodowli storczyków, ale pomimo moich hodowlanych wpadek i niewiedzy i tak odwdzięczają mi się pięknymi kwiatami
Super że masz takie fajne centrum pod bokiem. Takie położenie szkółki ma tylko jeden minus - jak po drodze to człowiek ciągle zagląda i z pustymi rękami nie wychodzi

Piękny ten Twój storczyk

Nie jestem specjalistą w hodowli storczyków, ale pomimo moich hodowlanych wpadek i niewiedzy i tak odwdzięczają mi się pięknymi kwiatami

Super że masz takie fajne centrum pod bokiem. Takie położenie szkółki ma tylko jeden minus - jak po drodze to człowiek ciągle zagląda i z pustymi rękami nie wychodzi

- abeille
- 1000p
- Od: 4 mar 2009, o 12:08
Wandziu, te storczyki co wymieniasz to są wszystkie okienne czy też ogrodowe? Ja się pokusiłam tylko na ogrodowego jednego
Bletillę striatę i gorąco polecam
jest bezproblemowa i pieknie mi kwitła już drugi rok. A w tym roku nawet zawiazała nasionka.
Czekam aż sie rozrośnie w dużą kepę a jak trafię to może jej dokupię siostrzyczki, kto wie?
Bletillę striatę i gorąco polecam

Czekam aż sie rozrośnie w dużą kepę a jak trafię to może jej dokupię siostrzyczki, kto wie?
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
Wiesiu, wstyd powiedzieć, ale w tej chwili mam 80 storczyków domowych, głównie falenopsisy, trochę cambrii i miltonii. A poza tym 130 odmian fiołków afrykańskich. I to właśnie one tworzą zimą mój wiosenny domowy ogród.
-
- Od: 24 lis 2009, o 14:56
Wandziu toniesz w kwiatach!!!!!! Ale raj !!!!!
pozdrawiam Elżbieta
pozdrawiam Elżbieta