Laura gratuluję kolekcji masz śliczne okazy o dużej Vandzie marzę no i może kiedyś zdecyduję się na zakup Maxillary i Draculi .
Jak zakwitnie Tobie tetraspis C1 to proszę o zdjęcia
Dusiu kwiaty Blue Magic mają ok. 11-12 cm justus27 Venus9 dziękuję za odwiedziny
A teraz przedstawiam moje śliczności przywiezione z wystawy
Było tak cudownie, że nie chciało się wychodzić, najchętniej na czas wystawy zamieszkałabym w palmiarni. Czas jednak szybko ucieka i trzeba było wrócić do rzeczywistości
Masd. Red Wing:
To moja Vanda ma taką samą wielkość, może to też blue magic? nie było przy niej fiszki, więc nazywam ją po prostu Vandą. Prawdopodobnie mam też pink magic lub podobną i na 100% golden magic, bo jest z fiszką.
A Massdevalie sobie kupiłaś cudowne!!! Fantastyczne kolory i oryginalne kwiaty.
Ten storczyk moje marzenie. Obojętnie w jakim kolorze. Na wystawę wybieram się jutro. Mam nadzieję, że było więcej M. A czy możesz zdradzić po ile je kupowałaś?
Laura1806 przepiękne te twoje nowe Massdevalie, aż ślinka mi leci i zazdroszczę Tobie, że byłaś na wystawie ja niestety pracowałam zamiast pojechać i coś wytargać :P :P ale spokojnie w przyszłym roku jadę nie ma mocnych .
Lauro cudowne nowości Muszę powiedzieć, że wyglądają rewelacyjnie i z pewnością wielka zasługa tego, że mogłaś je zakupić w pierwszym dniu wystawy Wczoraj już niestety tak pięknych okazów nie widziałam.
Niech Ci cudownie rozkwitają te pączki, które się tam jeszcze czają
Coraz więcej Osób Zachwyciło się masdevalliami. Ależ się cieszę. Może w net u Każdego z nas będzie można podziwiać, choc jednego, tego pięknego storczyka
Nigdy nie hodowałam storczyków, mimo że wywołują we mnie nieopisany zachwyt. Chylę czoła przed wszystkimi Storczykomaniakami za ich wiedzę, cierpliwość i pracę.
Witaj Lauro... aaaa tu Cię znalazłam, jak miło Nie ma co, świat jest mały
Jak tam siostrzyczka Masdevallia?
Zaraz odwiedzę Twoje parapety, na pewno będzie ciekawie.