Ogródek Gosi cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
mamba9991
1000p
1000p
Od: 13 paź 2008, o 19:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek Gosi cz. 3

Post »

Ja też mam chyba jakiś welur, bo kocie "łapodzieło" go nie uszkadza, a nawet upiększa, takie frędzle sobie zwisają :D Ale coraz mniej, bo moje koty interesuje tylko to, co drogie, na takiej skórze by się wyżyły, a takiego byleco to im się nawet drapać nie chce. Podziurkować drogi but, poszarpać nezłą poduszkę - to jest frajda :D Łażę sobie po Twoim ogródku jak zaczarowana, kolorki piękne. Zgapiam sobie liściaste tło , co Ci mówiłam, że jest super, u mnie będzie orszelina, po jednej stronie sąsiad ma wysokie choinki, to za mnie robotę z tłem odwalił :D Pozdrawiam bardzo.
Nigdy nie można powiedzieć o ogrodzie - uff, gotowe. I to mnie właśnie zachwyca!!!!!!!!!!
Esteci i łakomczuchy
Esteci i łakomczuchy cz.2- aktualna
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Właśnie, właśnie też miałam kota, ale jak zaczął pazurki ostrzyć na skórzanej kanapie szybciorem powędrował na wieś ;:108 i wiecie o dziwo bardziej tam szcęśliwy niż w domu. Król dachowców się zrobił ;:108
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Mambo :wit
Jaka orszelinę chcesz posadzić. Masz bardzo fajnie, że to sąsiad zadbał o zielone tło. Bedziesz miała więcej miejsca do sadzenia. U mnie niestety nikt nie chciał z sąsiadów zielonego płotu, musiałam posadzić sama. Przez to trochę mam ciasno po bokach, ale dzięki temu trochę jestem osłonięta.

Jolu, czyli potwierdzasz moje obawy. Kota nie będzie.
A kot pewnie zaszpanował, że miastowy i porozstawiał po kątach miejscowych. :;230

Dzisiaj za oknem wichrzysko okrutne i deszcz zatem zdjęcie sprzed kilku dni

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21

Post »

Gosiu u nas też wietrzysko,donice nagminnie mi padały a oleander ważący ponad 50 kg obracał się jak baletnica...na szczęście nie spadł..Deszcze dojdą do nas w niedzielę...o ..będzie prawdziwa listopadowa jesienna szaruga... :?Musimy to przejść ...ale do świąt niedaleko,Mikołaje czają się już wszędzie...Markety przodują... :;230
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

Koty są świetne... były u mnie duuużoooo wcześniej niż psy... To zupełnie inna jakość współistnienia. Ja polecam zakosztowania życia z tym stworzeniem. Kot, który ma o co ostrzyć pazury nie przyczepi się nieprzyjemnej skórzanej kanapy :wink:
Kryjówkę trzeba zaproponować synowi w innym miejscu - bardziej tajemnym :wink:
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Oj, z tymi zdjęciami...Już nam tylko zostaną takie sprzed kilku dni...tygodni...potem miesięcy! :cry:
A do mnie deszcze już doszły :evil: Zupełnie niepotrzebnie, takie ambitne plany na jutro...
Awatar użytkownika
asia0809
1000p
1000p
Od: 27 lut 2007, o 00:34

Post »

Gosia, czy mi się wydaje, czy trochę przetrzebiłaś tą rabatę z tamaryszkiem? Wygląda mi jakoś inaczej.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Nelu, mimo, że wietrznie i deszczowo to zadziwiająco ciepło. Szczególnie na listopad. A z tymi Mikołajami to juz lekka przesada. Zabijają cały urok świąt. Zawsze lubiłam ten czas oczekiwania. Teraz gdy wystawiają juz ozdoby świąteczne cała magia świat gdzieś ginie. Czy mozna by gdzieś jakiś postulat wysłać w tej sprawie? Rozumiem po 6 grudnia takie szopki, ale 2 listopada to juz przesada.

Izuś, imo wszystko chyba dopóki jest ta kanapa to nie zaryzykuję. Jakos serce by mnie bolało, że tyle kasy jest rozrywane pazurami. :roll:
Bedę namawiała syna do zmiany kryjówki. Chyba bedę musiała go jakoś przekupić, bo uparte stworzenie :D

Asiu, to tylko jesień tak zmieniła te rabatę. I chyba taka mi sie bardziej podoba. Tak wygladała w pełni sezonu

Obrazek

Obrazek

Musze ja właśnie trochę powiększyć i porozsadzać co trzeba.

Obrazek
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Małgosiu, jestem ciekawa, jaki buk pojawi się w Twoim ogrodzie :lol:
Mam jakąś śliwę ozdobną o żywo bordowych liściach i muszę przyznać, że bardzo ciekawie wygląda wśród różnych odcieni zieleni.
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Gosiu, w sprawie kota to już chyba sprawa rozstrzygnięta? Dodam tylko, że dopasowywanie kota do nas, naszych mieszkań, oczekiwań - nie tędy droga. Kot ma swój charakter, jest nieprzewidywalny, jak sama zauważyłaś i już! Można go trochę wytresować, bo to niezwykle inteligentne zwierzę, trochę przekupić, by go urobić, przyciąć pazurki itp. ale tylko trochę, a resztę jego natury trzeba zaakceptować. Jednak czyniąc to, czyli idąc na ustępstwa, otrzymujemy od kota dozgonną miłość (czasem okazywaną zagryzioną myszą) nie mniejszą od psa i wszelkie nasze obawy znikają :!:
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Jako miłośniczka kotów nie jestem obiektywna więc nie będę cie przekonywać nad ich wyższością nad innymi stworzeniami :) . Napiszę tylko, że moje koty (dwa) nie ostrzyły sobie w domu pazurów. Wystarczyła im kora drzew na zewnątrz.
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

Wolisz jesienny wygląd rabaty :shock:
Jestem absolutnie za letnim kipiszem... obfitością... buszem :D
Awatar użytkownika
ursulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 paź 2009, o 23:12

Post »

Gosiulek - jako uzupełnienie naszej prywatnej rozmowy (hihi, raczej mojego monologu) - podeślę Ci fajny adresik, który namierzyła Fela i zamieściła w wątku u Dali. A mnie z kolei podesłała go Ela-kajpej.
Całkiem inne ogrody - znajdziesz TUTAJ
Już ostrzę sekator!
Pozdrówki - Ula
mamba9991
1000p
1000p
Od: 13 paź 2008, o 19:00

Post »

Orszelina będzie różówa, clethra pink spire.
Gośka, pogadajmy poważnie :D :D :D Jak Ty robisz, że wszystko pamiętasz, jak do mnie 3 osoby napiszą, to się gubię, a Ty z potomstwem, pracą, ogrodem, małżonkiem zawsze każdemu odpiszesz, podziwiam.
Nigdy nie można powiedzieć o ogrodzie - uff, gotowe. I to mnie właśnie zachwyca!!!!!!!!!!
Esteci i łakomczuchy
Esteci i łakomczuchy cz.2- aktualna
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35

Post »

Gosia a kiedy chcesz kupić tego buka? Bo ja widziałam pundule (bardzo ładną) w szkółce do ,której mamy jechać w planowanym wiosennym turne. Cena jak dobrze pamietam 45 zł. Wydaje mi się że dość przyzwoita bo sadzonka dość spora. Ja mam go na liście chciejstw.
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”