Ogród -mój azyl -JolantaG część 6
- JacekP
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród -mój azyl -Jolanta Graj część 6
Jolu, piękne brunery
Ale jednak żurawki mają więcej uroku, bo i różnorodność ogromna.

- Ayesha
- Od: 24 sie 2010, o 14:50
Jolu
przyszłam do ciebie z rewizytą i jak zobaczyłam tyle
pięknych żurawek to jeszcze większą mam ochotę na to ,
żeby się wybrać do ciebie na otwarcie sezonu
i zobaczyć
to wszystko na żywo.Już pisałam u siebie ,że zapraszam
cię do obejrzenia mojej działki ,żebyś sobie coś wybrała,
ale ty masz tyle cudowności,że nie wiem czy cię zaciekawi
coś u mnie a nie chciałabym przyjeżdzać z pustymi rękami

pięknych żurawek to jeszcze większą mam ochotę na to ,
żeby się wybrać do ciebie na otwarcie sezonu

to wszystko na żywo.Już pisałam u siebie ,że zapraszam
cię do obejrzenia mojej działki ,żebyś sobie coś wybrała,
ale ty masz tyle cudowności,że nie wiem czy cię zaciekawi
coś u mnie a nie chciałabym przyjeżdzać z pustymi rękami

Jolu twój ogródek jak się zwiedza to można dostać zawrotu głowy, tyle wspaniałych i ciekawych roślin, niezliczona ilość żurawek no i brunery, nie wiedziałam, że jest tyle odmian, o iglakach już nie wspomnę, wszystkie piękne.
Jolu , jestem pod ogromnym wrażeniem kolekcji żurawek , jaką zgromadziłaś.
To piękne rośliny , warto je mieć , cały rok są ozdobą.Też mam kilkanaście odmian , ale jak na razie za dużo u mnie słońca ...Drzewa i krzewy nie dają jeszcze takiej ilości cienia , żebym mogła posadzić wszystkie swoje chciejstwa...

To piękne rośliny , warto je mieć , cały rok są ozdobą.Też mam kilkanaście odmian , ale jak na razie za dużo u mnie słońca ...Drzewa i krzewy nie dają jeszcze takiej ilości cienia , żebym mogła posadzić wszystkie swoje chciejstwa...
Pozdrawiam,Małgorzata
- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
IWONKO ,3 odmiany bruner ,to wcale nie tak mało .
GRZESIU ,wszyscy nadajemy się do leczenia .
Chciałeś kupić pampasówkę tuż przed zimą . ? Czy warto ? Sam wiesz jak to jest z jej zimowaniem .Nawet w szklarni Ci nie przetrwała .
Co do sadzenia iglaków ,to wiesz ,że u mnie miejsca sporo i zasłonić też mam co .
RENI ,zazdraszczam tak pięknej pogody .
ZBIGNIEWIE nazwy żurawek są przydatne .W większej ilości trudno jest rozpoznać co to za jedna i czy już taką mamy .Niektóre są dość podobne do siebie .
Następnym razem jak będziesz przejeżdżał przez moje okolice ,to może mnie odwiedzisz .
EWUNIU ,w zeszłym roku okryłam tak pampasówkę ,ale niestety nie przetrwała.Może spróbuję jeszcze raz .
GORYCZKO nikt mi nie pomagał .W ogrodzie sama wszystko robię .Co to dla mnie -posadzenie 16 iglaków .Mały pikuś
Chociaż dzisiaj muszę to odcierpieć .Coś mi się stało w prawy nadgarstek i nie mogę nim obracać ,ani nic chwytać .Nawet pisać się nie da ,a lewą ręką idzie mi bardzo wolno .
SKORPIONKU -STASIU -od zachodu mam lasek sosnowy i nawet grzybki się trafiają. Od północy lasek akacjowo sosnowy ,a od wschodu też kilka dużych akacji .Jesienią grabienia sporo ,a latem piękne zapachy i odgłosy ptaków i pszczółek .
TOMKU ,jeszcze kilka miesięcy temu iglaki mnie nie ruszały .Nie zauważałam ich i nie widziałam u siebie .Gust mi się zmienił i teraz bardzo mi się podobają ,zrobione z nich szpalery. :P
Dlaczego będziesz wykopywał, aż tyle brzoskwiń? .
MARZENKO ,to dość długo trzymasz te iglaczki w domu .Aż cud ,że się nie marnują i chcą rosnąć w ogrodzie .
JACKU ,masz rację ,żurawki są bardziej urodziwe .Przez cały rok zdobią ogród ,a brunery o wiele krócej .Uważam jednak ,że brunery warto mieć ,bo to też królowie cienia ,podobne jak hosty .Szkoda tylko ,że odmian jest tak mało .Nie wiem ,czy jest ich więcej niż 20 .
EWUNIU ,bardzo się cieszę ,że mnie odwiedzisz .
Nie ważne ,czy z roślinkami ,czy bez .Wystarczy przywieść siebie i dobry humor .
IGORKU ,może za mało podlewałeś te swoje tuje .Ja mam piękne i zdrowe ,z dobrego źródła .Obficie je podlewam ,a teraz nawet Bozia mi w tym pomaga.Myślę ,że sobie poradzą .
IRENKO ,odmian jest o wiele więcej .Nawet połowy nie mam .
Mieszkasz blisko ,mam nadzieje ,że też się zjawisz na otwarciu sezonu 2011,w moim ogrodzie .Nawet forumowicze z bardzo daleka się zjawią ,więc Ci z bliska ,mam nadzieję ,że nie będą chcieli być gorsi .
MAŁGOSIU , poganiaj ten swój cień ,aby szybciej rósł .Trzeba realizować swoje chciejstwa .

GRZESIU ,wszyscy nadajemy się do leczenia .

Chciałeś kupić pampasówkę tuż przed zimą . ? Czy warto ? Sam wiesz jak to jest z jej zimowaniem .Nawet w szklarni Ci nie przetrwała .

Co do sadzenia iglaków ,to wiesz ,że u mnie miejsca sporo i zasłonić też mam co .

RENI ,zazdraszczam tak pięknej pogody .

ZBIGNIEWIE nazwy żurawek są przydatne .W większej ilości trudno jest rozpoznać co to za jedna i czy już taką mamy .Niektóre są dość podobne do siebie .

Następnym razem jak będziesz przejeżdżał przez moje okolice ,to może mnie odwiedzisz .

EWUNIU ,w zeszłym roku okryłam tak pampasówkę ,ale niestety nie przetrwała.Może spróbuję jeszcze raz .

GORYCZKO nikt mi nie pomagał .W ogrodzie sama wszystko robię .Co to dla mnie -posadzenie 16 iglaków .Mały pikuś

Chociaż dzisiaj muszę to odcierpieć .Coś mi się stało w prawy nadgarstek i nie mogę nim obracać ,ani nic chwytać .Nawet pisać się nie da ,a lewą ręką idzie mi bardzo wolno .

SKORPIONKU -STASIU -od zachodu mam lasek sosnowy i nawet grzybki się trafiają. Od północy lasek akacjowo sosnowy ,a od wschodu też kilka dużych akacji .Jesienią grabienia sporo ,a latem piękne zapachy i odgłosy ptaków i pszczółek .
TOMKU ,jeszcze kilka miesięcy temu iglaki mnie nie ruszały .Nie zauważałam ich i nie widziałam u siebie .Gust mi się zmienił i teraz bardzo mi się podobają ,zrobione z nich szpalery. :P
Dlaczego będziesz wykopywał, aż tyle brzoskwiń? .

MARZENKO ,to dość długo trzymasz te iglaczki w domu .Aż cud ,że się nie marnują i chcą rosnąć w ogrodzie .
JACKU ,masz rację ,żurawki są bardziej urodziwe .Przez cały rok zdobią ogród ,a brunery o wiele krócej .Uważam jednak ,że brunery warto mieć ,bo to też królowie cienia ,podobne jak hosty .Szkoda tylko ,że odmian jest tak mało .Nie wiem ,czy jest ich więcej niż 20 .

EWUNIU ,bardzo się cieszę ,że mnie odwiedzisz .

IGORKU ,może za mało podlewałeś te swoje tuje .Ja mam piękne i zdrowe ,z dobrego źródła .Obficie je podlewam ,a teraz nawet Bozia mi w tym pomaga.Myślę ,że sobie poradzą .
IRENKO ,odmian jest o wiele więcej .Nawet połowy nie mam .
Mieszkasz blisko ,mam nadzieje ,że też się zjawisz na otwarciu sezonu 2011,w moim ogrodzie .Nawet forumowicze z bardzo daleka się zjawią ,więc Ci z bliska ,mam nadzieję ,że nie będą chcieli być gorsi .

MAŁGOSIU , poganiaj ten swój cień ,aby szybciej rósł .Trzeba realizować swoje chciejstwa .

- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Joluś
gratuluję nowych zakupów
Widzę, że nie potrafisz przestać kupować ukochane roślinki

Widzę, że nie potrafisz przestać kupować ukochane roślinki

- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
- Ayesha
Jolu
czy kwitła u ciebie w tym roku pluskwica Brunette,nie mam czasu
szukać ,bo mnie odganiają od komputera.Bardzo mi się ona podoba,jak mi napiszesz
to może pozwolą mi na chwilkę zajrzeć

szukać ,bo mnie odganiają od komputera.Bardzo mi się ona podoba,jak mi napiszesz
to może pozwolą mi na chwilkę zajrzeć

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Joluś przepadłaś mi gdzieś, a tu nowy wątek
Ale już jestem, nadrobiłam zaległości i już się nie zgubię
Liliowe wspomnienia przepiękne, u mnie dla odmiany ...liliowcowe

Liliowe wspomnienia przepiękne, u mnie dla odmiany ...liliowcowe

- Ayesha
Śliczna ta pluskwica
,pięknie i kwiaty i liście,marzy mi się taka,
jak ci się rozrośnie to kiedyś uśmiechnę się o kawalątek

jak ci się rozrośnie to kiedyś uśmiechnę się o kawalątek

- piofigiel
- 1000p
- Od: 11 lis 2009, o 17:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jolu rozjaśniłaś ten ponury wieczór, używając Twoich słów, tak że wydaje się jakby był słoneczny, letni dzień, lilie obłędne
Odpowiadając na Twoje pytanie, to wykopuję brzoskwinie które były zapleczem, młodnikiem dla "brzoskwiniowego gaju" który założył kiedyś mój ojciec. W tym miejscu chciałbym stworzyć taki naturalny zagajnik, posadziłem już tam brzózki, znajdą tam miejsce sosny, jodły i dęby.
Pozdrawiam Tomek

Odpowiadając na Twoje pytanie, to wykopuję brzoskwinie które były zapleczem, młodnikiem dla "brzoskwiniowego gaju" który założył kiedyś mój ojciec. W tym miejscu chciałbym stworzyć taki naturalny zagajnik, posadziłem już tam brzózki, znajdą tam miejsce sosny, jodły i dęby.
Pozdrawiam Tomek

- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Joluś
pluskwica Brunette - cudna !!!
Mam ją na liście chciejstw

Mam ją na liście chciejstw

- Ignis05
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Jolu śliczna ta pluskwica.
Kiedyś też jej szukałam, ale bezskutecznie, a teraz już nie mam pojęcia, gdzie bym mogła ją posadzić.
A rodzinka pewnie nie pozwoli mi zostawić trawnik tylko na ścieżkach

Kiedyś też jej szukałam, ale bezskutecznie, a teraz już nie mam pojęcia, gdzie bym mogła ją posadzić.

A rodzinka pewnie nie pozwoli mi zostawić trawnik tylko na ścieżkach

- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dotarłam do Ciebie!
Podoba mi się tytuł "mój azyl"
Dla mnie tez ogród jest azylem 

Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6