Działka Pestki - 2009 zapraszam
Re: Działka Pestki - 2009 zapraszam
Teresko , pytałaś jakie mam kolory to ci wkleiłam
Te twoje bordowe to są takie same jak na zdjęciu 3 od końca.

Piękne kapustki - czy one nadają się do jedzenia ?
Właśnie... ja też się zastanawiałam... ale myślę, że nic się nie stanie jak się je zje... na pewno do ozdoby stołu i potraw nadają się świetnie...
- tara
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kochani to jest liść kapusty podobnie jak pietruszka ozdobna, ja jem w ogóle lubię skubać.
-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pesteczko, świetne te ozdobne kapusty!! Czy co roku trzeba je wysiewać?
Pozdrawiam Cię serdecznie
Pozdrawiam Cię serdecznie

- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
No właśnie - powiedz Pesteczko czy ty je masz z nasion czy może kupiłaś gotowe sadzonki?
Miałam je posadzić w tym roku na działce żeby było kolorowo jesienią i... zapomniałam. No cóż skleroza nie boli
Miałam je posadzić w tym roku na działce żeby było kolorowo jesienią i... zapomniałam. No cóż skleroza nie boli

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 21 sie 2009, o 20:41
TERENIU
Pokaż coś ciekawego
Pokaż coś ciekawego

- pestka
- Od: 1 gru 2008, o 21:09
Witam kochane miałam wnuczkę wczoraj nocowała u babci bez mamy babcia musiała z nią spać chodzi do żłobka takie mądre kochane była w żłobku wróżka oj opowiadała babci jak to było na tym balu cieszy mnie to że tak rozwija tam swoją wiedzę nie widziałam jej 2 tygodnie a już takie zmiany już pojechała od babci
mówi baj baba buziaczki pa pa przyjade w siobote do ciebie baba
a teraz o kwiatach u mnie w biedronce była kawa rośnie w kubkach od kawy fajna na prezent widzę że u nas moda na kawe
wiec i ja kupiłam wygląda tak

a teraz na wasze pytania odpowiadam tak kapusta ta jest z nasionek myślę że będzie ją można dostać w styczniu lutym w ogrodniczych sklepach ja w tym roku wysiałam nasionka jeszcze miałam z nich 6 kapustek wzięłam jedną do wazonu i postawiłam na balkonie bo w domu to za ciepło zobaczę ile postoi w wazonie w tej chwili byłam w piątek w obi i wiecie co zastałam już Boże Narodzenie choinki ubrane bąbki w sprzedaży
zamiast roślinek puchy już nic nie ma tylko kilka okazów domowych kwiatów a myślałam że kupię jakieś chryzantemy bylinowe klapa nic z tego to tyle na razie pa
mówi baj baba buziaczki pa pa przyjade w siobote do ciebie baba
a teraz o kwiatach u mnie w biedronce była kawa rośnie w kubkach od kawy fajna na prezent widzę że u nas moda na kawe
wiec i ja kupiłam wygląda tak

a teraz na wasze pytania odpowiadam tak kapusta ta jest z nasionek myślę że będzie ją można dostać w styczniu lutym w ogrodniczych sklepach ja w tym roku wysiałam nasionka jeszcze miałam z nich 6 kapustek wzięłam jedną do wazonu i postawiłam na balkonie bo w domu to za ciepło zobaczę ile postoi w wazonie w tej chwili byłam w piątek w obi i wiecie co zastałam już Boże Narodzenie choinki ubrane bąbki w sprzedaży
zamiast roślinek puchy już nic nie ma tylko kilka okazów domowych kwiatów a myślałam że kupię jakieś chryzantemy bylinowe klapa nic z tego to tyle na razie pa
Pestka zaprasza na swoją działkę: SPIS moich wątków Działka ROD pestki -rok 2016-2022 Kupię-sprzedam
- pestka
Witam dzisiaj na pocieszenie w ten deszczowy wieczór kupiłam sobie hiacynta a pachnie ach ten zapach

a to moja żółta chryzantema w wazonie a druga różowa z działki
tylko że w wazonie a liście już zaschnięte postoi ze 2 dni i po nich do wyrzucenia ale za to pocieszę się domowymi pa dobrej nocy
dla odwiedzających mnie

a to moja żółta chryzantema w wazonie a druga różowa z działki
tylko że w wazonie a liście już zaschnięte postoi ze 2 dni i po nich do wyrzucenia ale za to pocieszę się domowymi pa dobrej nocy

Pestka zaprasza na swoją działkę: SPIS moich wątków Działka ROD pestki -rok 2016-2022 Kupię-sprzedam
- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pestko witaj.
Masz śliczne kolory astrów bylinowych. Ten biały podoba mi się najbardziej.
Kapusta ozdobna bardzo ładnie o tej porze w ogrodzie się prezentuje, szkoda tylko, że trzeba ją z nasionka wychodować.
Hiacynt u mnie w ogrodzie dostał pąków kwiatowych, nigdy mi się coś takiego nie przytrafiło.
Wzięłam go w doniczkę do domu, gdyż nie zdążył by zakwitnąć w ogrodzie, zobaczę, co z tego wyjdzie.
Masz śliczne kolory astrów bylinowych. Ten biały podoba mi się najbardziej.
Kapusta ozdobna bardzo ładnie o tej porze w ogrodzie się prezentuje, szkoda tylko, że trzeba ją z nasionka wychodować.
Hiacynt u mnie w ogrodzie dostał pąków kwiatowych, nigdy mi się coś takiego nie przytrafiło.
Wzięłam go w doniczkę do domu, gdyż nie zdążył by zakwitnąć w ogrodzie, zobaczę, co z tego wyjdzie.

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 21 sie 2009, o 20:41
WITAJ TERENIU
To, że dosadzasz krzewy to bardzo dobrze. Przy krzewach jest mniej pracy.
Jeżeli chodzi o sanatorium to jedź bez względu na porę roku. Zdrowie najważniejsze,
ważna też zmiana klimatu i otoczenia. Po rocznej ciężkiej pracy to Ci się należy.
To, że dosadzasz krzewy to bardzo dobrze. Przy krzewach jest mniej pracy.
Jeżeli chodzi o sanatorium to jedź bez względu na porę roku. Zdrowie najważniejsze,
ważna też zmiana klimatu i otoczenia. Po rocznej ciężkiej pracy to Ci się należy.

- AnowiB
- Od: 19 paź 2010, o 14:18

Ta żółta chryzantema zimowała u ciebie w gruncie?

- pestka
Witajcie koleżanki fajnie że wpadacie do mnie dziękuję wam zawsze jest przyjemniej jak ktoś odwiedza Aniu tak ta chryzantemka zimuje w gruncie mam ją od początku tylko co roku jej zmieniałam miejsce a w tym i w zeszłym roku została już tu i te dwie co niedawno kupiłam dosadziłam właśnie przy tej żółtej aby nie przemarzły to będę miała 3 niskie ładnie by wyglądały razem każda inny kolorek
- bodzia3012
- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
Witaj Tereniu
Też lubię zapach hiacyntów , ale o tej porze roku to super
chryzantemy ładne , moje nie zdążyły zakwitnąć , mam chyba zbyt późną odmianę
pozdrawiam

Też lubię zapach hiacyntów , ale o tej porze roku to super

chryzantemy ładne , moje nie zdążyły zakwitnąć , mam chyba zbyt późną odmianę
pozdrawiam