Róże Jowity

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
amelia35
500p
500p
Od: 16 wrz 2007, o 21:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Róże Jowity

Post »

camellia pisze:Ech... bo się kompleksów nabawię ;:224 Takie cuda... A ja głupia wiosną posadziłam tylko kilka sztuk :x Teraz próbuję nadrobić zaległości :lol:
nie miej kompleksów - ogród potrzebuje czasu - tak jak wino - im starsze, tym lepsze...
a poza tym, Ty też masz piękne róże, tylko Twój aparat robi gorsze jakościowo zdjęcia - ot, taka różnica ;:168
Awatar użytkownika
camellia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2010, o 16:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Twin Set nie przypomina mi Glorii... A jak u niej ze zdrowiem? Nie chorowała? Bo jeszcze być może się na nią skuszę... Mój ogród dopiero raczkuje a z aparatem będę musiała pokombinować, może to ja nie umiem robić zdjęć?
Awatar użytkownika
amelia35
500p
500p

Post »

camellia pisze:Twin Set nie przypomina mi Glorii... A jak u niej ze zdrowiem? Nie chorowała? Bo jeszcze być może się na nią skuszę... Mój ogród dopiero raczkuje a z aparatem będę musiała pokombinować, może to ja nie umiem robić zdjęć?
była zdrowa; wydała tylko jeden pęd, ale nie dziwota, bo posadziłam ją na początku maja

-- So 06 lis 2010 18:27 --

Graham Thomas

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
amelia35
500p
500p

Post »

Rosarium Uetersen

Obrazek

Obrazek

Golden Showers

Obrazek

Obrazek

Flamingo

Obrazek
Awatar użytkownika
camellia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2010, o 16:00

Post »

Grahamek piękny, Rosarium Uetersen właśnie czeka na posadzenie, tak się cieszę, że go będę miała :tan Golden Showers, Flamingo ;:63 Nad Flamingo nigdy się nie zastanawiałam ale chyba mi się podoba... Ja chyba jestem już nieuleczalnie uzależniona i nic mi nie pomoże :;230
Awatar użytkownika
amelia35
500p
500p

Post »

camellia pisze:Grahamek piękny, Rosarium Uetersen właśnie czeka na posadzenie, tak się cieszę, że go będę miała :tan Golden Showers, Flamingo ;:63 Nad Flamingo nigdy się nie zastanawiałam ale chyba mi się podoba... Ja chyba jestem już nieuleczalnie uzależniona i nic mi nie pomoże :;230
witaj w klubie ;:136
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Kontakt:

Post »

Jowitko,
pieknie jeszcze kwitna ci róże! Działkę masz chyba osłonietą i zimne wiatry nie szkodzą różom. ;)
Pytałas wcześniej o L. Lucia- opisuja ja jako parkową/krzaczastą ale można ja prowadzić na pnącą, dorasta do 3m.
To docelowo bardzo duży krzew. ;:108
Graham wciąż cieszy kwiatami! Uroczy! ;:167
Awatar użytkownika
lelumpolelum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2008, o 20:09

Post »

Jowito, czy Golden Showers faktycznie ma taki kolor? Jeśli tak, cieszę się, że ją kupiłam; uwielbiam takie maślane róże... Zresztą, obawiam się, że uwielbiam wszystkie, bardzo by mi ulżyło, gdybym mogła powiedzieć o którejś, że jest be :roll: W najgorszym wypadku może mi tylko nie pasować do koncepcji :wink:
Awatar użytkownika
amelia35
500p
500p

Post »

gloriadei pisze:Jowitko,
pieknie jeszcze kwitna ci róże! Działkę masz chyba osłonietą i zimne wiatry nie szkodzą różom. ;)
Pytałas wcześniej o L. Lucia- opisuja ja jako parkową/krzaczastą ale można ja prowadzić na pnącą, dorasta do 3m.
To docelowo bardzo duży krzew. ;:108
Graham wciąż cieszy kwiatami! Uroczy! ;:167
kochana glorio, te zdjęcia róż są z sierpnia i lipca :D teraz nic nie kwitnie oprócz Luci i Blaze Superior
Awatar użytkownika
amelia35
500p
500p

Post »

lelumpolelum pisze:Jowito, czy Golden Showers faktycznie ma taki kolor? Jeśli tak, cieszę się, że ją kupiłam; uwielbiam takie maślane róże... Zresztą, obawiam się, że uwielbiam wszystkie, bardzo by mi ulżyło, gdybym mogła powiedzieć o którejś, że jest be :roll: W najgorszym wypadku może mi tylko nie pasować do koncepcji :wink:
tak, Golden Showers w miarę przekwitania ( a zapewniam Cię, że dzieje się to zbyt szybko ;:149 ) blaknie do takiego właśnie koloru
Awatar użytkownika
lelumpolelum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2008, o 20:09

Post »

tak, czytałam, że szybko przekwita :( Posadziłam ją w lekko zacienionym miejscu, może to ją troszkę spowolni, zobaczymy :wink:
Awatar użytkownika
amelia35
500p
500p

Post »

dzisiaj trochę widoczków na osłodę

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52

Post »

No,no no,takie widoczki przydatne na tę porę ;:108 ;:63
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

O widzę naparstnicę :shock: Chodzi za mną od dłuższego czasu.Amelko wysiałaś ją,czy kupiłaś już gotową sadzonkę?
Awatar użytkownika
amelia35
500p
500p

Post »

Annes 77 pisze:O widzę naparstnicę :shock: Chodzi za mną od dłuższego czasu.Amelko wysiałaś ją,czy kupiłaś już gotową sadzonkę?
wysiałam raz i od tej pory ( czyli od 7 lat) rozsiewa się sama . Też ją bardzo lubię ;:97
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje róże !”