potwierdzam, nie ma to jak dobra dawka grafikiGaga1960 pisze:Przyszłam z rewizytą a tu co? same literki......
Czekamy na kwiatuchy bo my wzrokowce i oczęta chcą oglądać piękne kwitnące ;:106

czekamy, panie Henryku

potwierdzam, nie ma to jak dobra dawka grafikiGaga1960 pisze:Przyszłam z rewizytą a tu co? same literki......
Czekamy na kwiatuchy bo my wzrokowce i oczęta chcą oglądać piękne kwitnące ;:106
Ech, dogodź paniom... Się nigdy nie da...Czekamy na kwiatuchy bo my wzrokowce
Ten Echinopsis kwitnie zawsze na biało. Aby spróbować zidentyfikować roślinkę przydałaby się fotka korpusu.moritius pisze:To może być Echinopsis ancistophora - nie jestem pewien, bo aż tak to się nie znam na kaktusach ;)
Ależ proszę Tomku - piszesz i masz.Aby spróbować zidentyfikować roślinkę przydałaby się fotka korpusu.
Niestety nie. Tzn. dla tych co by chcieli odrosty - ja wolę osobiście pojedyncze rośliny.śliczny ten Twój Echinopsis! A daje odrosty?
Wcześniej nie widziałem tego zdjęcia. To jakaś inna roślinahen_s pisze:Wanda7 (...) Tak jak pisał Olek wydaje się to być M. elongata fa. cristata.
Jest to grupa E.obrepanda. Wygląda na Lobivia(Echinopsis) cardenasiana. Kwiaty są dość krótkie. Kolor ich powinien być bardziej intensywny, wpadający we fiolet ale i takie jak na fotce kolorki także się trafiają.
Henryku, spokoju to tutaj na pewno nie będziesz miał, bo co chwila ktoś będzie pisał, że chce więcej zdjęć