Moja działka - ... a mnie jest szkoda lata - Irena37 cz. 3
- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moja działka - ... a mnie jest szkoda lata - Irena37 cz. 3
Irenko
dzięki za komplementy .

Krysiu tak to jest hibiskus i wczoraj zrobił niespodziankę bo zakwitł, kwiat ma duży i niezykle piękny. Żałuję, że więcej nie kupiłam bo były różne kolory i kosztowały tylko 6 zł, kwitłyby całą zimę i na parapecie byłoby kolorowo.
Geniu to co napisałam to prawda, dziękuję za cmokasy.
Geniu to co napisałam to prawda, dziękuję za cmokasy.
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
IRENKO cena przystępna i w domku zaraz weselej . Mam na oknie również hibka ,ale on dopiero zabiera się do wytworzenia pąków . Ciekawe jaki będzie miał kolor gdyż kupiłam go w ciemno jako sadzonkę
Jadziu u nas były hibiskusy już kwitnące, byłam zdziwiona, że jest tyle kolorów, czerwony, żółty, pomarańczowy, różowy i biały ale gdy zapoznałam się jakie mają wymagania i jakie duże rosną, to kupiłam tylko jednego, były takie piękne, że miałam dylemat z wyborem.
- RomciaW
- Od: 12 gru 2008, o 20:58
Witaj Irenko
nareszcie dotarłam do Twojego cudnego ogrodu
Wszystkie roślinki ,kotki i fotki są cudne
Czy azalie mogą być w pełnym słońcu
Nie wiedziałam że lobelie są zimujące
Myślałam że to roślinka jednoroczna 

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 21 sie 2009, o 20:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
IRENKO
Faktycznie szkoda, że nie pokusiłaś się o inne, cena była przystępna.
Faktycznie szkoda, że nie pokusiłaś się o inne, cena była przystępna.
- aleksanderk
- Od: 13 lip 2009, o 19:24
Bardzo ładne liście azalii Piękne jesienne kolory ,a i nadzieja na obfite kwitnienie tez widoczna w ilości zdrowych pączków .
Romciu dziękuję za miłe słowa, pytasz o azalie, one u mnie rosną w różnych miejscach od pełnego słońca do całkowitego cienia, wszędzie ładnie kwitną i dobrze się mają. Lobelie, o których wspominasz to są byliny, na zimę przykrywam je różnymi gałązkami i dobrze zimują.
Krysiu też żałowałam, że nie kupiłam więcej ale gdy dowiedziałam się, że rosną duże krzewy i nie zimują w gruncie to zrezygnowałam z zakupu, ponieważ nie mam takich warunków w domu.
Aleksandrze prawie wszystkie azalie wielkokwiatowe przebarwiają się a jak będą kwitły to zobaczymy po zimie. Jesień na mojej działce jest uboga w kolory, nie mam innych krzewów liściastych, które się przebarwiają, muszę wiosną pomyśleć, może to będzie trzmielina oskrzydlona.
Dzisiaj był wietrzny i deszczowy dzień słoneczne wspomnieniowe zdjęcie poprawi nastrój.

Krysiu też żałowałam, że nie kupiłam więcej ale gdy dowiedziałam się, że rosną duże krzewy i nie zimują w gruncie to zrezygnowałam z zakupu, ponieważ nie mam takich warunków w domu.
Aleksandrze prawie wszystkie azalie wielkokwiatowe przebarwiają się a jak będą kwitły to zobaczymy po zimie. Jesień na mojej działce jest uboga w kolory, nie mam innych krzewów liściastych, które się przebarwiają, muszę wiosną pomyśleć, może to będzie trzmielina oskrzydlona.
Dzisiaj był wietrzny i deszczowy dzień słoneczne wspomnieniowe zdjęcie poprawi nastrój.

- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Irenko
to jest to, co w Twoim ogrodzie kocham najbardziej

Irenko aby jak najwięcej takich wspomnień
I...aby do wiosny 

- gosia07
- Od: 1 gru 2009, o 20:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A ja nie mogę tu zaglądać bo jestem chora .Oczywiście żartuję ale piękne to ostatnie zdjęcie
.Ja nigdy nie będę miała rh i azalii 

- Zenia
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Witaj Irenko. Dawno do ciebie nie zaglądałam. Widzę że nic się nie zmieniło....ciągle pięknie i kolorowo. Zawsze u ciebie można poprawić sobie nastrój tymi przepięknymi kolorami.
. Także mi brakuje troszkę jesiennych kolorków.
. Ale już o tym myślę.
. Przesyłam 

- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Irenko, popieram pomysł z trzmieliną oskrzydloną. Przebarwia się cudownie, a jak liście opadną, odsłaniają fantastyczną korę, czyli skrzydełka
Widziałaś u mnie 

Halinko dziękuję, takie widoki też lubię.
Aniu gdy przeglądam zdjęcia to wydaje mi się, że to tak niedawno było a tu do wiosny tak daleko.
Gosiu dziękuję za miłe słowa. Dlaczego piszesz, że nigdy nie będziesz miała Rh i azalii, co stoi na przeszkodzie żebyś je posadziła?
Zeniu rzeczywiście dawno cię nie było, tym bardziej miło mi cię powitać. Co do kolorów to wiosną i latem jest ich dość dużo ale jesienią to tylko zielone trawniki i iglaki. Nie bardzo mam gdzie sadzić krzewy o przebarwiających się liściach, zimą będę myślała co zmienić.
Jacku widziałam i podziwiałam i teraz wiem dlaczego nazywa się oskrzydlona, kora na gałązkach wygląda jakby ją ktoś artystycznie uformował, tylko gdzie ja taką kupię?
Aniu gdy przeglądam zdjęcia to wydaje mi się, że to tak niedawno było a tu do wiosny tak daleko.
Gosiu dziękuję za miłe słowa. Dlaczego piszesz, że nigdy nie będziesz miała Rh i azalii, co stoi na przeszkodzie żebyś je posadziła?
Zeniu rzeczywiście dawno cię nie było, tym bardziej miło mi cię powitać. Co do kolorów to wiosną i latem jest ich dość dużo ale jesienią to tylko zielone trawniki i iglaki. Nie bardzo mam gdzie sadzić krzewy o przebarwiających się liściach, zimą będę myślała co zmienić.
Jacku widziałam i podziwiałam i teraz wiem dlaczego nazywa się oskrzydlona, kora na gałązkach wygląda jakby ją ktoś artystycznie uformował, tylko gdzie ja taką kupię?
- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
IRENKO ,już niedługo.......................... znów ujrzymy Twoje piękne Rh i azalie . :P