Mały ogródek basowej cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 gru 2007, o 21:03

Mały ogródek basowej cz.4

Post »

No , wreszcie się zmobilizowałam i zakładam nowy wątek.....
Pogoda jest tak piękna , że chryzantemy zdecydowały się jednak zakwitnąć...i całe szczęście , bo oprócz róż i powojników to jedyne kwiaty , które teraz u mnie kwitną.
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek

To zdjęcia nie wszystkich , które w tej chwili u mnie kwitną , ale wiatr wiał dzisiaj taki ,że nie mogłam zdjęć porządnych zrobić.

Powiększyła mi się przedwczoraj rodzina....Jakiś zabłąkany kotek zadomowił się na tarasie.Ponieważ było już ciemno i chłodno - dostał jeść , pić i dach nad głowę....
Obrazek Obrazek
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Re: Mały ogródek basowej cz.4

Post »

Grażynko , po moich pomidorach też pozostało już tylko wspomnienie....Nie powiem , pojedliśmy w tym roku bardziej niż w poprzednim. Chętnie pojadła bym jeszcze... :D
Tylko ,że ja 2 razy pryskałam - niestety nie obyło się bez chemii. W tamtym sezonie nie pryskałam i wszystko poszło do śmieci :evil:

Aniu , nie ma królewskiego wejścia , bo i jakiś tumiwisizm jesienny mnie dopadł... :oops: Nie ma co robić w ogrodzie , więc wzięłam się za zgłębianie tajników decoupage.....Coś trzeba robić w długie , zimowe wieczory. :;230
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
Grzesiu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 13:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Oooo...to mnie podszkolisz....
bo to samo chodzi mi po głowie na zimowe dłuuugie dni bez ogródka.....
kot..jak kot...ale ten widok za nim :shock:
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Nooo nareszcie, chyba jednak koteczka zmobilizowała Cię do roboty :;230 Chryzantemki jak malowane... przy tych temperaturach to nic dziwnego, że mają ochotę kwitnąć ;:224
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grzesiu , myślisz o tym bałaganie na tarasie? :;230
Wiesz , ja dopiero zaczynam , więc teorii mam pełną głowę , natomiast ozdobionych przedmiotów jeszcze niewiele. :;230

Madzik , jutro obfocę Twoją , zobaczysz , jaka ładna! :D
W tym roku tak wybujały ,że bordowa jest dosłownie mojego wzrostu..... :shock:
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
Grzesiu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 13:31

Post »

Ja nawet nie dotarłem nawet do teorii....ale zdjęcia oglądam :;230
Najpierw to ja chcialbym wiedzieć co pierwsze...kiedy serwetka....klej.....podkład.....
no tak łopatologicznie krok po kroku.....
w punktach....
nie bałagan......to się posprząta...kiedyś....
ale to oczko?...sorry...oko
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grzesiu , przejdę na Pw, bo zaraz nam ktoś zwróci uwagę ,że to forum ogrodnicze... :;230
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

No miło wreszcie :) znaleźć się w Twoim nowym wątku! No i na wejście piękne chryzantemy! To ja tak zapytam, jak ostatnio wszystkich pytam :) , u których widzę chryzantemy...zimowały Ci? A jak czytam, że zimowały, to potem pytam, skąd się takie bierze? Właśnie mnie wzięło na chryzantemy, a na naszym rynku posucha...
Wzięłaś się za decoupage? Też o tym myślałam zeszłej zimy, ale zwątpiłam w swój talent, jak sobie pooglądałam w necie, co ludzie wyrabiają...No i te wszystkie potrzebne rzeczy...nie są tanie...Postanowiłam, że lepiej będzie na hostki zbierać :) Ale pokaż, co zrobiłaś, pochwal się!
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ależ masz piękne chryzantemy!!Same soczyste kolory.U syna posadziłam ze 2 kolory ale jakies takie cherlawe rosną :wink:
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Chryzantemki piękne....cieszą oczy a kociaczek podobny do mojego.
Niechby sobie jeszcze było tak ciepło do końca listopada. :wink:
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit Martuś , moje chryzantemy zimują już od lat , znaczy większość z nich , bo bordową i żółtą dostałam od naszego Marka , ale one też zimujące.Wiesz , większość z drobnokwiatowych ma duże szanse zimować w gruncie ( mówię o tych kupowanych na 1 listopada).Większość swoich chryzantem zdobywałam żebrząc u ogródkowych sąsiadów jeszcze we wrocku.
Ale rzeczywiście , kupowane mają raczej marne szanse .Kupowałam 2 lata temu i przeżyły tylko jedną zimę. :evil:

Preparaty do decoupage rzeczywiście nie są tanie , ale sporo z nich można zastąpić zwykłymi klejami czy farbami kupowanymi w sklepach budowlanych. Wiesz , jakoś trzeba przeżyć tę zimę bez ogrodu.... :;230 Talentu do tego wielkiego nie trzeba mieć , bo w końcu nie malujesz , tylko naklejasz.... :D
Wstawię jutro jakąś fotkę , bo przy sztucznym świetle nie wyglądają dobrze te moje wypociny... :;230
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko , ja uwielbiam chryzantemy , więc trochę odmian ich nazbierałam , i cały czas próbuję z kupnymi. :D
Na forum też sporo forumków ma , chyba trzeba się powymieniać ,żeby powiększyć kolekcję :;230
I co , upolowałaś już coś z pomidorów na all? :;230 Zaraz idę obejrzeć oferty. ;:224 Większość moich ,niestety ,strasznie wysokie urosły , wyższe niż w tamtym roku.Nawet podwiązywanie nie pomaga - pokładają się.Ciekawa jestem , ile kosztuje środek skarlający....

Elizabetko - pogoda jest przepiękna , to fakt - niech trwa jak najdłużej.Mam jeszcze parę rzeczy do zrobienia w ogrodzie...
A chryzantemy rzeczywiście cieszą oczy , ale serce się również raduje , bo jeszcze kilka odmian jest w pąkach.Niestety , przynajmniej z 5 odmian nie przetrwało zimy, więc będzie ich u mnie mniej , niż w tamtym roku. :cry:
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

Śliczne chryzantemki . :P ;:138
U mnie, ta z Twojej 1 fotki ,dopiero wczoraj zaczęła rozkwitać .Już myślałam ,że nie zdąży . :?
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Ja mam jedną chryzantemkę i się cieszę :D
Robisz sadzonki wierzchołkowe na wiosnę czy po prostu masz wsadzone w ziemi.
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28

Post »

Zawitałam i ja od razu :) Widoczki jak zawsze przepiękne :)
Chryzantemy super, całe szczęście, że im te niewielkie mrozy nie poszkodziły. Moje róże też nadal mają się dobrze, ale zadziwiają mnie ostróżki, bo przecież było raz -6 a te kwitną jak w środku lata :tan
Kociak już na stałe przygarnięty? Takiemu to dobrze, trafiło się ślepej kurze ziarnko :uszy

Ja mam jeszcze z 10 pomidorków, ale już nie są zbyt smaczne... Wiosną stawiamy foliaczek.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”