Moje królestwo
Re: Moje królestwo
Witajcie!
Dziękuję za zainteresowanie moją skromną osobą i oczywiście ogrodem. Cebulla, dodad, Ania
Miałam troszkę kłopotów i sporo pracy, ale już się uporałam i od kilku dni podczytuję Wasze wątki.
Jeśli chodzi o mnie to trochę się zmieniło, a konkretnie to wrócłam do pracy i próbuję sobie teraz zorganizować na nowo życie.
W ogrodzie też się co nieco zmieniło, tzn. przybyło róż, lilii, krokusów i innych wiosennych
Mam nadzieję bywać tu już znowu częściej
Dziękuję za zainteresowanie moją skromną osobą i oczywiście ogrodem. Cebulla, dodad, Ania

Miałam troszkę kłopotów i sporo pracy, ale już się uporałam i od kilku dni podczytuję Wasze wątki.
Jeśli chodzi o mnie to trochę się zmieniło, a konkretnie to wrócłam do pracy i próbuję sobie teraz zorganizować na nowo życie.
W ogrodzie też się co nieco zmieniło, tzn. przybyło róż, lilii, krokusów i innych wiosennych

Mam nadzieję bywać tu już znowu częściej

Moje królestwo
Zapraszam serdecznie do mnie:-) Jola
Fajnie, że znowu jesteś
Zaglądaj, zaglądaj i pokaz zdjęcia
Znam ten ból- Młody we wrześniu poszedł do przedszkola, a ja próbuje wrócić do normalnej pracy. Młody się buntuje (leżakowanie w przedszkolu to dla niego trauma
), zleceń albo nie mam, albo tyle wpadnie, że nie jestem w stanie się wyrobić. Dobrze, że zima idzie, bo przynajmniej zaniedbany ogród nie będzie mnie dodatkowo dołował...
Jakie różyczki Ci przybyły?

Znam ten ból- Młody we wrześniu poszedł do przedszkola, a ja próbuje wrócić do normalnej pracy. Młody się buntuje (leżakowanie w przedszkolu to dla niego trauma

Jakie różyczki Ci przybyły?
A więc Dagmaro, troszkę tych róż się nazbierało
- Abraham Darby, Charles Austin, Golden Celebration, Heritage, Othello, W. Shakespeare, Cardinal de Richelien, Henri Martin, Rose de Resht, Sekel, Tuscany,Alinka, Aloha, Eden Rose, Morgengruss, Bernstein, Astrid Grafin von H..., Aphrodite, Aquarell, Aprikola, Bonica, Olimisches Feuer, Tip-Top
chyba wszystkie
Moja mała dość dobrze radzi sobie w przedszkolu, nawet nie było z nią kłopotu, ale ja muszę się przestawić po tych trzech latach

- Abraham Darby, Charles Austin, Golden Celebration, Heritage, Othello, W. Shakespeare, Cardinal de Richelien, Henri Martin, Rose de Resht, Sekel, Tuscany,Alinka, Aloha, Eden Rose, Morgengruss, Bernstein, Astrid Grafin von H..., Aphrodite, Aquarell, Aprikola, Bonica, Olimisches Feuer, Tip-Top
chyba wszystkie

Moja mała dość dobrze radzi sobie w przedszkolu, nawet nie było z nią kłopotu, ale ja muszę się przestawić po tych trzech latach

Moje królestwo
- AniaDS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Mój Dawidek też poszedł do przedszkola
Ale ja dalej siedzę w domu z jeszcze jednym maluchem
Chwilami i mnie się marzy powrót do pracy...
Ale to się wiąże z brakiem czasu na inne sprawy.
Sporo róż kupiłaś

Ale ja dalej siedzę w domu z jeszcze jednym maluchem

Chwilami i mnie się marzy powrót do pracy...
Ale to się wiąże z brakiem czasu na inne sprawy.
Sporo róż kupiłaś

Hej Aniu
Czasu niestety jest coraz mniej, najbardziej irytuje mnie strata czasu na dojazdy
Jak przyjeżdżam to już jest ciemno, więc nie ma mowy o jakiejś pracy w ogrodzie
No ale nie będę się rozczulać, byle do wiosny
Z różami może trochę zaszalałam, ale nie mogłąm się powstrzymać
A teraz czekam na wiosnę
Dagmaro - Ty widziałam, że też nieźle zaszalałaś z roślinkami
A i jeszcze zapomniałabym powitać moje krajanki, aowin, wanda 7
i dziękuję 

Jak przyjeżdżam to już jest ciemno, więc nie ma mowy o jakiejś pracy w ogrodzie

No ale nie będę się rozczulać, byle do wiosny

Z różami może trochę zaszalałam, ale nie mogłąm się powstrzymać

Dagmaro - Ty widziałam, że też nieźle zaszalałaś z roślinkami

A i jeszcze zapomniałabym powitać moje krajanki, aowin, wanda 7

Moje królestwo
- dodad
- Od: 21 cze 2009, o 18:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Jolu!
Nie miałam przerwy w pracy (tyle co na macierzyńskich) więc nie mogę za bardzo się wczuć, ale wiem jak to jest jak człowiek nie ma na nic czasu.
Wszystko się powoli ułoży, mały zaaklimatyzuje się w przedszkolu i ty też odnajdziesz swój rytm.
Z różami przyszalałaś, ale i ja nie mogę uwierzyć, że tyle ich znalazło się u mnie w ogrodzie. A wiosną nie było ani jednej
Nie miałam przerwy w pracy (tyle co na macierzyńskich) więc nie mogę za bardzo się wczuć, ale wiem jak to jest jak człowiek nie ma na nic czasu.
Wszystko się powoli ułoży, mały zaaklimatyzuje się w przedszkolu i ty też odnajdziesz swój rytm.
Z różami przyszalałaś, ale i ja nie mogę uwierzyć, że tyle ich znalazło się u mnie w ogrodzie. A wiosną nie było ani jednej

Muszę trochę nadrobić
poniżej zdjęcia traw z września, w zasadzie trzymają sie do tej pory w takiej kondycji

poniżej zdjęcia traw z września, w zasadzie trzymają sie do tej pory w takiej kondycji

Moje królestwo
- Zabeczka101059
- Od: 12 lis 2008, o 14:14
Oj te trawy piękne są
szkoda, że ja nie mogę sobie na nie pozwolić
miejsca brak
A z różami poszalałaś, same pięknotki będzie co podziwiać

szkoda, że ja nie mogę sobie na nie pozwolić

miejsca brak

A z różami poszalałaś, same pięknotki będzie co podziwiać

- Zielona_Ania
- Od: 2 mar 2010, o 17:40
Jolu jesteś usprawiedliwiona z nieobecności 
Wrzesień miałaś przepiękny. Twoja rabata z trawami to w zasadzie mała preria, wielkie brawa za dobór roślin

Wrzesień miałaś przepiękny. Twoja rabata z trawami to w zasadzie mała preria, wielkie brawa za dobór roślin

- eukomis
- Od: 13 sty 2008, o 17:31
Witaj Jolu piękny masz ogród a kwiaty szkoda gadać a zwłazcza wszystkie kwitnące na niebiesko bardzo je lubię. Powalił mnie na nogi ten przetacznik taka kępa,choć nie jestem pena czy to jest on.Ja miałam przetacznika to miał jakieś kłosy, ale może być dużo odmiam ważne że jest taki piękny,Znam kwiaty które mi się podobaja i takie kupuję Ja w tym roku też zaszalałam z różami kupiłam ich kilka to dzięki An-ka (Ania) ona mnie użekła swoimi różami i tak pięknie potrafi o nich pisać. Jolu podoba mi się że pokazujesz czały ogród a nietylko same poszczególne kwiaty jak większość z nas.Uwielbiam oglądać takie ogrody jak twój,ze ścieżkami altankami oczkami wodnymi.Ale się rozpisałam i zanudzam.Pozdrawiam
Jolu, trawy to moja nowa, tegoroczna miłość, więc z przyjemnością popatrzyłam na Twoje wrześniowe zdjęcia :P
Ślicznie wyglądają Twoje rabaty, trawy nadaja im takiej lekkości i miękkości
Miłego dzionka życzę
Ślicznie wyglądają Twoje rabaty, trawy nadaja im takiej lekkości i miękkości

Miłego dzionka życzę

Żabeczka, dziękuję bardzo
Ja też nie mogę się już doczekać ich kwitnienia.
Zielona_Aniu,
miło mi i cieszę się z usprawiedliwienia.
daluś, trawy świetnie wyglądają właśnie późnym latem i jesienią.
eukomis , witam Cię w moich skromnych progach.
Miło mi, że Ci się u mnie podoba
Różami też po części się tutaj zaraziłam, no ale to uzależnienie jest jakże piękne i fascynujące
Zapraszam Cię oczywiście częściej do mnie, choć mam niestety czasami przerwy w swojej aktywności 

Zielona_Aniu,

daluś, trawy świetnie wyglądają właśnie późnym latem i jesienią.
eukomis , witam Cię w moich skromnych progach.

Moje królestwo
Moje królestwo