Witaj wśród kaktusiarzy
Gaga1960 pisze:Można spytać dlaczego akurat mammillarie?I ile roślin z tego rodzaju posiadasz?
Ile!? Niesamowita liczba, gdybym ja miał tyle roślin to by chyba zajęły cały mój pokójGaga1960 pisze:Samych mammillarii mam coś około 800 a gatunków coś około 150.
ojej, aż tyle?Gaga1960 pisze:Gaga1960 pisze:Można spytać dlaczego akurat mammillarie?I ile roślin z tego rodzaju posiadasz?
Dlaczego mammillarie? nie wiem, może dlatego ,że tak naprawdę mało osób je zbiera.
A może dlatego że jest to duży rodzaj kaktusów i myślałam,że szybko powiększać będę kolekcję,ale się przeliczyłam.
Tak naprawdę to bardzo mi się podobają bo mają różnorodną formę.
Samych mammillarii mam coś około 800 a gatunków coś około 150.
Podłączam się do pytaniamgr_ pisze: Gdzie trzymasz swoje rośliny, bo przy tej ilości parapet to za mało?
[mgr_ pisze:Gdzie trzymasz swoje rośliny, bo przy tej ilości parapet to za mało?
Każda roślina ma w sobie coś pięknego tylko trzeba umieć to docenić. Nawet "pospolita" Mammillaria kwitnąca wiankiem kwiatów przez 3 miesiące może zaimponowaćdaga01010 pisze: Wielu ludzi twierdzi, że mammillarie są "pospolitymi" kaktusami, ale według mnie Ty prezentujesz tu bardzo ciekawe okazy, a M. guelzowiana to istna perełka