clematis NN Danusiu czy takie cudeńka można sadzić przy siatce ogrodzeniowej? czy będą tam ładnie rosły i wyglądały twoim zdaniem?
powiem że mam gliniastą ziemie ....ty to masz rączkę do kwiatów
Grażynko mieszkam na parterze a przed domem rosną 10m gęsto posadzone i w mieszkaniu jest ciemno dla kwiatów.
Anka przejęzyczenie to nie jeszcze skleroza każdemu się zdarza.
patkaza oczywiście że clematisy można sadzić przy ogrodzeniach i mogą się czepiać siatki ale trzeba wybrać odpowiednie do miejsca.
Dzisiaj rano idąc na cmentarz zrobiłam kilka zdjęć po wczorajszym wietrze wszystkie liście z drzew były opadnięte świetnie to wyglądało nie mogłam się oprzeć by nie zrobić fotki oczywiście komórką.Dopiero gdy wgrałam zauważyłam że na zdjęciu jest ujęty dom Grażynki/kogra/ myślę że go zauważy gdy tu zaglądnie.Po powrocie z cmentarza poszłam na działkę i zrobiłam zdjęcie kwitnącego clematisa Westerplatte.
Piękny taki dywan z liści!
A ja domu Grazynki nie poznałam Chyba nie widziałam go z wiekszej odległości
Danusiu, czy pergola, przy której rosnie ten piękny powojnik, jest nowa? Nie pamietam jej ...
Bo jak nie nowa, to ... skleroza
Grażynko mnie też te liście zachwyciły dlatego musiałam je uwiecznić chociaż komórką.Ja już mojej działki nie grabię bo już całą zwapniłam.
rosea cieszę mnie że coś pomogłam.Westerplatte ma jeszcze batdzo dużo pączków jednak nie wiem czy one jeszcze wszystkie zakwitną.
Izuniu mnie też te ta masa liści takich świeżych zachwyciła bo już jutro na pewno zaczną je zbierać.Dom Grażynki zauważyłam gdy wgrałam zdjęcia do komputera.Nie masz sklerozy to jest rabata różana która powstaje od zeszłego roku gdzie będzie rosło 40 róż oraz jeszcze trochę innych kwiatów.
Jest prawie na ukończeniu.
Cieszę się, ze to nie skleroza
O różach wiem, ale nie wspominałaś, ze znajdzie sie tam pergola ... czy to znaczy, ze pnące róże też będa się po niej wspinać?
Danuśku, plany z pergolą różano powojnikową wspaniałe. I zadatek z kwitnącym Westerplatte już przyciągajacy
Czekamy z nieciepliwością na efekty nasadzeń w przyszłym roku
Grażynko ja już na działce skończyłam jesienne porządki resztę zostawiam na wiosnę.
Izuniu nie mówiłam jak będzie wyglądać ta rabata bo miałam kilka pomysłów.Na kratkach będą też róże pnące chociaż ja nie jestem ich wielbicielką i nie wiem czy spełnią moje oczekiwania, zobaczymy.
Zawsze mogę je usunąć.
Jadziu masz rację będą tam róże pachnące ale przede wszystkim powtarzające kwitnienie.
Anka ja lubię kolory pastelowe ale ta rabata będzie kolorowa.
Wiesiu ja sama jestem ciekawa jak to będzie wyglądać w realu.
Danusiu, z różami na pewno będzie pięknie Powojniki przepięknie wyglądają z różami pnącymi. Nie wiedziałabym o tym, gdybym nie naoglądała się tego na forum
U Ciebie też będzie super, zobaczysz
Na pewno wyjdzie ładnie.
Żeby tylko oczekiwania pokryły się z realizacją.
Bo jak wiadomo często "pomyłki" się zdarzają i nie zawsze dostajemy to na co czekamy.