amba19 cieszę,się,że podoba ci się moje jesienne zdjęcie,ja też bardzo je lubię.
Jacku astra oczywiście rezerwuje.Kwitnącą rozplenicą to mnie zaskoczyłeś,moja młoda,takiej samej wielkości ja ta,którą ci wysłałam tylko ładnie się rozrosła,ale kłosów nie ma.Truskawka ozdobna jest 'nie do zdarcia',u mnie też kwitnie i ładnie zimuje.Dzięki za nazwę szałwii.
magos13,dzięki za informacje,że szałwia na wiosnę źle wygląda,ale potem odbija.
Mam zaległości w ogrodzie,jak zdążę i nie zapomnę tą swoją trochę podsypię korą.
Krysiu,ta odętka najbardziej mi się podoba,właśnie przez tę barwę kwiatów.
Jeżeli chodzi o powrót form variegata do formy zielonej,to ja to przerabiałam na lepnicy nadmorskiej.
Miałam Variegata a mam zieloną.

Podobno jak na variegatkach zaczynają się pojawiać zielone liście,trzeba je obrywać,aby nie zdominowały.
Iza,faktycznie kiedyś mi już pisałaś tę nazwę,zapomniałam,nie zapisałam sobie.
Ja wczoraj w końcu zabrałam się za przygotowanie róż do zimy,podcięłam cztery,te bardzo wysokie,
poobrywałam liście i opieliłam wokół każdej.W tym tygodniu zrobię tak z pozostałymi i może w sobotę zrobię kopczyki.Sąsiad jest nadal na zwolnieniu,poobijał się biedak o wystający konar.
Dorotko ja mam dla ciebie taką odętkę,specjalnie dla ciebie oddzieliłam i posadziłam osobno.
Nie miałam tylko okazji zapytać cię,czy taką chcesz.
asiulaCzarnuszkę mam pierwszy raz i też jestem zauroczona jej kwiatkami.To jest niestety roślina jednoroczna,nasionka dostałam od forumki.Jest niewysoka,może jutro dam radę zrobić zdjęcie.
Ja mam trawiastą rabatę od tego roku.

Posadziłam najpierw kilka trawek od Dorotki Korzo_m,potem dokupiłam kilka,później dostałam kilka od donneczki.Najpierw rosły w kołach zrobionych na trawniku,teraz usunęłam darń także między kołami.Wiosną mam zamiar jeszcze ją powiększyć.Rozplenicę dostałam od sąsiadki trzy lata temu,zimuje u mnie bez problemu.