dzień dobry wszystkim .oj nazbierało się zaległości na forum .w ogrodzie koniec prac .dobrze że pogoda sprzyja bo chyba polowe prac miałabym zostawione na wiosnę .po rożnych pomysłach z kompostowaniem typu płotki ,plastikowe pojemniki doszłam do wniosku że najlepiej będzie ogrodzić go odpowiednimi roślinami .tak też zrobiłam .posadziłam 2 świerki i pod nimi 2 cyprysiki groszkowe .wszystko to miedzy rosnącymi już brzozami.utworzy się naturalny parkan i po niemiłym widoku. liście wystawiły moją cierpliwość na próbę do tego stopnia że po grabiach i odkurzaczach sięgnęłam po kosiarkę i pokonałam draństwo.
ELSI a to mnie uświadomiłaś z tym pigwowcem .ja myślałam że to to samo co pigwa.ale naleweczka już w trakcie
GRAŻYNKO -KOGRO nie robiłam w tym roku dżemu, bo zrobiłam dużo żurawiny a my to dodajemy do herbatki
renatko -renimnie wiem od czego to zależy ale mojej sąsiadce też pigwowiec słabo rośnie.może to te magiczne gołąbki......
MAŁGOSIU witam nowego gościa .a kiedy będziemy mogli podziwiać ogród .a jako że sąsiadka to zawsze zapraszam do siebie .milo pogawędzić z osobą o podobnych zainteresowaniach.kamienie niestety nie zbierane .zawsze zazdroszczę jak piszą na forum że wykopują na działce olbrzymy.u mnie glina ,glina i nic.na targi omówimy się na wiosnę na pewno.wcześniej podobno są na śląsku to skoczymy do alionuszki ......mamy zaproszenie
MAŁGOŚ-MARGO .masz racje to ostnica .mam jej pełno wszędzie.a tułacz ....niech się tuła ma odpowiednie miejsce.ogranicza go jałowiec a z drugiej strony trawa.bardzo się ciesze tylko nie przewidziałam że tak szybko bo jest tam też czyściec wełnisty i bluszcz i.....barwinek .tak właśnie jest jak się jest niecierpliwym ogrodnikiem
PRZEMEKwitaj z popiołem.....róża bardzo mi przykro ale nie wiem jak się nazywa. na pewno to odmiana wielokwiatowa,a miała być pnąca .kolor ma pięknie koralowy wysoka na ok.1,20 m. wyobraź sobie że dzisiaj ma jeszcze 4 kwiaty zdrowo kwitnące ..wiesz kiedyś w ogóle nie znałam nazw kwiatów ,które sadziłam .dlatego tu trafiłam żeby się wreszcie dokształcić ,niestety z różami to nie takie łatwe....wiesz płatki ,listki ...nie mam cierpliwości żeby to liczyć.róża jest piękna i koniec.ale teraz jak kupuje to już zapisane w kajecie