(d... nie fotograf) z obciętym czubkiem, może pnia mało widać, ale jest pochmurnie i mglisto lub patrz komentarz w nawiasie.

Możesz napisać w jakiej odległości od ogrodzenia rośnie? Niby wiedziałam, że będą z nich duze drzewa, ale chyba posadziłam zbyt blisko siatki ...
  Możesz napisać w jakiej odległości od ogrodzenia rośnie? Niby wiedziałam, że będą z nich duze drzewa, ale chyba posadziłam zbyt blisko siatki ... Nie są już zielone, nie są jeszcze nawet rdzawe, no i jeszcze  są ...
  Nie są już zielone, nie są jeszcze nawet rdzawe, no i jeszcze  są ...  

), taaa internetu,  kupowałam Działkowca, a i to sporadycznie, i nie było gdzie podglądać. No i zakup niektórych roślinek, bo mi się spodobały, też bez sensu, bo gleba albo warunki nie te. Julieto czytaj, czytaj i... zmieniaj, bo to Twój ogródek i Tobie ma sprawić satysfakcję. A do metasekwoi zagadaj czule albo jak mój mąż - postrasz wyrzuceniem.
), taaa internetu,  kupowałam Działkowca, a i to sporadycznie, i nie było gdzie podglądać. No i zakup niektórych roślinek, bo mi się spodobały, też bez sensu, bo gleba albo warunki nie te. Julieto czytaj, czytaj i... zmieniaj, bo to Twój ogródek i Tobie ma sprawić satysfakcję. A do metasekwoi zagadaj czule albo jak mój mąż - postrasz wyrzuceniem.
 Zazwyczaj kończy sie sukcesem, ale porażki też były, ekhm.
 Zazwyczaj kończy sie sukcesem, ale porażki też były, ekhm. I to ją posadziłam za blisko, ała ... Trudno, przeproszę i przesadzę, bo chciałabym naprawdę, aby to był ten ostatni raz.
  I to ją posadziłam za blisko, ała ... Trudno, przeproszę i przesadzę, bo chciałabym naprawdę, aby to był ten ostatni raz.  Pocieszyłaś mnie, że szanse są. Tak podlewać będę. No i zagadałam czule, jeszcze nie straszyłam
  Pocieszyłaś mnie, że szanse są. Tak podlewać będę. No i zagadałam czule, jeszcze nie straszyłam   Dzięki bardzo
  Dzięki bardzo   
  Gratuluję. Decyzji i sukcesu  :P
 Gratuluję. Decyzji i sukcesu  :P
amadyn pisze:Do Basi Tel . Zobacz zdjęcia , które zamieściła JolantaMa i przyjrzyj się w jakim miejscu posadziłaś swoją metasekwoję . To bardzo duże drzewo , nadające się tylko na duże działki .

O to chodziło , by poskromić , jest taka jak chce ., wiem , że to wielgachne , a u mnie , będzie , nie wielgachne , tylko wąskie , jak sadzałam , nie miałam internetu , więc , teraz wypada dostosować , towarzystwo w którym rośnie , będzie formowane , drugi jałowiec , w tle za nią , został przeniesiony w inne miejsce  , już jesienią przycięłam jałowca , jej sąsiada
  O to chodziło , by poskromić , jest taka jak chce ., wiem , że to wielgachne , a u mnie , będzie , nie wielgachne , tylko wąskie , jak sadzałam , nie miałam internetu , więc , teraz wypada dostosować , towarzystwo w którym rośnie , będzie formowane , drugi jałowiec , w tle za nią , został przeniesiony w inne miejsce  , już jesienią przycięłam jałowca , jej sąsiada   A rośnie pięknie , każdego roku , czyli jej tam pasi
 A rośnie pięknie , każdego roku , czyli jej tam pasi  

z tą bliskością płotu trochę przesadzacie,  moim zdaniem wystarczy przyciąć dolne gałęzie do wysokości płotu i będzie ok.
 z tą bliskością płotu trochę przesadzacie,  moim zdaniem wystarczy przyciąć dolne gałęzie do wysokości płotu i będzie ok.

Chyba nie widziałeś jak wygląda metasekwoja po dziesięciu i więcej latach .Adrian84 pisze:...z tą bliskością płotu trochę przesadzacie, moim zdaniem wystarczy przyciąć dolne gałęzie do wysokości płotu i będzie ok.