na całego, szczególnie że chryzantemka jest dobrze wilgotna po porannej rosie przez długi czas.

kogra pisze:Ja swoje derenie okrywałam tylko przez dwie zimy.
Potem radziły sobie same.
Mają już po 7 lat.
Izuś, a mówimy o tych samych dereniach ?chatte pisze:A ja nic o tym nie wiedziałam, więc nie okrywałam dereni. Szczęśliwie rosną u mnie 2-gi sezon i nic im nie jest
Wiesiu, latem w słońcu jest trochę jaśniejszy, ale mnie podoba się właśnie teraz...abeille pisze:Gabi, Kalmar ma przepiękny morelowy kolor. Czy tak trzyma przez cały sezon? To mój ulubiony kolor wśród róż
Halinko, ja tez myślałam że nie doczekam się kwiatów, bo ona w sumie zaczynała kwitnąć już w sierpniu.eukomis pisze:Witaj Gabi tak ci ładnie kwitnie żółta chryzantema aja mam żółtą i ma ciagle pąki chyba kwiatów nie zobaczę, pójdzie sobie chyba na spacer
Jacku, zjadły to za mało powiedziane.... one ją pożarły...JacekP pisze:Gabrysiu, ślimaki jadły chryzantemęPierwsze słyszę
Może zrób sobie z niej kilka sadzonek, żeby Ci nie zginęła
Wiesiu, u mnie rosła w miejscu, gdzie ślimaki mają wyśmienite warunki do bytowania.abeille pisze:Gabi, Jacku, u mnie ślimaki też wybrały sobie chryzantemkę za stołówkę. Szczególnie te maluszki bezskorupkowe wysypały się i zajadą
na całego, szczególnie że chryzantemka jest dobrze wilgotna po porannej rosie przez długi czas.
abeille pisze:Gabi, jeśli Twoja chryzantemka była taka cała zeżarta przez te brzydactwa to całe szczęście że wyzbierałam na czas
Grażynko, to jak długo będę musiała czekać na kwiaty ?kogra pisze:Tak, to prawda.
Moje chyba nawet mniejsze przyrosty robiły rocznie.
Ale poczekam na te cudne chusteczki, warte są tego.
Teraz mają koło 170 cm i 130 cm.
Ale rosną w nie najlepszym miejscu pod płotem i pod domem.
Biały ten mniejszy już kwitnie robiąc po kilka kwiatów, ten drugi jeszcze nie .
Aguś, u mnie też były przymrozki ale na szczęście nie takie wielkie.AGNESS pisze:Gabi pokazujesz cudowne gorące jesienne widoki, u mnie ostatnie noce były bardzo mroźne i już niestety niewiele listków pozostało na drzewachAle mam wielką radość bo ciemiernik zrobił mi niespodziankę i ma sporo pąków, ciekawe czy zakwitnie
Izuś... no... o tych dereniach...chatte pisze:Eeee ... pisałaś o dereniach Cousa, kwiecistym i białym. Z wymienionych mam białego , poza tym rozłogowego "Flaviramea" - z odrostów.
Gabi, co to za tawuła? Niesamowicie się przebarwiła! Moja nie czerwienieje tak mocno ...
Krysiu, dzięki...goryczka143 pisze:Gabrysiu
Piękne barwy jesieni u Ciebie.