Wężówka ? ( Lygodium )
- gemciu83
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 maja 2008, o 09:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: czy ktoś wie, co porasta to drzewo?
Najprawdopodobniej bluszcz jakiś odmiany nie znam 

- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zdrowa jest przepękla ogórkowata ale liście jednak ma inne....
Chyba coś z Lygodium, wyglada na L.japonicum
- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Według mnie trafione
I zdrowotne :P
"Szenszytong
Skład: Lystimachia christinae, Salvia miltiorriza, Lygodium japonicum, Corydalis yanhusuo, Vaccaria segetalis.
Charakterystyka: Ekstrakt ?Szenszytong" to wysokoefektywny środek do leczenia kamicy nerkowej. Rozpuszcza on kamienie w nerkach pomaga w ich bezbolesnym wydalaniu. Preparat posiada diuretyczny efekt i jednocześnie ma antybakteryjne działanie, zmniejsza obrzęk tkankowy, eliminuje procesy zapalny kanałów moczowych. Posiada spazmolityczne działanie, likwiduje objawy bólu. Z punktu widzenia Tradycyjnej Medycyny Chińskiej ekstrakt ?Szenszytong" obniża żar i ożywia krew. Efekt preparatu zależy od lokalizacji procesu. "

I zdrowotne :P
"Szenszytong
Skład: Lystimachia christinae, Salvia miltiorriza, Lygodium japonicum, Corydalis yanhusuo, Vaccaria segetalis.
Charakterystyka: Ekstrakt ?Szenszytong" to wysokoefektywny środek do leczenia kamicy nerkowej. Rozpuszcza on kamienie w nerkach pomaga w ich bezbolesnym wydalaniu. Preparat posiada diuretyczny efekt i jednocześnie ma antybakteryjne działanie, zmniejsza obrzęk tkankowy, eliminuje procesy zapalny kanałów moczowych. Posiada spazmolityczne działanie, likwiduje objawy bólu. Z punktu widzenia Tradycyjnej Medycyny Chińskiej ekstrakt ?Szenszytong" obniża żar i ożywia krew. Efekt preparatu zależy od lokalizacji procesu. "
Też mi się tak wydaje - że to to. JESTEŚCIE WIELCY!
, chociaż ja znalazłam, że to roślina inwazyjna - ale i na taką wyglada
. Dziękuję