Halinko, Twoi sąsiedzi powinni Ci co miesiąc wręczac kwiaty za widoki jakie maja z okna. Wiesz, u mnie przed blokiem mam duuuużo miejsca!! A może,....... pomogę we wszystkim!!!
Halinko barbula posadzona a miejsce wybierałam przez godzinę,chodziłam z donicą i przymierzalam:tu-nie,tu-może,tu!!!
Jeszcze raz dziękuję za dary(Gaga dopiero dzisiaj weżmie trawy więc w jej imieniu też wielkie dzięki).
Zdjecia ogródka jeszcze pełne optymizmu-ładne jesienne kolorki.Całusy.
Halinko
u Ciebie jeszcze nie widac sladów głębokiej jesieni ani przymrozków - i dobrze.
U mnie już całkowite przebarwienie liści, a kwiaty (tez przekwitnięte) tylko u rozchodnika.
Byle do wiosny
Aneczko ja róże też już wsadziłam, chciałabym aby mi już zakwitły . . Dobrze że Grażynka ma tyle miejsca to jej w przyszłym roku coś znowu podaruję.Czekam na przesyłkę hortensji '"Vanille Fraise" tak mnie zauroczyła.
Ewuniu u mnie jakoś się jeszcze ta jesień trzyma, nie było przymrozków i deszcz też nie pada.Dobrze że jest pogoda to ciągle coś przekopuję i przesadzam.
piękny masz ogród nawet na jesieni ,a hortensje wyglądają ślicznie .. tez zaczynam je zbierać i to takie których nie trzeba okrywać na zimę , ale oczywiście dbam o te co muszę szyć im pokrowce ,, bo wszystkie są śliczne ..
na różnego rodzaju trawy nawet te które się rozsiewają i szybko rozrastają to i ja się pisze oraz na wszystkie nadwyżki mogę przyjąć do swego ogrodu ,, znowu mi się poszerzył ogród , i mam ogromny obszar do zasadzenia ,, niech się mi domownicy nie szykują na łąkę bo i tego co jest nie mam kto kości .. chce w tym miejscu zrobić rabatę z jesiennymi kwiatami i krzewami .... [wielkość rabaty widać u mnie ]
ale z ciebie szczęściara , najszybciej przychodzi wiosna i najpóźniej odchodzi jesień .. i cały czas pięknie kwitnący ogród ,,,,