Arleciu - Tak mnie też zaskoczyły, na pewno im się pomyliło z wiosną bo długość dnia jest taka sama, ale też je spryskuje nowym nawozem może on tak na nie działa? Iwonko - Dziękuje za rozpoznanie roślinki! Gosiu - Bartku - Powiem że, można by się nawet pomylić bo Kalmondyny nawet kolców nie posiadają. Reniu - Też się cieszę że moi podopieczni rosną! Celinko - Na zdjęciu nie widać, ale jak się tak przyjrzeć małej hojce to będzie miała mnóstwo pędzików, dziękuje ślicznie za nią! Pati - Zawiązać, to jak go znam to zawiąże za dużo i będę musiał poobrywać troszkę. Elciu -
Dziękuje ślicznie odwiedzającym, rano poczytam wasze wątki bo mam sporo do nadrabiania.
Postaram się jeszcze trochę fotek pododawać, chciałbym mieć troszkę więcej czasu, niż tylko weekend.
Reniu
Musimy jakoś przetrwać takie czasy, mnie to całkiem prawie niema jestem tylko 2-3 dni w tygodniu ale zawsze z nie cierpliwością wchodzę na forum i przeglądam wątki.
Zamierzam stworzyć wątek o nawożeniu; różne rodzaje nawożenia itp, pomysł Bartka.
Na różnych roślinach będę stosować rożne nawozy i będę wklejać rezultaty.
Ale nie uwzględniam nawożenia odchodami zwierzęcymi w domu, przez niebezpieczeństwo bakteriologiczne oraz nieprzyjemny zapach.
Tak po cichutku zrobiłam sobie spacer po Twoim wątku masz przepiękne roślinki passiflory epiphyllum stefanek ..... Bardzo mi się podobają passi ale boję się że sobie z nimi nie poradzę
Spotkania z szerszeniem nie zazdroszczę moją córkę ukąsił w rękę , samo ugryzienie było strasznie bolesne , po to już bajka .
Tak sobie myślę ,że troszkę nie ładnie podczas pierwszej wizyty pytać o roślinki ale .............przeważyła miłość do epi w razie jakbyś miał na zbyciu sadzoneczki np. epi crenatum czy skimnachii a może jeszcze inne to ja bardzo chętnie zakupię
Życzę dalszych sukcesów w uprawie pięknych passi