Kocham Ogród - Gencjana

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Kocham Ogród - Gencjana

Post »

Adrianno ;:196 , jakie piękne te zdjęcia, aż żal, że nie można tego na żywo zobaczyć.
To dopiero musi być widok.
Piękne miejsce ;:167 .

Ten miskant to pewnie duży rośnie?
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2010, o 22:14

Post »

Aniu, mam wrażenie, że Forum zwiększa naszą wrażliwość. ;:108
Miskant cukrowy, jako jedyny ze znanych mi , nie rośnie w kępie i rozłazi się jak perz. Przepraszam go za to porównanie.
Został przesadzony do pojemnika o mocnych ścianach. Mam nadzieję. :;230

Jeszcze kwitnie jeden z dziurawców.

Obrazek
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Adrianno, chyba juz u mnie wyczytałaś, że mam Goldena i Szekspira. Z obydwu jestem zadowolona, ale chyba bardzie z tego drugiego. Zdrowy jak rydz, pieknie pachnie i ma cudowny kolor.
Jesień masz bardzo kolorową. Nie ma jeszcze żadnego klonika, ale zamierzam kuoić tylko rosnącego nisko do 1,5 m. Czerwonego Musze poszukac w okolicznych szkółkach
Awatar użytkownika
anulka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 mar 2007, o 21:26

Post »

Dzisiaj wpadłam do Ciebie i cudowne widoczki serwujesz ;:138 Jednak krajobraz pagórkowaty jest piękny.U mnie takiego brakuje :roll:
W Twoim ogrodzie tez piękna ,kolorowa jesiń.Szkoda ,ze taka jesień nie trwa do wiosny.
Masz bardzo ładny ogród i pełno w nim ciekawych roslin :shock:
Będę zaglądać :wit
Pozdrawiam, Ania
Moje dalie i lilie
Mój ogród:2007/08/09/10/11/12
x-d-a

Post »

Adrianko, ładnie teraz jest w Twoim ogrodzie - te kolorki w jesiennym słońcu są bardzo apetyczne!
Kotek też wie gdzie sie usadowić :wink:
Nie znam okolic Jawora, a planujemy na niedzielę jakąś wycieczkę - chyba warto tam pojechać (ma być 15 stopni!).
Pozdrowionka :wit
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Adrianko, zazdraszczam pozytywnie jesiennych wycieczek bo okolice masz cudne. :shock:
Wiesz ja, jak na razie, przedkładam słowo KOMPOST nad słowo SEKATOR
choć nie przeczę że to też wielki nasz sprzymierzeniec :;230

A takie programy o 4 rano to akurat dla nocnych marków takich jak ja :;230 a u nas nawet o tej porze chałtura tylko reklam mniej ;:224
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
Mama Ani
1000p
1000p
Od: 17 cze 2009, o 14:40

Post »

Adrianno byłas tak blisko mnie bramke zostawiłabym otwartą bo ciale coś robimy w ogrodzie i nie słychać dzwonka ;:196
Pozdrawiam Stasia Stasi ogród
Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Ma-Do
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2010, o 20:29

Post »

Adrianno, Znowu piękne zdjęcia z wycieczki ;:196 .Lubię takie rozległe widoki.... pooglądać chociaż tu. :D :D
A ogród wygląda na bezobsługowy. Podoba mi się kompozycja z iglaków w różnych odcieniach zieleni z perukowcem. ;:63
Maleństwo trochę podrosło i już wiadomo Kto To :D :D
A Mona śliczniutka.
Trojki zazdroszczę.Ja nie mam szczęścia do niej.Ale nie odpuszczę. :D Jeszcze jedna róża się zmieści. :;230
Pozdrawiam , Małgosia
Moje wątki
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiufajnie, że się zdecydowałaś na klonika. Bardzo je lubię.Nie tylko palmowe. Widzę, że dobrze wybrałam różyczki. ;:196

Witaj, Anulko.Miło mi poznać kolejną sympatyczną szczeciniankę. Jutro znowu zamierzamy wykorzystać jesienne klimaty,
więc zaraz ;:19 a wpadnę do Ciebie jutro. ;:108

Dalu,dziękuję. Widzę, że Ciebie też Ewa zachęciła. My wybieramy się jutro, bo w niedzielę ma być gorsza pogoda. ;:167

Wiesiu, Twoje fotki świadczą, że też wycieczkujesz. I oglądasz, a potem pokazujesz śliczności. ;:196
Wracając do sekatora. Jak wezmę do ręki, to nadużywam. Coś we mnie wstępuje. :;230

Stasiu, nawet nie wiedziałam, że taką trasą pojedziemy. Ja też dzwonka nie słyszę teraz, jak pozamykane okna. ;:162

Małgosiu, może są kawałeczki bezobsługowe. Lub prawie. Choć właśnie przeróbki mają na celu osiągnięcie tego stanu. :;230 :;230 :;230 Mona jest b. mięciutka, puchata, bo jest mieszańcem main coona. Weterynarz nazwał ją arystokratycznym bękartem. Jak jesteś
zainteresowana Trojką, dam Ci namiary. :?: Czy myślisz, że maleństwo powinno być okryte na zimę?

Obrazek
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Adrianno, Twoja jesień wcale nie jest skromna, mieni się barwami!!
Zdjęcia z wycieczki cudne!!
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Kontakt:

Post »

Adrianno,
dziękuję za zaproszenie ;:196 dam wcześniej zanć, ale ostatnio ciężko z czasem :oops:
O różyczki się nie martw. W razie braku śniegu zimą, okryć i to wszystko. ;)
Co do wycieczki pozwolę sobie wstawic krótki opis z netu:

"Najbardziej znanym i najczęściej odwiedzanym miejscem w Parku Krajobrazowym Chełmy, a nawet na całym Pogórzu Kaczawskim, jest wieś Myślibórz i leżąca powyżej niej dolinka tworząca Wąwóz Myśliborski.
Znajduje się tu unikatowy w skali kraju las jaworowy oraz stanowisko bardzo rzadkiej paproci ? języcznika zwyczajnego.
Wąwóz można zwiedzać samodzielnie, idąc wzdłuż oznakowanej ścieżki dydaktycznej o długości 4,5 km. Jej najciekawszy odcinek biegnie doliną potoku Jawornik. Na początku ścieżki jest "Słoneczna Łąka" - miejsce wypoczynkowe z grillami i możliwością urządzenia ogniska. W pobliżu - parking samochodowy i trasy dla rowerów górskich. We wsi znajduje się malowniczy pałac, który obecny właściciel, Franciszek Ardel, przywraca do dawnej świetności. Przed wojną w Myśliborzu istniał zajazd słynący z wina z głogu - dzisiaj równie słynne są pierogi myśliborskie, podawane w barze Kaskada."

miłego weekendu!!! :wit
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54

Post »

Witam
zapraszam w moje strony wąwóz Myśliborski bardzo ladny ale najfajniej jest w czercu
pogórze jest piękne zaś teraz to piękne barwy złota z czerwienią
jest do zwiedzenia nie tylko 'Myślibórz ale Jawor gdzie się znajduje Kościól
Pokoju zabytek, miłego zwiedzania
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08

Post »

Adrianko, jakiż to sekatorowy czort w Ciebie wstępuje? :;230 moja sąsiadka ma go we krwi i jak idzie z sekatorem to jak burza,
nic jej ie powstrzyma ;:224 To dlatego ja tak nieśmiało sięgam po sekator bo boję się że we mnie też taki czort wstąpi :;230
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moniu, ;:196

Ewo, już po wycieczce.Dzięki Twojej poprzedniej informacji zobaczyłam coś nowego. A to lubię. Ta informacja jest
uzupełnieniem, bo dopiero teraz otworzyłam kompa. W necie znalazłam inną stronę. Jesteśmy bardzo zadowoleni, że tam pojechaliśmy. Pogoda piękna
uwydatniała jesienne kolorki. W ub.tygodniu były bardziej ogniste, a teraz złote i żółte.
Nie udały mi się fotki z języcznikiem. Spacer Wąwozem nastrojowy. Naturalność i tajemniczość. :tan

Obrazek

Witaj, Inko.miło mi, że się odezwałaś. Cieszę się, że poznałam Twoje strony. Wrażenia wyżej. Dziękuję za informacje,
wobec tego kolejna wizyta w czerwcu. ;:7

Wiesiu, skoro zdemaskowałaś czorta - uważaj. Ja też sięgam nieśmiało, ale potem się dzieje. Oskubałam ostatnio
2 cyprysiki. Przy okazji pokażę efekt. ;:196

Cieszę się ,że znów mogłam podziwiać las jesienią.W Wąwozie Myśliborskim

Obrazek
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Awatar użytkownika
Ma-Do
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2010, o 20:29

Post »

Adrianno,myślę,że maluszek powinien dać sobie radę.Ale dla spokojności ducha można wyściółkować mu nóżki i rzucić gałązki jedliny,by ochronić przed wiatrem.
Oskubałaś cyprysiki?A ja myślałam,że Twój ogród jest w stylu angielskim a nie francuskim. :D :D
Czy zdobyłaś już kalinę Eskimo?
Pozdrawiam , Małgosia
Moje wątki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”