Moja wielka improwizacja - Fleur78 - 1cz. 2007r
- bogusia177
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- markussch01
- Od: 7 lis 2007, o 22:40
- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Kwiatuszku-Alicjo!
Zwiedziłam dzisiaj dokładnie Twój ogród. Podoba mi się i ogród i okolica w której jest położony. Jesteś nie tylko zdolną ogrodniczką, ale masz też dar snucia wspaniałych opowieści. Próbowałam wymyślić jakąś zaletę zimy i wyszło mi że można jeździć na nartach ale............... ja nie uprawiam sportów zimowych - no to czy to na pewno jest zaleta
?
Fantastyczne są natomiast te stare piosenki. Szczególnie Adamo. Przypomniało mi się moje dzieciństwo. Musieli wówczas puszczać te piosenki w radio, bo jak inaczej mogłabym je pamiętać?????
Zwiedziłam dzisiaj dokładnie Twój ogród. Podoba mi się i ogród i okolica w której jest położony. Jesteś nie tylko zdolną ogrodniczką, ale masz też dar snucia wspaniałych opowieści. Próbowałam wymyślić jakąś zaletę zimy i wyszło mi że można jeździć na nartach ale............... ja nie uprawiam sportów zimowych - no to czy to na pewno jest zaleta

Fantastyczne są natomiast te stare piosenki. Szczególnie Adamo. Przypomniało mi się moje dzieciństwo. Musieli wówczas puszczać te piosenki w radio, bo jak inaczej mogłabym je pamiętać?????
- Fleur 78
- Przyjaciel Forum
- Od: 17 lip 2007, o 23:21
Markusku, przede wszystkim witam Ciebie serdecznie w moim ogródku! Jako, że jesteś w tej chwili (wirtualnie) we Francji, napij się szampana

A ja Ci wszystko wytłumaczę...
Otóż w każdym miesiącu odbywa się konkurs i ja wygrałam konkurs listopadowy. Możesz to zobaczyć tutaj
Właśnie rozpoczął się konkurs na grudzień (tutaj) i właśnie trwa zgłaszanie kandydatur, a później będzie glosowanie.
Zapraszam Ciebie częściej do mojego ogródka!

Otóż w każdym miesiącu odbywa się konkurs i ja wygrałam konkurs listopadowy. Możesz to zobaczyć tutaj
Właśnie rozpoczął się konkurs na grudzień (tutaj) i właśnie trwa zgłaszanie kandydatur, a później będzie glosowanie.

- markussch01
- Od: 7 lis 2007, o 22:40
Ala. Otoz wiem ,jeszcze raz GRATULUJE.!!!.Wznosze wirtualny toast.Fleur 78 pisze:Markusku, przede wszystkim witam Ciebie serdecznie w moim ogródku! Jako, że jesteś w tej chwili (wirtualnie) we Francji, napij się szampana
Pozdrawiam,Markus

- Fleur 78
- Przyjaciel Forum
amba19 pisze: Fantastyczne są natomiast te stare piosenki. Szczególnie Adamo. Przypomniało mi się moje dzieciństwo. Musieli wówczas puszczać te piosenki w radio, bo jak inaczej mogłabym je pamiętać?????
Witaj, Ambo!
Bardzo mi miło Cię gościć. Tak, na pewno je puszczali, bo ja pamiętam z dzieciństwa jak tata podśpiewywał "tombe la neige"
A jeśli chodzi o zimy, to ja mam taką swoją prywatną filozofię. Zycie jest zbyt krótkie, żeby je jeszcze skracać o zimy. W zimie też trzeba cieszyć się zyciem!!!!!!!!! Skoro nie stać nas na spędzanie zimy w ciepłych krajach, ani nie zapadamy w sen zimowy, zostają nam tylko dwie możliwości:
1. Marudzić i być nieszczęśliwym
2. Lekceważyć niedogodności zimy i starać się cieszyć tym co jest.
Przecież jest jeszcze znacznie więcej zalet zimy niż wymieniliśmy:
- jest więcej czasu, żeby chodzić do kina, do teatru, itp.
- jest więcej czasu na czytanie książek
- jest więcej czasu na zapraszanie gości
- jest więcej czasu na inne hobby (to już zależy od osoby: haftowanie, robienie na drutach, gra w szachy, krzyżówki, sudoku)
No ale jak ktoś woli płakać...
Ambo, specjalnie dla Ciebie ale również dla innych amatorów piosenki francuskiej Francis Cabrel i "Les murs de Poussière" (Również stara piosenka)
Bardzo lubię tę piosenkę.
- Babopielka
- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
- Fleur 78
- Przyjaciel Forum
Witam Serdecznie wszystkich i dziękuję za miłe słowa!
Dzisiaj była bardzo nieprzyjemna pogoda: deszcz i wiatr, czyli wyjątkowo paskudne połączenie... Mimo to, wybraliśmy się nad jezioro. I, o dziwo, okazało się, że jest sporo osób, które taka pogoda cieszy...
Było sporo amatorów wind- surfingu i kilka osób puszczających latawce.
Bobik miał strasznie mieszane uczucia: duszyczka aż się rwała, żeby pobiegać, ale ciałko buntowało się przed deszczem i wiatrem...
Za chwilę wkleję kilka zdjęć, ale najpierw, dla amatorów piosenki francuskiej, piosenka tym razem "młodsza", bo z roku 2002 Manhattan- Kaboul, w wykonaniu Renaud i Axelle Red ( Piosenka o niewinnych ofiarach przemocy , inspirowana wydarzeniami z 11 Września 2001)

Dzisiaj była bardzo nieprzyjemna pogoda: deszcz i wiatr, czyli wyjątkowo paskudne połączenie... Mimo to, wybraliśmy się nad jezioro. I, o dziwo, okazało się, że jest sporo osób, które taka pogoda cieszy...