Madzik i jej zieloni podopieczni

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Krystyna.F
ZBANOWANY
Od: 30 kwie 2009, o 20:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Madzik i jej zieloni podopieczni

Post »

Madzik_J-Ch pisze: Zdjęcia wstawię jutro, bo dziś okazało się, że zapomniałam podłączyć do ładowania baterie :?
Madziu, już jest nie tylko ''jutro'' ale i po pojutrze. Ty chyba w gniazdku prądu nie masz, bo coś przydługaśnie Ci się te baterie ładują. :;230 :;230
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Madziu, no nie daj się prosić. ;:196
My tu drepczemy w zniecierpliwieniu. ;:65 :;230
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
sari
1000p
1000p
Od: 18 maja 2010, o 19:46

Post »

Madziu i ja przyłączam się do czekających ;:65
Pozdrawiam Beata

Moje doniczkowce Zapraszam Cz. 1, Cz. 2
Awatar użytkownika
Madzik_J-Ch
200p
200p
Od: 12 lip 2010, o 22:51

Post »

Witajcie :wit
Już jestem :!: No to sobie nagrabiłam, ale mam teraz u Was minusa :oops: Nie mogę się wyrobić ze wszystkim, jakaś niezorganizowana jestem ostatnio :roll:
Jednak w sobotę zdążyłam nawet wybrać się do Obi, bo M grał na komputerze i wykorzystałam moment jego nieuwagi :;230 Mam blisko, więc czasem jak mi coś wpadnie do głowy to ubieram się i jadę.
No ale zacznę dziś od informacji, że sukulenty już w swoich domkach, są jeszcze malutkie i nieco w nich "giną", ale wszystko przed nimi.

Obrazek Obrazek

Tu dwa pozostałe oraz nowy _aeschynantus_, który niestety jest samotną sadzonką, więc będę musiała coś zaradzić, aby w przyszłości miał właściwy dla siebie pokrój.

Obrazek

Nowa Rosiczka Przylądkowa, nieco zmarnowana, ale od niedzieli siedzi w doniczce, pojawiła jej się rosa na listkach, więc chyba będzie z nią dobrze. Mieszka sobie teraz z pozostałymi (Dorotko, możesz zobaczyć jak Rosiczka z przeznaczeniem dla Ciebie sobie radzi :) Podpowiem, że całkiem nieźle, ale jest jeszcze bardzo malutka )
Obrazek

Moje zdobycze z Obi :) Każdy za 5 PLN, bo przekwitające podobno. Myślę, że kwiatami jeszcze mnie pocieszą, bo Falek, którego kupiłam w lipcu jako przekwitający też za 5 PLN kwitnie do dziś tymi samymi kwiatami. Tyle, że tamten wymagał natychmiastowego przesadzenia, bo siedział w bagnie z mchu i gąbki i miał zgniłe korzenie. Kwiatów nie zrzucił, kondycja mu się poprawiła, więc myślę, że te nowe, które też wymagają przesuszenia jeszcze długo utrzymają kwiaty.

Obrazek

Obrazek Obrazek

Po tych zakupach, po zasadzeniu sukulentów jeszcze bardziej zrobiło się ciasno na parapetach i od niedzieli dostałam kategoryczny zakaz kupowania kwiatów :;230
Planujemy szukanie jakiegoś własnego lokum i M stwierdził, że przy ewentualnej przeprowadzce będzie ciężko zabrać te wszystkie moje zielone i będzie więcej jazdy z nimi niż z innymi gratami.

No tak, hmm, o czym to ja mówiłam wcześniej :?: :roll: A o kwiatach, a więc wczoraj byłam w Carrefourze i wpadły mi do koszyka dwa malutkie kaktusiki. Zabrałam je, bo były śliczne i kosztowały każdy 4 PLN. Postawiłam je przy innych kaktusach i sukulentach, bo tam taka pustka pomiędzy doniczkami była :;230

Obrazek

Wiem, jestem gorsza niż dziecko
;:170
Pozdrawiam:) Madzia
Moje zielone linki. Zapraszam
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą ze spojrzeń ludzkich oczu (Kazimierz Przerwa-Tetmajer)
Awatar użytkownika
AnnaAgnieszka
1000p
1000p
Od: 16 sie 2010, o 10:03

Post »

Sukulenty bardzo ładnie wyglądają w nowych domkach, mi się podoba jak mają tyle miejsca, nowe kaktusiki też urocze, ja sobie ciągle obiecuję, że koniec z kaktusami a i tak zawsze kupuję, bo takie tanie i ładne i przecież prawie miejsca nie zajmują :D
Awatar użytkownika
nuta23
1000p
1000p
Od: 17 kwie 2010, o 13:53

Post »

Przekwitające storczyki piękne, ten cytrynowy to moje takie małe chciejstwo. Ogródki sukulentowe bardzo fajne.
Co do przeprowadzek z zielonymi to mnie w listopadzie czeka jeden kurs tylko z zielonymi bo nic więcej z nimi do samochodu się nie zmieści. :D
pozdrowienia dla wszystkich Renata
moje początki
Awatar użytkownika
anik
1000p
1000p
Od: 28 maja 2010, o 13:05

Post »

Madziu fajnie, że już jesteś. Twoje historie są rozbrajające. Uśmiałam się aż mi łzy lecą. Kłujaki urocze, osłonki również a storczyki rewelacja jeszcze za te pieniądze.
Pozdrawiam - Ania
Kwiatki u Ani 2
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Madziu, bardzo podobają mi się nowe doniczki sukulencików. ;:108
A storczykowe zakupy udane. Roślinki ładne i tanie. :D
Kaktusy też fajne, szczególnie ten po prawej stronie. Oryginalny. :)
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Krystyna.F
ZBANOWANY
Od: 30 kwie 2009, o 20:40

Post »

Storczyki śliczne. Kłujaki tak samo przeurocze. Szczególnie ten z prawej strony mi się spodobał, jest świetny! :uszy ;:108 :D
Awatar użytkownika
koniczynka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2008, o 19:06

Post »

ale u ciebie slicznie w wątku
ale piątka ci się należy za łosie rogi super wyglądają robota pierwasza klasa ;:63 ;:63
Awatar użytkownika
Madzik_J-Ch
200p
200p
Od: 12 lip 2010, o 22:51

Post »

AniuAgnieszko - tak sobie właśnie pomyślałam, że sukulenty będą w ten sposób miały miejsce na swobodne rozrastanie się
Reniu - a pewnie, zielone muszą być transportowane w komfortowych warunkach, nie mogą się połamać, pognieść, zestresować w podróży ;:108
Aniu - ;:196 I to prawidłowe podejście - taka cena, trzeba brać, a nie marudzić, że miejsca mało. Na taki problem to tu na forum szybko znajdzie się patent :;230
Elu - pewnie domyśliłaś się, że to takie "bonsaiowo podobne" doniczki. Zdobyłam je w Obi, pozostały po uschniętych drzewkach, leżały pod gablotami i poprosiłam o ich wycenienie
Krysiu - ten kaktusik właśnie zwrócił moją uwagę tymi swoimi falowanymi żebrowaniami, przyznam, że takiego pierwszy raz spotkałam
Gosiu - witaj. Cieszę się, że Ci się podoba u mnie :)

Mąż dziś odnalazł kaktusiki...
Nie chce mi teraz butów na Alle. zamówić, a konto jest na niego a ja nie znam hasła (zgadnijcie dlaczego :;230 )
Pozdrawiam:) Madzia
Moje zielone linki. Zapraszam
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą ze spojrzeń ludzkich oczu (Kazimierz Przerwa-Tetmajer)
Awatar użytkownika
nuta23
1000p
1000p
Od: 17 kwie 2010, o 13:53

Post »

Madziu ale niedobry, do kozy z nim. :;230 :;230
Co za problem, załóż swoje konto i problem z głowy. Gorzej z płaceniem przelewem z konta bankowego bo o tym to zawsze się dowiadują. :cry:
pozdrowienia dla wszystkich Renata
moje początki
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Madziu no ja się domyślam, skąd ten zakaz na hasło na Alle. ;:224
Jak ja tam wchodzę i oglądam kwiatuchy to od razu mam same "chciejstwa".
Ja mam konto, ale sama zapomniałam hasła. :;230 Wygodne, no nie. :uszy
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Sukulenty i ich nowe domki przecudne wręcz :) niedługo urosną i się dopiero będą wspaniale prezentować
Awatar użytkownika
sari
1000p
1000p
Od: 18 maja 2010, o 19:46

Post »

Roslinki za te piękne domki powinny szybciutko Ci się odwdzięczyć czego z całego ;:167 zyczę
Pozdrawiam Beata

Moje doniczkowce Zapraszam Cz. 1, Cz. 2
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”