Rybkaa w ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Rybkaa
200p
200p
Od: 15 lip 2010, o 15:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Rybkaa w ogrodzie

Post »

Gosiu-Margo 2-trzmieliny mi tak szkoda nie było-w sumie młoda była i ciesze się ,ze nie dopadło to świństwo pięknej dużej trzmieliny ale żal róży-prezentu od koleżanki,która pieknie kwitła przez ponad 3 mce :(

wczoraj pożegnałam panów od ogrodzenia-klinkieru i w końcu miałam zamiar dzisiaj powsadzać iglaki pod ogrodzenie i wielkie przesadzanie miało być a przez deszcz udało się tylko 2 iglaki wsadzic i 1 przenieść-coś czuje ,ze skończy się zadołowaniem donic-chociaż róże bym chciała w większości posadzić.
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Rybko obejrzałam dokładnie Twoje zmagania z ogrodem :D
Podobają mi się małe ,ciekawe iglaczki,żurawek też masz sporą kolekcję :tan ;:108 .
Mieszkam bliżej Dobrzycy,ale jakoś nie pozwiedzałam Hortulusu tak dokładnie :oops: .
Trzmielinę mam taka samą,aż ją jutro obejrzę,nie pomyślałabym,że takie guzy ją dopadną :shock:
Róż nakupowałaś ;:224 ,ależ będzie wiosną co pooglądać ;:63
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
Rybkaa
200p
200p

Post »

Witaj Halinko :D -a tak przeważnie jest ,że jak sie ma blisko to sie nie ma okazji zwiedzić-ja sama jeszcze nie byłam w obejrzeć różankę szczecińską nie wspominając o muzeum -ale gości posyłamy na Wały Chrobrego obowiązkowo :D Hortulusem byliśmy zachwyceni i aż nie możemy uwierzyć,że często swego czasu jeździliśmy do kuzynki w Kołobrzegu czy Gościnie a tak blisko mieliśmy Dobrzycę :D

Dzisiaj udało mi się posadzić 11 róż ale zabrakło ziemi-jutro jak pogoda pozwoli to dalsze sadzenie a z różanką nie bedę się spieszyć -róże zadołuję na dobre do wiosny :D
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mam nadzieje,że w końcu uda mi się zwiedzić Dobrzycę :roll:
Takiej ilości róż na raz nie sadziłam ;:224 .
Zawsze najpierw szykuję dołki,bo u mnie to graniczy z robotami w kamieniołomach :?
Dzisiaj popaduje u nas więc o pracy w ogrodzie mogłam pomarzyć :uszy
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
Rybkaa
200p
200p

Post »

ja też najpierw wykopałam dołki potem zerknęłam na ściągę w jakiej kolejności mam sadzić i poszło szybko w miarę-tylko ziemia mokra,ciężka i grabienie zostawię na wiosne chyba,teraz zrobię z ziemi pozostałej kopczyki jak przyjda znowu przymrozki-chyba ,ze zima poczeka i zdążę zagrabić,rozłozyć włóknine i korę
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie mam kory pod różami,ale chwasty nie rosną,więc na razie nie daję jej :roll:
Korę mam pod iglakami,na rabatach mi przeszkadza ;:224 ,miałam wcześniej,ale sadząc ,przesadzając rośliny
zmieszałam ją z ziemią,jakoś mi wygodniej bez kory :wink: :D
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ja jak coś sadzę, to najpierw odgarnuję korę łopatką na bok a potem znów przykrywam :D
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

AniaDS pisze:Ja jak coś sadzę, to najpierw odgarnuję korę łopatką na bok a potem znów przykrywam :D
Właśnie to mnie zawsze drażniło :roll: :D
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
adrian90
100p
100p
Od: 16 paź 2010, o 16:42

Post »

wow ile ty masz róż! tyle gatunków i kolorów :) zazdroszczę, będę tu do ciebie zaglądał na wiosnę szczególnie! Pięknie. Pozdrawiam :wit ;:138
Awatar użytkownika
Rybkaa
200p
200p

Post »

Witaj Adrian90-sama nie mogę sie doczekać efektów nasadzeń i z chęcią będę pokazywać mam nadzieję piękne,kwitnace róże-pozdrowionka

dzisiaj nie pada ale nikt mnie nie zmusi do wystawienia nosa na dwór-ogród-od wczoraj wieczora wiatrzysko niesamowite,chociaż słoneczko dyskretnie od czasu do czasu wygląda-nie było prądu od samiutkiego rana ,zabieram się za porzadki w domu aby jutro nie marnować czasu

ja zlikwidowałam korę na skalniaku-ale teraz wiem,że po prostu miałam jej za mało dlatego zielsko rosło i było nie wygodnie pielić-wtedy jeszcze nie słyszałam o agrotkanine,ale ją i tak daję tylko pod iglaki i w miarę stałe nasadzenia-w rzędzie gdzie mam same krzewy i byliny nie daję ale powolutku w miarę przybywania szyszek,dokładam tam i zielsko tak mocno nie rośnie
Awatar użytkownika
igielka78
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 10:24

Post »

Witaj Rybko, jestem z rewizytą. Podziwiam ogrom pracy i jej efekty. Widziałam, że na jesień posadziłaś sporo roślinek, więc w przyszłym sezonie na pewno będzie co podziwiać.
Awatar użytkownika
cherryberry321
200p
200p
Od: 1 sty 2010, o 20:35

Post »

Witaj, Rybko ! :wit
Te różyczki na pewno będą piękne. Mam u siebie okrywowe-The Fairy, The Fairy Red-są fantastyczne !
Niezmordowanie kwitną całe lato aż do tej pory, nie chorują. Jedyne, czego mi u nich brakuje .. to zapach. Ale nadrabiają to ilością kwiatów. Na pewno będą cudowną ozdobą twojej ścieżki do różanki. Bonica(tej niestety nie mam-ale podpatrzyłam na skwerze miejskim) - też jest niezmordowana jeśli chodzi o kwitnienie, ale w przeciwieństwie do poprzedniczek- ma wyprostowany pokrój i jest wyższa. Może być posadzona z tyłu nich-będą się uzupełniać. Co do pozostałych, to nie mam ich po prostu. Ale już szykuję miejsce, żeby wiosną posadzić ok 10 róż.
Niech twoje różyczki zdrowo rosną !
Pozdrawaim
Lidka
"Życie można przeżyć tylko na dwa sposoby: albo tak, jakby nic nie było cudem, albo tak, jakby cudem było wszystko".
Pozdrawiam i zapraszam - Lidka. Mój ogród-kwiaty i motyle
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Rybko, udało Ci się juz posadzić róże. Ja jeszcze czekam na 2. Reszta juz siedzi w ziemi. Tez nie mogę sie doczekać czerwca.
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Też jeszcze czekam na róże, mam nadzieję, że przyjdą w tym tygodniu, bo już chciałabym, żeby były na swoim miejscu :roll:
Awatar użytkownika
Rybkaa
200p
200p

Post »

Igielko78-ja wręcz jestem zła,że właśnie dopiero zaczełam sie rozkręcać ogrodowo a tu juz zima za pasem :(
cherryberry321-dzięki za radę w sprawie różyczek i obym tylko nie zapomniała,aby bonicę posadzić z tyłu :D
Margo 2-jeszcze wszystkich róż nie posadziłem w docelowe miejsce niestety-w sobotę była super pogoda a ja musiałam cały dzień zajmować się czyszczeniem klinkieru na nowo zrobionym ogrodzeniu :evil: a dzisiaj wiatrzysko potem deszcz ale pogoda w przyszłym tygodniu obiecująca więc mam nadzieje dalej sadzić :D
AniuDS-najlepiej jakby różyczki doszły abys mogła wsadzić w tygodniu ,bo potem nie wiadomo jak z pogodą będzie

pogoda niby ma być w miarę dobra ale ziemia już tak mokra i ciężka,trzeba sporo sie namachać,ale wiem ,że warto

a może jakieś wspólne podanie napiszemy tam na górę aby zima przyszła później i była dla nas łaskawa :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”