Witam wszystkich. Niestety - zaczyna wychodzić zmęczenie. Wczoraj wróciłam i zmęczona i zmarznięta i już mi się nic nie chciało. Rano pojechałam na starą działkę załadowałam swojego Mercedesa dwukołowego żurawkami i innymi roślinkami a później posadziłam to co przywiozłam. Boję się nakopać więcej roślin, aby mi w nocy nie pomarzły. Poszła do ziemi chyba jedna trzecia tulipanów, ale jeszcze mam bardzo dużo do sadzenia cebulowych.
Dziewczyny . Dzięki za rady dotyczące kory. Muszę w takim razie poprosić Marka aby mi na giełdzie kupił, gdyż tam jest najtaniej a potrzebuję jej dużo. Może uda się od razu z transportem.
Jadziu, Daguś, Wiolu - dzięki. Żurawki faktycznie biją w oczy, gdyż są takie kolorowe. Wczoraj znów dosadzałam żurawki na drugiej rabacie, ale jest jeszcze nie skończona, więc na razie nie będę jej pokazywała. I mam jeszcze dużo miejsca na żurawki, ale i kilka hortensji bukietowych mogę kupić.
Mirko - witam w mych progach. Muszę zimą zwiedzić Twój ogródek. Dzięki za miłe słowa.
Olu, Daguś - to mnie namówiłyście aby korę jednak kupić jesienią.
Joluś. Dzięki i zapraszam, ale chyba najlepiej będzie już latem gdy trawka się zazieleni.
Niusiu. Witam i dziękuję za miłe słowa. Szczególnie mi miło, że pierwszy post napisałaś u mnie. Napisz więcej o sobie - skąd jesteś, a po pierwsze pokaż swój ogródek. Jak masz takie doświadczenie w działkowaniu, to tym bardziej się ujawnij. Jestem pewna, że też stworzyłaś swój wymarzony ogród.
Aniu. Właśnie Marek mówił, że we Wrocławiu na giełdzie kora jest w 80 l workach po 6,5 za worek.
Adrianko. Wiem, ale to była Twoja bardzo udana parafraza.
Szkoda, że nie wzeszła Ci trawka, ale chyba zimno i brak opadów spowodował to, że nasionka nie skiełkowały. Wszyscy mamy jakieś chciejstwa. Wczoraj wracając ze starej działki weszłam do sklepu ogrodniczego koło moich działek i gdyby nie to, że mój Mercedes był załadowany piętrowo roślinkami to bym znów nakupiła.

A liliowce ? - już nie mam na nie miejsca

To oczywiście żarty. Jeżeli możesz zostaw je już do wiosny chyba, że byłaby okazja transportowa, to wrzuć.