Moje parapety.
-
- 1000p
- Od: 17 maja 2010, o 09:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje parapety.
Grażynko wniosłaś swoje Dendrobium jak już miało te wypustki czy dopiero w domku te wypustki się pojawiły ?
Bo moje D. nobile nadal się ziębią na balkonie...

- pani_storczyk
- 500p
- Od: 15 mar 2010, o 14:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Grazynko fajnie wyglądają te "kolce" na dendrobku.Ciekawe jaki będzie kolorek?Moje też stały na balkonie ,ale chyba trochę za wcześnie je wzięłam do domu.Bałam się że mi się przeziębią i pochorują 

Gdyby tak każdego dnia na drogę naszego bliźniego rzucali jeden kwiatek
, to drogi ziemi byłyby pełne radości.
Pozdrawiam Ania
, to drogi ziemi byłyby pełne radości.

Pozdrawiam Ania
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
GRAZYNKO w Twoich zielonych rękach wszystko kwitnie . Moje cymbidium również dopiero co parę dni temu przyniosłam do domu ,ale Nobile cały czas było w domu i niestety żadnych wypustek nie ma
a ma 2 nowe pędy i jak na razie idzie tylko w liście
. Teraz już po napisaniu postu spojrzałam na mojego Nobile i
sa 

- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
gratuluję, czyli nie ma rzeczy niemozliwychJAKUCH pisze:Teraz już po napisaniu postu spojrzałam na mojego Nobile isa

- arlet3
- Od: 5 maja 2010, o 19:30
Grażynko
ileż kwiatków będzie na Twoim dendrobium

- agata06
- 1000p
- Od: 17 wrz 2010, o 11:44
Witam serdecznie
Prześliczne kwiaty u Ciebie pooglądałam.
dla dendrobium

Prześliczne kwiaty u Ciebie pooglądałam.

Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości by żyć, pokonywać choroby i umierać w spokoju.
ZAPRASZAM
ZAPRASZAM
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Grażynko zdjęcie usunę ,ale musiałam się pochwalić nawet nie masz pojęcia jak się cieszę
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
I ja gratuluję pączuszków na dendrobium nobile 

- JoasiaM
- 200p
- Od: 13 wrz 2010, o 21:46
Grażynko gratuluję Philadelphi, oby rosła i kwitła, jest cudna-to moje małe marzenie. A dendrobium, nie mogę się już doczekać kwiatuszków, koniecznie pokaż jak już się otworzą 

Czekamy na kwiatuszki dendronium z niecierpliwością 

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 14 sty 2009, o 18:33
Moje drogie - kochane jesteście,że do mnie zagladacie
Może odpowiem na te pytanie WAM wspólnie;
Dendrobium od maja jest na balkonie praktycznie do teraz.Noce mają ok.4*C więc wspólnie z cymbidium i fuksjami są nadal na balkonie.Nie znam koloru dendrobium,przez zupełny przypadek jest u mnie.Zostawiłam,żeby sprawdzić,jak się będzie czuło w moich warunkach i sama jestem zaskoczona tym,że chce zakwitnąć.Coś łatwo mi to przyszło
Postępowałam z nim,tak jak z każdym storczykiem na balkonie czyli:wspólne podlewanie,wspólne nawożenie.Najgorzej potraktowane Cymbidium.Bo nie tylko eksmisją mu groziłam ale bawet z doniczki wyrzuciłam bo miało iść na śmietnik.A doniczki szkoda,wymyje i będzie na następny rok.Przy pakowaniu w torbę foliową zauważylam "coś" i w try miga cymbidium było z powrotem w doniczce.Dosypałam tylko świeżej kory i teraz czekam na rozwój sytuacji - padnie,czy będzie rosło dalej

żeby się przekonać,co to jest? Pędzik czy pseudobulwa??Zrobiło misię go zal za perfidne traktowanie.
Jadziu to znaczy,że dendrobium nobile zakwita też w domu i nie potrzebuje wakacyjnej migracji.I bardzo proszę,nie usuwaj tego zdjęcia.Co u mnie to moje
Monisiu ono w maju nie miało żadnych wypustek!!Postawiłam i stoi do teraz.Tylko ze 3 noce spędziło w domu,kiedy na początku października,kiedy temperatura oscylowała koło 0*C.Teraz jest nadal na balkonie.

Dendrobium od maja jest na balkonie praktycznie do teraz.Noce mają ok.4*C więc wspólnie z cymbidium i fuksjami są nadal na balkonie.Nie znam koloru dendrobium,przez zupełny przypadek jest u mnie.Zostawiłam,żeby sprawdzić,jak się będzie czuło w moich warunkach i sama jestem zaskoczona tym,że chce zakwitnąć.Coś łatwo mi to przyszło

żeby się przekonać,co to jest? Pędzik czy pseudobulwa??Zrobiło misię go zal za perfidne traktowanie.
Jadziu to znaczy,że dendrobium nobile zakwita też w domu i nie potrzebuje wakacyjnej migracji.I bardzo proszę,nie usuwaj tego zdjęcia.Co u mnie to moje

Monisiu ono w maju nie miało żadnych wypustek!!Postawiłam i stoi do teraz.Tylko ze 3 noce spędziło w domu,kiedy na początku października,kiedy temperatura oscylowała koło 0*C.Teraz jest nadal na balkonie.
- Mala_MI
- Od: 16 paź 2008, o 14:23
- Kontakt:
Grażynko
moim zdaniem to pęd. Już parę nowych bulw widziałam i to nie jest to

moim zdaniem to pęd. Już parę nowych bulw widziałam i to nie jest to
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 14 sty 2009, o 18:33
Mała_Mi,Celinko chyba się przestraszyło eksmisji zimową porą 

-
- 1000p
- Od: 17 maja 2010, o 09:55
Grażynko chodziło mi o to czy te wypustki urosły na tym zimnie czy po wniesieniu do domu. Ale teraz czytam, że masz je nadal na balkonie, więc podejrzewam ,że wypustki pojawiły się na chłodzie. Zastanawiałam się jak to jest z Dendrobiami typu nobile - wypustki puszczają jeszcze na chłodzie czy po wniesieniu do ciepła..?.. Ale wnioskuję, że pierwsza opcja jest prawdziwa. Ja zaglądam na balkon do swoich Dendrobium nobile i nic nie ma... poza tym psb stały się lekko wysuszone. Ale to przez to , że miesiąca już są na głodzie i chłodzie. Nie wiem czy zostawić je do końca października czy już wnosić.... To moje pierwsze nobile , więc ciągle mam jakieś wątpliwości
Życzę Ci z całego serduszka by to coś na Cymbidium okazało się być pędem!
Wiem jak bardzo Ci zależy na nim 

Życzę Ci z całego serduszka by to coś na Cymbidium okazało się być pędem!