W moim ogrodzie - reniazt cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
reniazt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No to dobrze postaram sie pokazać nastepne zdjęcia oczywiście moje oczkow wodne w ogrodzie w całej swojej odsłonie. Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Bardzo ładnie wymyśliłaś tą kaskadę. W ogóle oczko wyszło ci bardzo zgrabnie :P
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jejku jak pięknie , czym nas jeszcze zaskoczysz, czy to schody prowadziły do tego zakątka.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27

Post »

Reniu, piękny ogród stworzyłaś, a kaskada super wygląda! Planujesz jakieś nasadzenia między kamieniami, czy raczej takie dziewicze pozostawisz?
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Awatar użytkownika
reniazt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko jak ci to wytłumaczyć? Te schodki, to są, jak patrzysz z dołu na kaskadę (na początek u samej góry) to obok jest suchy murek, który zabezpiecza skarpę i schodki go dzielą ta w 2/3 jego długości, a one właściwie maja swoje podnóże tuż obok tej płytkiej części oczka, gdzie jest zrobiona taka mini plaża żwirowa. No, może mi sie udało to słownie opisać. Nie mam na dzień dzisiejszy takiego ujęcia, aby zamieścić fotkę. Przyznam się szczerze: raz, że marny ze mnie fotograf, a po drugie jak to na jesieni jeszcze w niektórych miejscach widać drobne nieporządki :lol: poczekajcie cierpliwie jak spadnie śnieg to zrobię zdjęcia.
Awatar użytkownika
Raczek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2007, o 21:26

Post »

reniazt pisze: Przyznam się szczerze: raz, że marny ze mnie fotograf, a po drugie jak to na jesieni jeszcze w niektórych miejscach widać drobne nieporządki :lol: poczekajcie cierpliwie jak spadnie śnieg to zrobię zdjęcia.
Reniu ja też miałam wielkie opory, wstawiając swój wątek ogrodowy.
Mam w nim ozdoby,które nie bardzo chciałam pokazywać.Ale się przełamałam i bardzo się z tego cieszę.
Jeżeli chodzi o fotografowanie to większość z nas uczy się dopiero robić zdjęcia nadające się do "publikacji" forumowej.
Moim zdaniem twoje są bardzo dobre.
Pomagamy sobie w razie problemów.więc pytaj śmiało,jeśli spodoba ci sie kogoś zdjęcia.Na pewno chętnie ci wytłumaczy jak je zrobił.
Chociaż czasami zdjęcie "samo"wyjdzie i nie nie pamiętamy jakie parametry były ustawione.

Oczko i kaskada super.Właśnie o czymś takim myślę.
Na wiosnę ruszam z pracami.Mam w tej chwili zaczęty skalniak i dziurę pod oczko.
Chcę to wszystko połączyć kaskadą.
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Awatar użytkownika
Mszyca
100p
100p
Od: 28 maja 2007, o 20:18

Post »

Reniu
śliczny ógród, pięknie skomponowany w przestrzeni "nic dodać, nic ująć" Dbaj o roślinki niech pięknie rosną i zdobią . Będę spacerować po Twoich zielonych przestrzeniach .
Do zobaczenia.
pozdrowienia EG
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Ale pięknie! Reniu, to oczko z kaskadą jest naprawdę cudne!
Nie martw się jakimiś małymi niedociągnięciami, bo te mozna znaleźć w każdym ogrodzie, a na zdjęciach i tak ich nie widać. Nie czekaj aż spadnie snieg, bo pod sniegiem niewiele będzie widać.
Jak jeszcze możesz, to rób zdjęcia! Rób ile możesz!
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10

Post »

Reniu to oczko, ten strumyk i wodospad są przecudne! :D Ślicznie to wszystko wygląda i tak samo się komponuje :)

A co do straty psów, to współczuję wszystkim tego bólu, to jest okropne..
Grzegorz B

Post »

Jeju, Reniu, Ty masz takie asy w rękawie :shock: :shock: :shock: Oczko, strumyk i jeszcze wodoooospad... PRZEPIĘKNE. Fantastycznie to sobie umyśliłaś. Ekstra efekt. Podziw i ukłony dla Ciebie. Proszę o jeszcze i jeszcze...
Awatar użytkownika
GERTRUDA
1000p
1000p
Od: 25 lis 2007, o 17:36
Kontakt:

Post »

Wspaniałe "Ogniki " ja jeszcze nie mam żadnego ale Twoje zdjęcia sprawiły że wiosną na pewno jakiś upchnę w ogrodzie . Pozdrawiam .
Każdy początek ma swój koniec ,a każdy koniec miał swój początek ........
goni@k
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 wrz 2006, o 13:03
Kontakt:

Post »

Witaj Reniu :D
Bardzo ładny ogródek :D Ognik przepiękny ,taki rozłożysty i rośnie tak jakoś kaskadowo ,fajnie się komponuje z całą rabatką skalną.
Kaskada ciekawie pomyślana ,na zdjęciu wydaje się dosyć długa a jak jest w rzeczywistości ? ? ?
Awatar użytkownika
reniazt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

goni@k - tak faktycznie ta kaskada ma trochę swojej długości. Ona rozpoczyna się przy rogu tarasu, zbiega w dół do tego płytkiego oczka ze żwirową plażą, a potem jest kaskada i woda wpada do dużego oczka z fontanną. Tak to mniej więcej opisowo wygląda. Wykorzystałam po prostu różnicę terenu i takie sobie oczko wymyśliłam. A ponieważ cały ogród jest w tonacji tych kamieni, to i oczko dla uzupełnienia z nich zostało wykonane. To chyba byłoby na tyle. Miło mi, że odwiedziłaś mój ogród i zapraszam ponownie.
Awatar użytkownika
reniazt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

GERTRUDO - odwiedziłam dziś twój ogród - Boże jakie te twoje rośliny bujne - po prostu śliczne, ale chyba ziemię w ogrodzie musisz mieć super, bo u mnie ziemia to tragedia - szczery piach i trochę nawiezionej ziemi. A ogniki faktycznie naprawdę wdzięczne. Ja sama się zdziwiłam jak one zakwitły - po prostu przerosły wszelkie moje oczekiwania. A dodam jeszcze, że ja sobie je sama rozmnażałam. Uwież mi, że warto je miec w ogrodzie. Mam jeszcze ognika o czerwonych owocach i o żółtych, ale one jeszcze tak obficie nie kwitły i nie owocowały.
Pozdrawiam i zapraszam ponownie.
Awatar użytkownika
reniazt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A dzisiaj powklejam dla wszystkich odwiedzających mój ogród jeszcze kilka fotek.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”