Ogród Georginii (Alicji ) cz. 1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2009, o 16:47
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Georginii (Alicji ) cz. 1

Post »

Gosiu masz rację tak właśnie czuję ,wszystkich których poznałam osobiście z Forum mam wrażenie jakbym znała od dawna i byli moją rodziną.Z niektórymi spotykam się częściej niż z rodzoną rodziną.Widać że wspólne pasje łączą i zbliżają.Gosiu w OBI nic ciekawego,w dużym wyborze kwiatki domowe,trochę cebulowych .Ale znalazłam płoty lamelowe,które mogą posłużyć do zasłonięcia odkrytych miejsc przed wiatrami.Tobie to raczej nie potrzebne bo masz ze wszystkich stron osłonięte.Natomiast u mnie od wschodu jest brama i wielka dziura. Wiatr wpada tędy do ogrodu i rośliny mi przemarzają .Szukam właśnie czegoś do zasłonięcia tej bramy.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Isiu nie miałam dużo czasu i tak się zasiedziałam u Gosi bo się fajnie rozmawiało.Zaplanowałam wypad tylko na 2 godz.a wyszło prawie 4.Zostawiłam w domu wnuczki 9,10,i 11 lat ,pod opieką mojego M.Jak wróciłam to biegały po ogrodzie poubierane w bluzy moich synów które sięgały im poniżej kolan a rękawy fruwały nad głowami.Jak zobaczyłam to myślałam że nie trafię samochodem w bramę.Pytam się czy coś jadły ,powiedziały że dziadek pytał czy chcą jeść ale wolały poczekać na babcię bo zaplanowały naleśniki z babcinym dżemem malinowym i syropem sosnowym. No i szybko cztery kobitki wzięły się do pracy,za 15 min.pierwsze naleśniki już schodziły z patelni.Isiu teraz zapraszam do mnie ale z Gosią to nie mogę się dogadać.Weź dobry knebel zrób z niego użytek,wrzuć Gośkę do samochodu i przywieź ją do mnie.Ostatnio coś majaczyła o wiośnie.A niby się zaliczyła do rodziny.
Awatar użytkownika
dwostr
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2008, o 15:38

Post »

Alu, to przejeżdżałaś obok mnie i nawet nie zajrzałaś? A całą sobotę byłam w domu.Szkoda ,że wcześniej nie wiedziałam o Twoich zamiarach podróży w nasze strony.Następnym razem daj tylko cynk a będę czekała-zapraszam!
A swoją drogą to same rarytasy wybrałaś , "pasiasta" to na tę nową rabatkę?
O takiej hortensji tez kiedyś myślałam,ale z moim areałem...musi pozostać obiektem westchnień do podziwiania np w Twoim ogrodzie.
Serdecznie pozdrawiam Danuta
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Danusiu dziękuję za zaproszenie na pewno skorzystam.Jechałam przez Dobrzykowo a to jeszcze kawałek do Ciebie.No i też by się trochę zeszło.Może będzie kiedyś będzie więcej czasu.Czytałaś co się działo jak mnie nie było.Little Zebra kupiona na nową rabatkę na same "czoło"dorasta do 0.60 m bez kwiatostanów a z kwiatami do 1.20-1.50.No i taka nie wysoka właśnie mi pasuje.Kwiatostany ma ciemnoróżowe i jesienią przebarwia się też na różowo.Natomiast 'Zebrinus' też ładny ale dorasta nawet do 2.5 m więc wielgachny.Na tej rabacie mają królować róże i hortensje,inne rośliny mają tworzyć tło wiec nie mogą ich przytłaczać wyglądem ani wzrostem.Danusiu hortensji jest bardzo dużo odmian , są nie duże i również piękne.W przyszłym roku zamierzam upolować Bulk Early Sensation zobacz na stronach u Tess jest naprawdę piękna.Zaplanuj sobie dla niej miejsce i jeśli tylko się zdecydujesz to i dla Ciebie kupię.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No własnie zapomniałam zapytać co było ciekawego. Pewnie juz wszystko wykupione. W tym roku jakoś wszystko szybciej mam wrażenie znika ze sklepów.
Jak mówiłam ja sie na razie jeździć samochodem W zime może będzie więcej czasu na jego naprawę. Chyba że Isia sie zdecyduje, ale nawet nie staram sie ja namawiać bo i tak w tym roku ciąga mnie ze sobą jak rzepa :D
Teraz to ja powinna ja pociągnąć, ale nie mam czym. Czyli najbliższy termin pewnie to wiosna.
Sama wiesz, że pierwszeństwo ma ogród, a nie samochód. :;230
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No tak Gosiu kiedyś ustaliłyśmy że pierwszeństwo ma zawsze ogród i z tym się zgadzam i rozumiem.
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Isiu , Gosiu jak się zdecydujecie przyjechać do Ali to dajcie znać to ja też przybędę.
A tak na marginesie to wnuczki Ali wiedzą co dobre . Ja też miałam okazję skosztować jej syropu sosnowego i dżemiku malinowego. Moje dzieci zajadały się naleśnikami z tym dzemem. Szkoda ,że tak szybciutko się skończył.
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Trochę zimowych klimatów jesienią.

Zimowe klimaty jesienią.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Monika raczej na Gosię się nie doczekasz.Planuje wizytę dopiero wiosną
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Już nie narzekaj :D
Jak tylko będę miała sprawne auto to przybędę.
Pekinie wyglądają szpalery jednakowych roślin. Ale na to to ja bym musiała mieć bardzo dużo miejsca :roll:
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Już to widzę.Obiecanki -cacanki.
Awatar użytkownika
camellia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2010, o 16:00

Post »

Alicjo, dopiero teraz znalazłam Twój ogród. Masz wiele ciekawych gatunków i odmian. Miło się po nim spaceruje. ;:138

Chciałam zapytać o to:
Georginia pisze:Trochę zimowych klimatów jesienią.

Zimowe klimaty jesienią.

Obrazek
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nowa rabatka

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Asiu.Miło ze trafiłaś do mnie.Myślę że teraz będziesz częstym gościem.Na tym zdjęciu jest azalia wielkokwiatowa "Sarina".Po 10 latach dorasta do 150 cm.Posadzona wiosna tego roku.Większość roślinek na tej rabatce to nowe nasadzenia.Nie wiem czy przeglądałaś wcześniejsze strony są tam zdjęcia jak zakładałam tą rabatę.Możesz dokładniej określić gdzie mieszkasz w jakiej okolicy.
Awatar użytkownika
camellia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2010, o 16:00

Post »

okolice Ciechanowa :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”