U Przemka w ogródku.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
katarzynka575
1000p
1000p
Od: 15 mar 2010, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: U Przemka w ogródku.

Post »

Przemku masz śliczne róże i widzę że odmiany jarzębiny różne i brakuje ci jeszcze odmiany która ma owoce w kolorze różowym i białym :D .Właśnie dzisiaj rano oglądałam Maję w ogrodzie i tam mówili o tych odmianach . Piękna jesień u Ciebie :wink:
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55

Post »

Przemku rzeczywiście ;:138 miłe dla oka obrazy róże kochane nas nie zawodzą i mimo zimna dalej możemy je podziwiać (u mnie trochę ściął przymrozek kwiaty) czy Twoje różyczki nie maja plamistości ?? wygladają tak pieknie i zdrowo :D Jacek pisze o innych cudownych roślinkach więc pokazuj, pokazuj ;:3 :D
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p
Od: 9 sty 2010, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jeszcze kilka zdjęć Jacka z mojego ogródka.

Z każdym dniem już mniej ciepłych chwil gdy można posiedzieć na tarasie
Obrazek

trawa pampasowa
Obrazek

świerkowo
Obrazek

Great Star
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

miskant chiński Cabaret
Obrazek

i mój inwentarz :;230
Obrazek
Obrazek
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p

Post »

Kasiu dziękuję :D mam jarząb o białych owocach, a Ty chyba posądziłaś moje ogniki o to że są jarzębiną :wink:

Isiu to prawda róże mają się nadal dobrze, posadziłem dużo nowych odmian, przy wyborze patrzyłem na zdrowotnośći teraz widać ogromną różnicę, te moje dawne rabatowe maja juz gołe badylki :roll: a te nowe z Rosarium jeszcze piękne liście bez plam, krzewy Nostalgie są bardzo zdrowe ciekawe jak przetrwają zimę
Obrazek
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55

Post »

no proszę jakie cudownosci jeszcze pokazałeś, inwentarz mhmm ciekawy króliczków dużo ?? Ja nostagie mam 3 sezon z roku na rok pięekniejsza teraz też krzaczor spory bez chorób pieknie przezimował okopczykowany i przykryty świerkowymi gałązkami.
Awatar użytkownika
Grzesiu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 13:31

Post »

Pięknie wygląda ogród w nowym świetle...czyt. aparacie :wink:
warto....
ale co to ja chciałem....
aha....pampasówka......za nią należą Ci się wieeelkie gratulacje ;:63
to jak napisał Adam...rzadki widok w naszych ogrodach....
też kiedyś dochowałem się pięknych kwiatostanów tej trawy......i wiem jaka to radość
po drugie bardzo spodobał mi się twój stół :shock: i krzesła....
i na koniec Nostalgia.....
krzew jest super zdrowy......i ma wspaniałe ciemne wybarwienie liści.....i łodyg....zwłaszcza młodych
powiedz mi czy nawoziłeś czymś swoje róże?
i jakie nowości chodzą Ci po głowie?
X_r-o
---
Od: 25 lis 2005, o 09:06

Post »

Patrząc przez lata jakie cyrki wyprawiają sąsiedzi ze swoją trawą pampasową zastanawiam się co Ty z nią robisz, że zakwitła :shock: Ja poddałem się po pierwzej zimie :oops:
Podziwiam Twój ogród i tak na marginesie tego co napisałeś o dużych drzewach myślę, że masz miejsca nie na dziesiątki iglastych kulek, ale na setki! :) Zawsze można np. gąskom zmniejszyć przestrzeń życiową ;:224
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p

Post »

Isiu dla mnie juz w pierwszym roku po posadzeniu jest prześliczna :D aż trudno uwierzyć, że może być jeszcze piękniejsza, :wink: a króliczków w porywach do 30

Grzesiu dziękuję :D , już się skończyły zdjęcia Jacka, ale muszę wreszcie kupić sobie aparat bo dłużej już nie wytrzymam. Z pampasówki bardzo sie cieszę :) , mimo iż ma tylko jeden kwiatostan, ale ważne że jest. Za mebelkami długo sie rozglądałem, aż znalazłem odlewnię żelwa w Gołdapie i kupiłem :D , bo wcześniej widziałem takie w Warszawie i bardzo chciałem takie mieć, ale tamtejsze ceny nie dla mnie. Wszelkie potrzeby nawozowe róż pokrywa mój "inwentarz" :;230 A róże podpatrzone głównie u Ciebie.

Paweł na trawę pampasową jest prosty sposób , przez zimę stoi razem z agawami w piwnicy i świetnie zimuje :wink: . Z powiększeniem areału u mnie to żaden problem tylko juz teraz brak mi czasu aby wszystko utrzymac w zadowalającym stanie :roll: , chwasty nie śpią.
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
katarzynka575
1000p
1000p
Od: 15 mar 2010, o 10:13

Post »

No kurcze wychodzi że tak ,Przemek Twój ognik wygląda jak jarzębina no ale ja ogrodniczka balkonowa jestem :;230 wiec wybacz pomyłkę. Króle śliczne, ptactwo gania i podszczypuje :?:
anka_
ZBANOWANY
Od: 12 lip 2010, o 14:06

Post »

Przemku trochę ci zazdroszczę tej pampasówki :oops: mam nadzieję że moja kiedyś też pokaże pióropusz :? Świerki zaje...ste ;:180 Miskanty cudowne, a jak w przyszłym roku wszystkie zakwitną ;:224 ;:224 ;:224
Ale największe wrażenie zrobił na mnie twój....inwentarz ;:138 Superanckie suchonosy, a i króliczki fajowe ;:196
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Przemku masz piękny ogród , zdjęcia z Twojego aparatu tego nie oddają .
Jak w przyszłym roku będę u Szmita , muszę odwiedzić Twój piękny ogród .

Pampasową trawę próbowałam wykopać ale nie mogę pod spodem sporo kamieni do tego susza żałuję że próbowałam łopatę prawie złamałam ,może tam jest taki drenaż że jednak nie zgnije i wytrzyma zimę .

Tylko jak ją jeszcze okryć ?Jak zrobić daszek żeby nie zamokła zimą ?

Genia
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p

Post »

Kasiu same owoce, nawet podobne :wink: więc łatwo o pomyłkę, a ptactwo nie z tego co podszczypuje :D .

Aniu bardzo dziękuję za miłe słowa :P .

Geniu już się cieszę na spotkanie :D to obiecane roślinki będą czekały , nie będę ich wysyłał , a kana się ładnie rozrosła więc będzie można podzielić, dziś wykopałem i az się sam zdziwiłem wielkością karpy.

Byłem dziś ostatni raz w tym roku w mojej ulubionej szkółce w Pęchcinie i oto co zobaczyłem

Obrazek

Obrazek

ogród już na progu zimowego snu, ale nadal zachwyca swoim pięknem

Obrazek

zasychające kwiatostany hortensji i kępy miskantów nadal zdobią :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Aż trudno uwierzyc, że na zimnym północnym Mazowszu można wyhodować taką kępę trawy pampasowej :shock: a jednak w szkółce się udaje.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ciekawa ścieżka jakoś wcześniej ni zwróciłem na nią uwagi :roll:

Obrazek

Arundo donax ta trawka miała min 4 metry wysokości miskant olbrzymi przy niej to maluszek :wink:
Obrazek

jesienią częściej zwracamy uwagę na dekoracyjna korę tutaj klon
Obrazek

Kruszyna dzielnie opiera się chłodom i ma jeszcze wszystkie liście
Obrazek

kalina cała w koralach
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Przemku ale to tylko taki zamiar a nie pewność że wybiorę się do Szmita w przyszłym roku , choć bardzo bym chciała nie wiem czy Ani będzie pasowało .

Genia :wit
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Przemek, rozmawialiśmy u Ciebie o hortensji 'Great Star', że jakaś taka niepodobna. Natomiast mi przypomina 'Silver Dolar'. Może zaszła pomyłka :?:
Kora klonu niesamowita :!: "Chodzi" za mną ta roślina 8-)
Posadziłem 'Westerlanda'. Georginia mnie namówiła ;:223
anka_
ZBANOWANY
Od: 12 lip 2010, o 14:06

Post »

Przemku zdjęcia super, zwłaszcza te ostatnie ;:180 Co do pampasówki- bajeczna ;:224 , ty masz "fory" u Szmita to może wiesz jak oni zabezpieczają na zimę? :? Przepiękne miskanty i kora klonu tez robi wrażenie :shock: Dlaczego ja nigdy nie byłam w Pęchcinie :?: :oops: :(
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”