Moja "doniczka"

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
krzysztof01
1000p
1000p
Od: 17 mar 2010, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Moja "doniczka"

Post »

Kilka dzisiejszych fotek

Obrazek.Obrazek

Obrazek.Obrazek

aktualnie kwitnące róże, być może ostatnie w tym roku

Obrazek.Obrazek

Obrazek.Obrazek

Obrazek.Obrazek

Obrazek.Obrazek

Obrazek.Obrazek

Obrazek.Obrazek

i asrtry

Obrazek.Obrazek

Obrazek.Obrazek
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Krzysiu jak cudnie kwitną u Ciebie astry jesienne i róże.
JaK mogłeś tak długo je ukrywać. :?:
Awatar użytkownika
Greta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2007, o 20:32

Post »

Witam ciepło
Dwie pierwsze fotki ;:180 , wspaniałe , różyska kwitną u Ciebie jeszcze pięknie , i fiolety , fiolety , fiolety ...
Ogród Grety

pajęcza nić spowita rosą ... powiewający liść na wietrze
Awatar użytkownika
LaViol
500p
500p
Od: 11 lip 2010, o 17:16

Post »

Ależ u Ciebie wciąż kolorowo ;:63
"Żyj prosto. Konsumuj mniej. Myśl więcej...", "Być człowiekiem znaczy: każdego dnia starać się być lepszym."
Aktualny Niedoskonały, ale mój cz.2 :)
anka_
ZBANOWANY
Od: 12 lip 2010, o 14:06

Post »

krzysztof01 pisze:Kilka dzisiejszych fotek

Obrazek.Obrazek
Och Krzysztofie, cudnie u ciebie ;:180 właśnie za takie widoczki kocham jesień ;:167
Wspaniałe astry ;:224 A co do róż- to muszę przyznać nie jestem zagorzałą ich fanką, ale jak się patrzy na takie okazy jak u ciebie, które nie przejmują się oznakami nadchodzącej zimy- to chciałoby się je zaprosić do swojego ogrodu ;:196
mamba9991
1000p
1000p
Od: 13 paź 2008, o 19:00

Post »

Hej hej hej, masz przepiękne róze. Ale ja w innej sprawie. Ta rozmowa u ankhi. Nie będę więcej nadużywać Jej gościnności, napisałeś, ze nikt nie zna do końca skutków działania gnojówek i naturalnych wywarów. Hm. Z upodobaniem śledzę historię angielskich ogrodów i oni... tylko tym się posługiwali. Mam zaufanie do starych metod, bo inaczej nie miałabym już większości sadzonek. Zobaczysz, że jak Ci minie fascynacja nawozami, to zaczniesz kombinować z zielonym nawozem.
Nigdy nie można powiedzieć o ogrodzie - uff, gotowe. I to mnie właśnie zachwyca!!!!!!!!!!
Esteci i łakomczuchy
Esteci i łakomczuchy cz.2- aktualna
krzysztof01
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

A czy ja kiedykolwiek powiedziałem że nawozy mineralne i chemia jest dobra. Nie! Wręcz przeciwnie, uważam stosowanie chemii w ogrodzie za zło, ale zło konieczne i przede wszystkim przewidywalne w działaniu.
W poście u Ankhi wskazałem na to, że bezkrytyczne stosowanie rzekomo ekologicznych środków pochodzenia między innymi roślinnego też nie jest dobre.
Jeśli jesteś innego zdania to proszę udowodnij mi to, podaj na przykład skład chemiczny, choćby na przykład gnojówki z pokrzyw cz może "ziemi ogrodniczej" sprzedawanej przez markety :roll:

Dla jasności przedstawię swój pogląd. Moim zdaniem ideałem byłoby utrzymanie ekosystemu ogrodu w takim stanie równowagi ekologicznej by wprowadzanie jakichkolwiek środków pochodzących spoza ogrodu nie było konieczne. ;:224
krzysztof01
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Obrazek.Obrazek

Obrazek.Obrazek

Obrazek.Obrazek

Obrazek.Obrazek

Obrazek.Obrazek

Obrazek.Obrazek

Obrazek.Obrazek

Obrazek.Obrazek
Awatar użytkownika
aovin
500p
500p
Od: 2 cze 2010, o 18:09

Post »

krzysztof01 pisze:A czy ja kiedykolwiek powiedziałem że nawozy mineralne i chemia jest dobra. Nie! Wręcz przeciwnie, uważam stosowanie chemii w ogrodzie za zło, ale zło konieczne i przede wszystkim przewidywalne w działaniu.
W poście u Ankhi wskazałem na to, że bezkrytyczne stosowanie rzekomo ekologicznych środków pochodzenia między innymi roślinnego też nie jest dobre.
Jeśli jesteś innego zdania to proszę udowodnij mi to, podaj na przykład skład chemiczny, choćby na przykład gnojówki z pokrzyw cz może "ziemi ogrodniczej" sprzedawanej przez markety :roll:

Dla jasności przedstawię swój pogląd. Moim zdaniem ideałem byłoby utrzymanie ekosystemu ogrodu w takim stanie równowagi ekologicznej by wprowadzanie jakichkolwiek środków pochodzących spoza ogrodu nie było konieczne. ;:224
Chyba muszę w wolnym czasie poczytać ten post, bo bardzo ciekawi mnie ten temat, zgadzam się z Tobą co do ostatniego zdania, choć uważam, że jest to spore wyzwanie, przy tak różnorodnym nagromadzeniu roślin w naszych ogrodach. Jeśli zaś chodzi o chemię, to pojęcie względne, wyciągi z roślin to przecież też chemia, w nieodpowiednich stężeniach również mogą zaszkodzić. Jeśli o mnie chodzi to jestem zwolenniczką jak najmniejszej ingerencji w świat roślin, więc staram się sadzić gatunki, które radzą sobie w naszym klimacie i nie przeszkadzają sobie nawzajem, popełniam oczywiście błędy, bo nadal mam zachcianki, ale natura sama je eliminuje i zmusza do ustępstw.
A teraz mam jeszcze pytanie o różę. Post 16.10, żółta, pierwsze zdjęcie po astrach, czy wiesz jaka to odmiana i czy jest pachnąca, bo chyba też mam :D taką
krzysztof01
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

aovin pisze:Jeśli zaś chodzi o chemię, to pojęcie względne, wyciągi z roślin to przecież też chemia, w nieodpowiednich stężeniach również mogą zaszkodzić.
Całkowicie się z Tobą zgadzam :wink:
aovin pisze:A teraz mam jeszcze pytanie o różę. Post 16.10, żółta, pierwsze zdjęcie po astrach, czy wiesz jaka to odmiana i czy jest pachnąca, bo chyba też mam :D taką
Niestety nie pomogę Ci. Kupiłem ją pod wiele mówiąca nazwą "róża", cokolwiek to znaczy :evil: Tak naprawdę nie jest ona żółta tylko raczej blado łososiowo żółta, a zapach, pachnie owocowo, raczej słabo :wink:
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Krzysiu nie mogę napatrzeć się na Twoje cudowne astry.
Czerwone i białe moim zdaniem są najpiękniejsze, gdyż niebieskie tak mnie nie krecą, może dlatego, że mam ich najwięcej w swoim ogrodzie. :)
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55

Post »

Asterki piękne mnie kręcą wszystkie o tej porze roku to najmilszy akcent w ogrodzie ;:138 Krzysiu a o róży nawet nie wspomnę :D
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58

Post »

Witaj Krzysztof czy u Ciebie jeszcze przymrozki nie dotarły chociaż zauważyłam że marcinki czy astry jesienne byle jakich przymrozków się nie boją chociaż tyle dobrze :wink:
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
krzysztof01
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Przymrozki były, a i owszem :roll: Poprzemrażało niektóre rośliny na przykład trójsklepki już mi nie zakwitną w tym roku, a szkoda ;:151 Dalie zważyło, ale to akurat niespecjalnie mi przeszkadza i tak miałem je dzisiaj wykopać.
Awatar użytkownika
aovin
500p
500p
Od: 2 cze 2010, o 18:09

Post »

No to chyba moja jest tylko podobna, bo pachnie dosyć intensywnie jak stare odmiany, ale kolor i kształt taki sam,myślę, że morelowy to dobre określenie :wink: . Swoją drogą precyzja naszych sprzedających ciągle mnie zadziwia :;230 No cóż może ją kiedyś rozpozna jakiś znawca, mimo wszystko dzięki.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”