Wwwiola - moje domowe roślinki
Re: Wwwiola - moje domowe roślinki
Mogą być i głupie 

- mirdem
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 sty 2010, o 11:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Na dobry początek co oznacza sport przy nazwie odmiany

Pozdrawiam Mirka
Ogródkowy galimatias - aktualny
Za nazwą fiołka idzie wzorzec, jeśli fiołek zakwitnie niezgodnie z odmianą wtedy dopisujemy "sport". Trzeba wziąć oczywiście poprawkę na sprawdzone źródło pochodzenia, pomyłki itp itd.
Ja dostałam listek Rebel's Splatter Kake ze sprawdzonego źródła, wzorzec wygląda tak, zdjęcie ze strony http://www.avsa.org/Photographs/Rebel's ... akeLrg.jpg #

A mój tak, porównując źródło, kształt kwiatów, rozłożenie kolorów - uzałam, że pomyłki nie ma, jest to po prostu sport tego fiołka. Żeby było ciekawiej, brat zakwitł (u osoby, od której mam listek) na zupełnie ciemno.

Ja jestem bardzo zadowolona z tego sporcika, na razie na pewno zostaje w mojej kolekcji, jego brat jak mi sie dobrze wydaje poszedł właśnie Mireczko do Ciebie, czy tak, bo nie mam zapisane, za dużo było na raz
.
Czyli masz jednego z 2 istniejących w tym kolorze sportów Rebel's Splatter Kake, o których oczywiście wiemy, bo może jest ich więcej
.
Sadzonka miała już kwiatek, ale dorosła roślina ma około 2 razy większe kwiaty, więc dbaj o niego a na pewno Ci wynagrodzi
.
Przydatny link:
http://www.avsa.org/Photographs.asp
Ja dostałam listek Rebel's Splatter Kake ze sprawdzonego źródła, wzorzec wygląda tak, zdjęcie ze strony http://www.avsa.org/Photographs/Rebel's ... akeLrg.jpg #

A mój tak, porównując źródło, kształt kwiatów, rozłożenie kolorów - uzałam, że pomyłki nie ma, jest to po prostu sport tego fiołka. Żeby było ciekawiej, brat zakwitł (u osoby, od której mam listek) na zupełnie ciemno.

Ja jestem bardzo zadowolona z tego sporcika, na razie na pewno zostaje w mojej kolekcji, jego brat jak mi sie dobrze wydaje poszedł właśnie Mireczko do Ciebie, czy tak, bo nie mam zapisane, za dużo było na raz

Czyli masz jednego z 2 istniejących w tym kolorze sportów Rebel's Splatter Kake, o których oczywiście wiemy, bo może jest ich więcej

Sadzonka miała już kwiatek, ale dorosła roślina ma około 2 razy większe kwiaty, więc dbaj o niego a na pewno Ci wynagrodzi

Przydatny link:
http://www.avsa.org/Photographs.asp
- anik
- 1000p
- Od: 28 maja 2010, o 13:05
Wiolu kochana nie wiem jak ja mogłam nie trafić do ciebie wcześniej
Toż tu tyle fiołeczków i niefiołeczków. Ale fiołeczki piękne odmianowe, kolorowe, śliczne piękne i w ogóle... Ile ja bym dała, żeby u mnie tak kwitły, . Ale żeby kwitły to trzeba je mieć. Oj serce mi się raduję jak patrzę na twoją kolekcję. mam nadzieje, że dożyję dnia, że będe ich tyle mieć. Jeśli pozowlisz będę wpadać do ciebie często gęsto, aż nie będziesz się mogła ode mnie odgonić. Pozdrawiam Ania.
Normalnie cuda pokazujesz.

Normalnie cuda pokazujesz.
- agata06
- 1000p
- Od: 17 wrz 2010, o 11:44
Witam
Niesamowite są Twoje fiołeczki
liczę na to że moja kolekcja choć troszeczkę będzie przypominała Twoją 

Niesamowite są Twoje fiołeczki

Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości by żyć, pokonywać choroby i umierać w spokoju.
ZAPRASZAM
ZAPRASZAM
Wiolu ponieważ masz i Ty swoje doświadczenia w fiołkach zajżyj na http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=19&t=38468 i wpisz to co możesz doradzić każdemu, kto hoduje lub zamierza hodować fiołki.
Zapraszam tam każdego:)
Zapraszam tam każdego:)
- mirdem
- Od: 26 sty 2010, o 11:55
Tak to ja dostałam sport Rebel's Splatter Kake, bardzo się cieszę
a jeżeli masz adresy stronek z fiołeczkami to podeślij na PW
. Te wschodnie też , przynajmniej w całości zrozumiem o czym piszą

Pozdrawiam Mirka
-
- Od: 20 wrz 2010, o 07:32
Fiołki ładne.Jak każda/y maniaczka/k kwiatowa/y jestem pod urokiem ich kwiatków.Sama posiadam trzy kwitnące,parę maluszków i listeczki moczące się w wodzie.Może nie są te moje odmianowe,ale i tak mi się podobają.Tymi tutaj na pewno będę sycić swoje oczy i oglądać dla poprawienia humorku.Na odmianach się nie znam więc będę patrzeć tylko na ich urodę.pozdrawiam powodzenia w powiększaniu kolekcji
Dzięki Wiolu,pewnie skorzystam z Twojej wiedzy bo masz ją ogromną,ja jestem tylko laikiem i dopiero się wdrażam 

Dziękuję Wszystkim za miłe słowa, zapraszam do mojego wątku bardzo serdecznie, będę Was zanudzać fiołkami
Nowości
:
To miała być ??????? :-?, nie powiem, że jestem niezadowolona, kwiatek jest niespotykany, bardzo ciekawi mnie kolejne kwitnienie

Silverglade Jingles - pierwszy kwiat

Smookey Moon

Big Bells

Nowości

To miała być ??????? :-?, nie powiem, że jestem niezadowolona, kwiatek jest niespotykany, bardzo ciekawi mnie kolejne kwitnienie

Silverglade Jingles - pierwszy kwiat

Smookey Moon

Big Bells

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Smookey Moon -- przepiękny, subtelny, delikatny.
-
- Od: 5 lip 2008, o 06:39
A mnie się bardzo podoba ???????.Jest taka inna 

pozdrawiam Marzena
Spis moich linków
Spis moich linków
- agata06
- 1000p
- Od: 17 wrz 2010, o 11:44
Wszystkie piękne
ale mój faworyt to jednak Smookey moon 

Rośliny są jak ludzie, potrzebują miłości by żyć, pokonywać choroby i umierać w spokoju.
ZAPRASZAM
ZAPRASZAM
- elcia1974
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Wszystkie piękne, ale mnie najbardziej spodobał się Slilverglade Jingles 

Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
- Anetta
- 1000p
- Od: 17 sie 2009, o 16:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A mnie ciekawi Big Bells bo nigdzie fotki nie mogłam znaleźć jak kwitnie, a podobaja mi się wszystkie