może z 10 sztukHenrykbb pisze:Patrysiu, ;:83 ;:83 ;:83 czy jest u Ciebie jeszcze jakieś miejsce gdzie nie ma storczyków?!
A ile miałaś 26.03.09,zaczynając na forum?

może z 10 sztukHenrykbb pisze:Patrysiu, ;:83 ;:83 ;:83 czy jest u Ciebie jeszcze jakieś miejsce gdzie nie ma storczyków?!
A ile miałaś 26.03.09,zaczynając na forum?
Gigantea jest sadzonką na dodatek jak ją kupiłam nie była w najlepszym stanie ale wypuszcza maleńki nowy korzonekStorczykowa pisze:Ale ci się tego nazbierało! Bardzo róźnorodna kolekcja, tyle różnych storczyków. A Phal. gigantea masz sadzonkę czy dorosłą roślinę? Gdzieś czytałam, że moga mieć liście na metr wielkie. Amboinensis x lueddeviolacea też na pewno bedzie ciekawy, bo lueddemaniana, violacea i amboinensis to jedne z moich najbardziej ulubionych odmian botanicznych.
foty zrobię i wstawię. Ja otrzymałam maleńką sadzoneczkę i trzymam ja w akwariumAnnaL pisze:Patrysiu dech mi zaparło jak wszystkie przeczytałamkolekcja bardzo pokażna i różnorodna.
![]()
Ja mam małe pytanie i prośbę - czy mogłabyś pokazać Gastrochillis Calceolaris i napisać w jakich warunkach u Ciebie rośnie
foty tolumni wstawię jutro, bo właśnie je dostałamhurr pisze:Gratuluję różnorodnej kolekcji:) Czy tolumnie zakupiłaś kwitnące, czy może są to sadzonki? Masz już jakieś zdjęcia?