Moja skromna działka i przeprowadzka Ada-kj

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Cebulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2009, o 22:43

Re: Moja skromna działka i przeprowadzka Ada-kj

Post »

Ożesz orzeszku! To porobiliście! Aż zazdraszczam, że tak sobie możecie pokopać, a ja cały dzień w biurze...

Przy takim zakładaniu nowego założenia, jak to robi Krysia, najfajniejsze jest to, żo on większość roślinek już MA.
Ja weszłam też w szczere pole, miałam plan nasadzeń i co z tego? Pewnych roślin, głównie sosen i drzew- czyli szkielet ogrodu- przez dwa lata nie udało mi się kupić :evil: No i w międzyczasie zrobił się bałagan...
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Daguś. To prawda, że większość roślin już mam i pod nie były robione plany, gdyż we wstępnym moim szkicu, który dostał Marek były zaznaczone z grubsza grupy roślin które mam i które chcę mieć na nowej działce. Wielu roślin do powiększenia kolekcji jeszcze nie mam, ale wszystkich mieć nie sposób, a tak mam luz, że mogę robić jeszcze zakupy i wymieniać się roślinkami. ;:196
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

KRYSIU to dziś był luzacki dzień ,ale trochę odpoczynku musi być dla zregenerowania sił . Bardzo mi się podoba układ rabat na nowej działce ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Krysiu ile doniczek zapakowałaś :?:
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Krysiu :!: Jestem w szoku tych postępów. A widzisz...Nie chciałaś wierzyć jak pisaliśmy Ci, że wszystko będzie OK, że nie masz się co martwić na zapas. Pogoda dopisuje, grupa wrocławska nawet bardziej niż dopisuje. Rewelacja! Jakie to szczęście, ze trafiłaś na to Forum ;:196 .
Szczęka mi opadła na widok projektu. Pięknie będzie!
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam czwartkowo. W tej chwili miałam zaćmienie i musiałam pójść zobaczyć jaki dziś dzień tygodnia i którego jest. Dni tak szybko mijają, że tracę rachubę czasu. :;230 Niestety dzień nie był lajtowy lecz pracowity. Rano pojechałam na starą działkę trochę podoniczkować roślin, a po południu na nową działkę podlać posadzone bukszpany. Wczoraj Karolek do 20 sadził i nie zdążył zadołować bukszpanów, więc kilka najładniejszych i najmniejszych sztuk zadołowałam a na resztę w miarę ładną zgłosili się chętni. Kilka sztuk wybrali sobie Wiola z Kamilkiem, kilka dałam sąsiadce. Reszta chyba pójdzie na spalenie. Dalej rozgrabiałam już wyznaczone rabaty, dwie zagrabił Kamil i w sobotę liczę, że zacznę już poważniejsze sadzenie. Miejsce już jest przygotowane.
Jutro znów pojadę doniczkować.
Jadziu a z czego wnosiłaś, że był dzień luzacki. Mam jeszcze bardzo dużo pracy przed sobą. Odpoczywać będę zimą .:D
Olu. Nie liczyłam ale dużo. :D
Izuniu. To, że jest taki postęp robót zawdzięczam tylko grupie wrocławskiej i okolicom. Sama na pewno nie dałabym rady nawet połowy tego zrobić co jest zrobione. Z drugiej strony gdyby nie forum, a szczególnie Mariolka na pewno bym nie zmieniała działki. Nie wierzyłam, że gdzieś może być ogród na którym nie kradną. Chociaż rozmawiałam z działkowcami, którzy mają działki w innych koloniach tego ROD i tam okazuje się jest masa kradzieży. Więc to z pewnością inni działkowicze robią zwalając na obcych, gdyż wszędzie tam są zamknięte bramy, więc obcych nie ma.
Taruniu. Różyczka niech poczeka już do wiosny. U Ciebie jest pod bardzo dobrą opieką. ;:196
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

ada.kj pisze:Z drugiej strony gdyby nie forum, a szczególnie Mariolka na pewno bym nie zmieniała działki. Nie wierzyłam, że gdzieś może być ogród na którym nie kradną. Chociaż rozmawiałam z działkowcami, którzy mają działki w innych koloniach tego ROD i tam okazuje się jest masa kradzieży. Więc to z pewnością inni działkowicze robią zwalając na obcych, gdyż wszędzie tam są zamknięte bramy, więc obcych nie ma.
Wiedziałam ze mi to kiedyś wypomnisz ;:106
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34

Post »

Krysiu, Twoja nowa działka to chyba najczęściej oglądany wątek na forum :) ja wchodzę tu codziennie i nie mogę się nadziwić...zmiany następują jak błyskawice. Oby tak jeszcze trochę ciepłej jesieni ;:65 mam nadzieję, że uda Ci się poprzenosić jak najwięcej roślin.
Bukszpanowa obwódka rewelacyjna ;:63
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
Cebulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2009, o 22:43

Post »

No, trochę mży więc podlewanie Ci odpadnie chociaż! Jakie berberyski zostawiasz na starej działce? Chętnie zaadoptuję jakiegoś pilara albo inna erekcję...
Awatar użytkownika
ankha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 kwie 2009, o 17:17

Post »

Też nie mogę wyjść z podziwu jak szybko to się dzieje. A dzieje się cudnie ;:138 I masz bardzo dobry projekt ;:108
Jeszcze raz gratulacje (dla wszystkich) :wit
Tyle jeszcze do przyswojenia... a i tak głupia umrę
spis wątków -Ankha
Mikroogródek - aktualny
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Ado-niesamowita jesteś, nie tylko Ty ale i wrocławianie.Plan nasadzeń na nowej działce bardzo mi się podoba.Idziesz jak burza. ;:167
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam piątkowo. Znów roboty poszły do przodu, ale bardzo pozytywnie.Mogłam wreszcie porozmieszczać te roślinki które są przywiezione na docelowych rabatach i kilka nawet posadziłam. Posadziłam wszystkie trawki, które były już na miejscu, jeszcze kilka jutro przyjedzie. Potem przyjechała Mariolka, która pierwszy raz była po posadzeniu bukszpanów. Była jedną z tych, która optowała za pozostawieniem bukszpanów na starym miejscu. Dopiero jak dziś zobaczyła, to zaczęła się zachwycać. Efekt jest znakomity, a jeszcze jak będą posadzone wszystkie żurawki i hortensje to sama nie mogę się doczekać jak to będzie fajnie wyglądać. Fakt były sadzone jak najniższe bukszpany, bo po pierwsze jest większa szansa że się przyjmą, a po drugie, że jeżeli jakiś wypadnie to łatwiej dokupić mniejsze sztuki. Grzesiaczku krotoszyński jeszcze raz dziękuję za pomysł, gdyż ta rabata to Twoje dzieło. ;:180 ;:180 ;:180
Kilka zdjęć z dzisiaj

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Widoczna przy domku drabina jest dziełem Wioli i Kamila. Muszę jeszcze ją zakonserwować i liczę, że będzie w przyszłości dobrze służyła.

Karolek dziś kopał i miał rozplantować ziemię z głównej ścieżki, gdyż okazało się, że jest to najwyższy punkt na działce. :D
Awatar użytkownika
Monika76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2007, o 17:50

Post »

Ależ się zmieniło od wtorku kiedy to szaszłykowaliśmy :wink: działkę.
Przesadzone bukszpany to strzał co najmniej w dziesiątkę :) Bo przez to ścieżka do altany hmm... jakby to powiedzieć... otworzyła się. Podoba mi się.
Ach ciekawa jestem tych traw w przyszłym roku... tych hortensji... wszystkiego.
U Moniki - cz. 1, cz. 2
Gdy życie ofiaruje Ci cytryny, zrób z nich lemoniadę.
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

O żesz :shock: Krysia....ale cudnie......te chłopaki to mają głowy ;:224
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
maryla-56_56
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2009, o 19:18

Post »

Muszę coś napisać :D
Krysiu cały czas podglądam twoje i pomocników zmagania na nowej działce.
Podziwiam Was ;:108 Odwaliliście kawał porządnej roboty. To tak dosadnie.
Teraz już widać, że będzie ślicznie.
Pozdrawiam.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”